Οι επιστήμονες αποκάλυψαν μια άσκηση η οποία μας βοηθάει να ζούμε περισσότερο. Οργανισμός μας και όλη η πολυπλοκότητά του είναι ένας ‘θησαυρός’ τον οποίο πρέπει να τον προσέχουμε όλη τη ζωή.
Στο κάτω – κάτω η υγεία μας δόθηκε δωρεάν και σε ποια κατάσταση θα είναι στα γεράματα, εξαρτάται σε μεγάλο μέρος από εμάς, γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να περάσουμε όσο γίνετε πιο ανώδυνα, άνετα και ευτυχισμένα χρόνια!
Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Παρακάτω θα μοιραστώ μαζί σας μερικές ασκήσεις για να βελτιώστε την κατάσταση της υγείας σας και να κάνετε τον χρόνο να δουλεύει υπέρ σας. Και πριν από αυτό θα κάνουμε μία διάγνωση για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται και υγεία σας τώρα. Παρακολουθήστε το βίντεο μέχρι το τέλος για να δείτε τις ασκήσεις!
Αρχικά θα κάνουμε μια διάγνωση για να διαπιστώσετε την τώρα ηλικία των μυών σας, όπου από αυτό εξαρτάται η γενική υγεία του οργανισμού σας. Δηλαδή το τεστ θα δείξει τις φυσικές δυνατότητες του σώματος σας. Γι’ αυτό αν είστε 30 και το τεστ σας δείχνει 40 σε αυτό δεν υπάρχει τίποτα το τραγικό απλά αυτό σημαίνει ότι έχετε αρκετή δουλίτσα στο θέμα της υγείας.
Η διάγνωση που θα ακολουθήσει, θα είναι η σύντομη εκδοχή της γι’ αυτό εάν επιθυμείτε να κάνετε την διάγνωση ώστε να διαπιστώσετε τα αδύναμα σημεία της υγείας σας μείνετε συντονισμένοι.
Για να κάνετε το τεστ θα πρέπει να σηκωθείτε όρθιοι. Μπορείτε να κάνετε το τεστ αμέσως τώρα! Σηκωθείτε σκυψτε μπροστά και προσπαθήστε να ακουμπήσετε τις παλάμες σας στο πάτωμα. Μην ξεχνάτε ότι τα πόδια και η πλάτη πρέπει να είναι ίσια. Λυγίστε το σώμα μόνο στην περιοχή της λεκάνης. Θυμηθείτε το ακριβές σημείο που φτάνουν τα χέρια σας, αυτό θα σας χρειαστεί παρακάτω.
Η διάγνωση είναι έτοιμη! Ελάτε τώρα να δούμε τα αποτελέσματα. Αν μπορείτε εύκολα να ακουμπήσετε τις παλάμες σας το πάτωμα κρατώντας την πλάτη και τα πόδια σας ίσια, τότε συγχαρητήρια! Η ηλικία του σώματος σας είναι περίπου 25 ετών. Οι μύες σας είναι αρκετά χαλαροί και ταυτόχρονα ευλύγιστοι, ενώ το σώμα σας είναι σε αρκετά καλή φόρμα. Μπράβο σας συνεχίστε έτσι!
Αν μπορείτε να ακουμπήσετε το πάτωμα με τις άκρες των δακτύλων και παρατηρείται ότι ελαφριά λυγίζετε τα γόνατα σας, αυτό σημαίνει ότι η ηλικία του σώματος σας είναι περίπου 40 ετών. Δεν είναι και τόσο άσχημα, εφόσον η πραγματική σας ηλικία είναι κάτω από 40). Αν η εκτέλεση τις άσκησης δεν σας φέρνει κάποια δυσφορία αυτό είναι καλό σημάδι, γι’ αυτό μην ανησυχείτε το σώμα σας βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση.
Αν κατά την διάρκεια εκτέλεσης αυτής τις άσκησης οι άκρες των δακτύλων σας με δυσκολία ακουμπάνε το πάνω μέρος των πελμάτων, τα γόνατα λυγίζουν και οι μύες πονάνε, το πιο πιθανόν η ηλικία του σώματός σας είναι γύρω στα 50. Αν νιώθετε ότι θέλετε να σταματήσετε αυτή την άσκηση όσο γίνεται πιο γρήγορα αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται δουλειά στο θέμα της ευλυγισίας.
Και τέλος, εάν δεν μπορείτε καθόλου να ακουμπήσετε τα πέλματα ακόμα και με λυγισμένα τα γόνατα αυτό σημαίνει ότι ηλικία του σώματος σας είναι πάνω από 60.
Το γεγονός ότι αισθάνεσαι δυσφορία σε αυτή τη στάση, σας δείχνει ότι η ευλυγισία του σώματος σας χρειάζεται αρκετή δουλειά. Αλλά μην ανησυχείτε, τα πάντα είναι αναστρέψιμα αρκεί να έχετε μεγάλη θέληση, παρακάτω θα σας δείξω τον τρόπο που θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε την ευλυγισία που επιθυμείτε.
Τα καλά νέα είναι ότι την ευλυγισία μπορούμε να την αποκαταστήσουμε σε οποιαδήποτε ηλικία. Γι’ αυτό μην χάνετε την διάθεσή σας. Αν πάρετε την κατάσταση στα σοβαρά μπορείτε πολύ εύκολα να αλλάξετε την τωρινή κατάσταση. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να να εκτελείτε καθημερινά την άσκηση μέχρι και 30 φορές, δηλαδή λυγίζοντας το σώμα σας μπροστά προσπαθώντας να ακουμπήσετε το πάτωμα. Κάθε μέρα με επιμονή και υπομονή!
Πιστέψτε με ότι θα αρχίσετε να παρατηρείται εντυπωσιακά αποτελέσματα ήδη από τον πρώτο μήνα.
Η σοφοί της Ανατολής λένε, ότι η ηλικία του ανθρωπίνου σώματος εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το συκώτι, όπου αυτό άμεσα συνδέεται με την ευλυγισία των μυών.
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η καθιστική ζωή αρνητικά επιδρά στην κατάσταση των μυών και των εσωτερικών οργάνων. Σκύβοντας καθημερινά από 30 φορές το λιγότερο, δυναμώνετε τους συνδέσμους και τους τένοντες με αποτέλεσμα να αυξάνεται την ευλυγισία των μυών. Οι ασκήσεις δια τάσεων από την γιόγκα επίσης βοηθάνε στην ευλυγισία των μυών. Στην ουσία όλες οι ασκήσεις που εφαρμόζονται στην γιόγκα έχουν ως στόχο το σώμα να αποκτήσει ευλυγισία. Θα έχετε δει την ευλυγισία που έχουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με την γιόγκα.
Παρακάτω θα σας δείξω τρεις ασκήσεις που μπορείτε να ξεκινήσετε να εφαρμόζετε από σήμερα!
Δοκιμάστε να εκτελέσετε την στάση του σκύλου.
Ξεκινήστε καθισμένοι στα τέσσερα και έπειτα με αργές κινήσεις ύψωσε τους γοφούς σας προς το ταβάνι σχηματίζοντας με το σώμα σας ένα λάμδα. Τα πόδια σας πρέπει να έχουν απόσταση το ένα από το άλλο περίπου όσο γοφό σας και τα γόνατα σας πρέπει να είναι ελαφρώς λυγισμένα. Παραμείνετε σε αυτή τη στάση για 5 δευτερόλεπτα.
Άλλη μία ωραία άσκηση είναι η στάση του παιδιού.
Η στάση του παιδιού είναι η γνωστή ως η στάση της ξεκούρασης. Βοηθάει στην απελευθέρωση του άγχους, της έντασης στον αυχένα, στην πλάτη και στους ώμους.
Καθίστε πάνω στα πέλματά σας. Σκύψτε μπροστά, αφήνοντας το κεφάλι σας να ακουμπήσει στο πάτωμα . Χαμηλώστε το στήθος όσο περισσότερο μπορείτε μέχρι να ακουμπήσει στα γόνατα, απλώνοντας τα χέρια σας προς τα εμπρός. Παραμείνετε στην στάση για πέντε δευτερόλεπτα.
Για την αύξηση τις ευλυγισία σας μπορείτε να δοκιμάσετε την στάση της πεταλούδας.
Καθίστε με τα πόδια τεντωμένα μπροστά. Λύγισε και τα δύο πόδια και ένωστε τα πέλματα φέρνοντας τις φτέρνες όσο γίνεται πιο κοντά στο σώμα.
Κρατήστε τα πέλματα με τις παλάμες και ανεβοκατεβάστε ταυτόχρονα και ρυθμικά τα δύο γόνατα. Κάνε δεκαπέντε έως τριάντα κινήσεις πάνω – κάτω.
Μην βιάζεστε κατά την εκτέλεση της άσκησης η ουσία δεν είναι να τα κάνετε όλα γρήγορα, αλλά αργά και σωστά. Την ευλυγισία μπορείτε να την αποκτήσετε σιγά-σιγά εκτελώντας σωστά τις ασκήσεις.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Ακολουθήστε μας και στο Facebook
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagramτο διαβάσαμε ΕΔΩ
Social Plugin