Γεμάτες με κάλιο, οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά μίας υγιεινής διατροφής, αφού εκτός από τα θρεπτικά τους στοιχεία σε βοηθούν να διατηρείς την ενέργειά σου σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της απαιτητικής σου καθημερινότητας.
Όμως, όσο και να φροντίζεις να τις καταναλώνεις τακτικά για να απολαμβάνεις τα οφέλη τους, συνέχεια οι τελευταίες που έχουν μείνει στο λαχταριστό τσαμπί που αγόρασες καταλήγουν να γίνονται ένα μαύρο, μαλακό πράγμα στον πάγκο της κουζίνας σου.
Αν αναρωτιέσαι αν υπάρχει τρόπος να τις προστατεύσεις, σου έχω τη λύση και είναι απλή, γρήγορη και εξαιρετικά οικονομική.
Το μόνο «εργαλείο» που χρειάζεσαι είναι η πλαστική, διάφανη μεμβράνη.
Πάρε, λοιπόν, ένα κομμάτι από τη μεμβράνη και κάλυψε την άκρη του τσαμπιού από όπου κρέμονται όλες οι μπανάνες μαζί. Θα εμποδίσεις έτσι το αιθυλένιο που εκλύεται από το σημείο όπου κόβεται το τσαμπί από την μπανανιά να απελευθερωθεί και να στείλει το σήμα να ξεκινήσει η ωρίμανση, δηλαδή το μαύρισμα της μπανάνας.
Το αιθυλένιο είναι μία φυτοορμόνη που ενεργοποιεί και ρυθμίζει την ωρίμανση των φρούτων. Εκλύεται όταν τραυματίζεται ένα φρούτο, π.χ. αν χτυπήσεις σε μία άκρη το μήλο σου, ή όταν κόβεται όπως στην περίπτωση της μπανάνας. Στο σημείο εκείνο εκλύεται αιθυλένιο, το οποίο επιταχύνει την ωρίμανση, η οποία σε κλειστούς χώρους μπορεί να «μεταδοθεί» και σε φρούτα που έχεις βάλει ακριβώς δίπλα.
Μία άλλη λύση, ελαφρώς πιο περίπλοκη, για να κρατήσεις φρέσκια τη μπανάνα σου (που μπορείς να εφαρμόσεις και για άλλα φρούτα) είναι να τη βάλεις σε μία πλαστική σακούλα με zip, από αυτές που κλείνουν αεροστεγώς. Κλείσε την αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα από το οποίο θα περάσεις ένα καλαμάκι. Στη συνέχεια, τράβηξε εκτός του αέρα που έχει μείνει μέσα στη σακούλα και κλείσε την, σφραγίζοντας τη μπανάνα σε κενό αέρος για να παρατείνεις τη «ζωή» της.
Social Plugin