Διαίσθηση: Η ικανότητα να κατανοούμε κάτι αμέσως, χωρίς την ανάγκη συνειδητού συλλογισμού.
Είμαστε όλοι διαισθητικά όντα και όλοι γεννηθήκαμε με τις ίδιες διαισθητικές ικανότητες. Απλά κάποιοι άνθρωποι έχουν εξασκηθεί πιο πολύ σε αυτόν τον τομέα.
Η διαίσθησή σας, ήδη ζει μέσα σας. Είναι ήδη ισχυρή και είναι ήδη πρόθυμη να σας καθοδηγήσει.
Τι είναι η διαίσθηση;
Η διαίσθηση είναι μια ενστικτώδης αίσθηση για κάποιον ή κάτι. Πολλοί τη θεωρούν ως έναν ασυνείδητο τρόπο αντιστοίχισης μοτίβων. Για παράδειγμα, αυτό που λέει κάποιος και το πώς εμφανίζεται μπορεί να μην ταιριάζουν απόλυτα. Συνειδητά, μπορεί να μην έχετε κανένα λόγο να τους αμφισβητήσετε, αλλά ασυνείδητα, μπορεί να νιώθετε άβολα.
Αυτό το είδος “ανίχνευσης λαθών” μπορεί να παρατηρηθεί ήδη από τη βρεφική ηλικία.
Η εκμάθηση του τρόπου με τον οποίο θα αναπτύξετε τη διαίσθησή σας είναι πραγματικά ένα ανεκτίμητο εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε αποφάσεις και να σας φέρει διαύγεια όταν η λογική από μόνη της δεν επαρκεί.
Δεν χρειάζεται να αποκτήσετε κάποια δεξιότητα για να βελτιώσετε τη διαίσθησή σας, παρά μόνο λίγη υπομονή και εμπιστοσύνη.
Ο διαλογισμός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να σας βάλει στο κλίμα της λήψης διαισθητικής καθοδήγησης. Αυτό γιατί όταν ο νους σας είναι ακίνητος, έχετε την ικανότητα να αγνοείτε τις αχρείαστες σκέψεις ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτόν τον ήσυχο, ακίνητο, διαισθητικό νου.
Μια άλλη σημαντική άσκηση για την αύξηση της διαίσθησής σας ωστόσο, είναι μια τεχνική που ονομάζεται Τυφλό Διάβασμα.
Η διαίσθηση μας βοηθά να καταλάβουμε τις προθέσεις των άλλων;
Μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει ένα τμήμα του εγκεφάλου μας που είναι εξειδικευμένο για την ανάγνωση των προθέσεων και των χαρακτηριστικών των άλλων. Ονομάζεται δίκτυο νοημοσύνης και αυτή η συλλογή εγκεφαλικών περιοχών συνεργάζεται με το σύστημα καθρεφτών του εγκεφάλου. Το δίκτυο νοηματοδότησης μας βοηθά να διαβάσουμε τις προθέσεις των άλλων, ενώ το σύστημα καθρέφτη μας βοηθά να διαβάσουμε και να βιώσουμε τα συναισθήματά τους.
Να τι θα κάνετε:
Μέρος 1
Πάρτε τρεις κενές κάρτες και γράψτε: Ναι, Όχι και Ίσως στην μία πλευρά. Γυρίστε τις ανάποδα και ανακατέψτε τις ώστε να μην έχετε την παραμικρή ιδέα ποια κάρτα είναι η καθεμία.
Ακινητοποιείστε το νου σας και έπειτα κάντε μια ερώτηση που ξέρετε την απάντησή της. Για παράδειγμα: «Είναι το όνομά μου Μαρία;». Κλείστε τα μάτια σας και βάλτε τα χέρια σας πάω σε κάθε κάρτα. Μία την κάθε φορά.
Προσέξτε τη διαφορετική ενέργεια ή αίσθηση που λαμβάνετε όταν το χέρι σας είναι πάνω σε κάθε κάρτα.
Επιλέξτε την κάρτα που νιώσατε ότι είναι η πιο δυνατή για να τραβήξετε.
Συνεχίστε να εξασκείστε μέχρι να μάθετε τι είναι η διαισθητική φωνή σας και τι είναι απλά ο νους σας.
Μέρος 2
Όταν νιώσετε ότι έχετε μια καλή κατανόηση του τι είναι η διαισθητική σας φωνή και πώς μοιάζει, μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε ερωτήσεις, τις απαντήσεις των οποίων δεν τις γνωρίζετε.
Είναι κάτι που σας απασχολεί; Πάρτε τις κάρτες και γράψτε τρεις διαφορετικές καταστάσεις. Μία σε κάθε κάρτα.
Γυρίστε τις ανάποδα και επαναλάβετε την άσκηση και δείτε ποια πιθανότητα σας τραβάει πιο πολύ προς το μέρος της.
Μήπως η διαίσθησή σας προσπαθεί να σας πει κάτι;
Τα λεπτά ή ανεπαίσθητα συναισθήματα ή αισθήσεις συχνά αγνοούνται επειδή δεν βγάζουν νόημα. Ωστόσο, όταν μαθαίνετε πώς να δίνετε προσοχή, εκπαιδεύετε τον εγκέφαλό σας να εξερευνά και στη συνέχεια να αποθηκεύει αλγορίθμους που “ταιριάζουν”. Ο χρόνος μη εστίασης θα σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε αυτούς τους αλγόριθμους για να κάνετε πιο έξυπνες προβλέψεις και να βελτιώσετε την ικανότητά σας να διαβάζετε το μυαλό των άλλων.
Τα τυφλά διαβάσματα είναι ένας καλός τρόπος να αναπτύξετε τη διαίσθησή σας και να ανακαλύψετε πώς ακούγεται η διαισθητική σας φωνή. Ξανά, με περισσότερη εξάσκηση, θα γίνετε ταλέντο στο να μάθετε τι θέλει να σας πει η διαίσθησή σας.
©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν
αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον
προσωπικό ιατρό σας.
Ακολουθήστε μας και στο Facebook
Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram
με πληροφορίες από Εδώ
Social Plugin