Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

8 Τροφές που ενισχύουν και αποτοξινώνουν το Ήπαρ άμεσα !

Αν και το ήπαρ έχει την μοναδική ικανότητα να “αναγεννάτε” μετά από βλάβη, δεν είναι ανίκητο.

Χρειάζεται και την υποστήριξη μας σε αυτό με τροφές που το βοηθάνε να διώχνει ευκολότερα τις βλαβερές ουσίες δηλ. να αποτοξινώνετε.

Η δραστικότερες τροφές είναι οι παρακάτω ... εάν έχετε υπόψιν σας και άλλες παρακαλώ να συμπληρώσετε στα σχόλια🙏🙏🙏

Εδώ είναι 8 τροφές που μπορείτε να συμπεριλάβετε καθημερινά για να βοηθήσετε το ήπαρ σας να διατήρηση την υγεία του και επομένως την δική σας.


1. Πράσινο Τσάι


Το πράσινο τσάι περιέχει ένα είδος φυτικών αντιοξειδωτικών τις κατεχίνες. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι βοηθάνε στην μη συσσώρευση λίπους και ότι προάγουν την ορθή λειτουργία του ήπατος. Αυτό το ισχυρό φυτικό ρόφημα προστατεύει το συκώτι από τις τοξίνες που συσσωρεύονται και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές.

2. Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς  είναι ένα από τα πιο ισχυρά τρόφιμα για τη διατήρηση ενός υγιούς ήπατος! Έχει αποδειχθεί για την δύναμη που έχει να προστατεύει το ήπαρ, από τις τοξικές βλάβες και την ικανότητα να αναγεννά ακόμη και τα κατεστραμμένα κύτταρα του ήπατος. 

Ο κουρκουμάς ενισχύει τη φυσική παραγωγή της χολής,βελτιώνοντας την συνολική λειτουργία της χοληδόχου κύστης, άλλο ένα όργανο του σώματος που βοηθάει στον καθαρισμό.

3. Γαϊδουράγκαθο

Το γαϊδουράγκαθο (Milk Thistle) είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, ουσίες που είναι γνωστές για την αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές δράσεις τους. Το γαϊδουράγκαθο θεωρείται ότι έχει ιδιότητες που προστατεύουν το ήπαρ από την ανάπτυξη ίνωσης, μιας διαδικασίας που στην ακραία της μορφή αποτελεί την κίρρωση του ήπατος. Θεωρείτε ιδανικό για την αποτοξίνωση και ειδικά στην περίπτωση υπερκατανάλωσης αλκοόλ. Βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων του ήπατος,υποστηρίζοντας την δράση ενάντια στη χρόνια κίρρωση του ήπατος.


4. Σκόρδο

Το σκόρδο περιέχει ενώσεις που ενεργοποιούν τα ηπατικά ένζυμα που είναι υπεύθυνα για την αποτοξίνωση του σώματος μας. Το σκόρδο είναι πλούσιο σε αλισίνη και σελήνιο,δυο πανίσχυρα θρεπτικά συστατικά που αποδεδειγμένα βοηθούν στην προστασία του ήπατος από τοξικές
βλάβες και βοηθούν στη διαδικασία αποτοξίνωσης του.


5. Αβοκάντο

Το αβοκαντο είναι Πλούσιο σε γλουταθειόνη ένα αμινοξύ που μετατρέπεται στον οργανισμό σε υπεροξειδάση της γλουταθειόνης, που είναι ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας και προωθεί ενεργά την υγεία του ήπατος, προστατεύοντας το από τοξική υπερφόρτωση, ενισχύοντας την καθαριστική του δύναμη! Βάλτε στην διατροφή σας το αβοκάντο σε συχνή βάση.
 

6. Kαρύδια

Τα Καρύδια είναι πλούσια σε L-αργινίνη αμινοξύ, γλουταθειόνη, ω-3 λιπαρά οξέα,ολεϊκό οξύ, λινολεϊκό οξύ, άλφα λινολεϊκό οξύ (ALA) που βοηθούν στην αποτοξίνωση του ήπατος από την αμμωνία που προκαλεί ασθένειες! Επίσης τα καρύδια βοηθούν στην οξυγόνωση του αίματος.


7. Γκρέιπφρουτ

Το Γκρέιπφρουτ είναι πλούσιο σε φυσική βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, δύο ισχυρά καθαριστικά του ήπατος. Όπως το σκόρδο έτσι και το γκρέιπφρουτ περιέχει ενώσεις που ενισχύουν την παραγωγή των ηπατικών ενζύμων αποτοξίνωσης. Επίσης περιέχει ένα φλαβονοειδές που είναι γνωστό ως

ναριγκενίνη που βοηθάει το συκώτι να κάψει λίπος αντί να το αποθηκεύσει.

8. Αγκινάρα


Η αγκινάρα βάση μελετών έχει ηπατοπροστατευτική δράση και αυτό οφείλεται σε μία πικρή ουσία την κυναρίνη,η οποία αυξάνει την έκκριση της χολής. Βοηθά σε περιπτώσεις ηπατικής ανεπάρκειας,ίκτερου συμβάλλοντας στην αναγέννηση των ηπατικών κυττάρων που έχουν εκτεθεί σε τοξίνες.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram