Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

10 συνήθειες που κλέβουν την ευτυχία σας

Κάνουμε αυτό που κάνουμε. Αν οι συνήθειές σας δεν είναι χρήσιμες, το μόνο που κάνουν είναι να σας κρατούν πίσω. Η ευτυχία δεν εξαρτάται από ένα μόνο γεγονός, αλλά από τα πολλά μικρά γεγονότα που συνθέτουν τη μεγαλύτερη εικόνα που είναι η ζωή σας.

1. Κοιτάξτε τις ζωές των άλλων ανθρώπων

Μην είστε τόσο ικανοποιημένοι με τις επιτυχίες και τις ζωές των άλλων που να ξεχνάτε τη δική σας ζωή. Αναπτύξτε τη δική σας ιστορία και ζωντανέψτε την. Έχετε αυτό που χρειάζεται για να ξεπεράσετε όλες τις αντιξοότητες. Η μεγαλύτερη αλλαγή στη ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου έρχεται τη στιγμή που αποφασίζει να πάρει τον έλεγχο. Αυτό σημαίνει λιγότερη κατανάλωση και περισσότερη δημιουργία. Αυτό σημαίνει να μην αφήνεις τους άλλους να σκέφτονται, να μιλούν ή να αποφασίζουν για σένα. Σημαίνει ότι πρέπει να μάθετε να σέβεστε τις δικές σας σκέψεις και διαισθήσεις και να τις χρησιμοποιείτε για να γράψετε τη δική σας προσωπική ιστορία. Αν θέλετε να ανεβάσετε τη ζωή σας σε ένα νέο επίπεδο, πρέπει να δημιουργήσετε ένα μονοπάτι για να το κάνετε, να μειώσετε ό,τι σας κρατάει πίσω και να ενσωματώσετε ό,τι σας δίνει φτερά. Επικεντρωθείτε στους στόχους και τις φιλοδοξίες σας και αφιερώστε χρόνο γι' αυτές κάθε μέρα. Αν νοιάζεστε πραγματικά για αυτό που κάνετε και αφιερώνετε χρόνο σε αυτό, δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορείτε να επιτύχετε.


2. Περιμένετε την τέλεια στιγμή.


Μην πέφτετε στην παγίδα της τέλειας στιγμής. Οι στιγμές δεν μπορούν να είναι τέλειες, οι στιγμές είναι ακριβώς αυτό που εσείς δημιουργείτε. Πολλοί άνθρωποι περιμένουν την κατάλληλη μέρα, την κατάλληλη στιγμή, την τέλεια ευκαιρία για να κάνουν αυτό που θέλουν. Ξυπνήστε. Αυτές οι τέλειες καταστάσεις είναι ένας μύθος και δεν υπάρχουν. Το αν μπορείτε να φτάσετε στο αποκορύφωμα ή όχι σχετίζεται άμεσα με το αν αποδέχεστε την ατέλειά σας ή όχι. Θα πετύχετε όταν καταφέρετε όχι να βρείτε την περιβόητη τέλεια στιγμή, αλλά να χρησιμοποιήσετε εποικοδομητικά όλες τις ατέλειες της ζωής σας.


3. Να εργάζεστε μόνο και μόνο για να παίρνετε έναν μισθό.

Όταν εργάζεστε χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τη δουλειά, το μόνο που κάνετε είναι να κλειδώνεστε οικειοθελώς στον εαυτό σας. Ακόμα κι αν δεν αισθάνεστε εντελώς παθιασμένοι με τη δουλειά σας, σίγουρα υπάρχει τουλάχιστον κάποιο κομμάτι της που σας ενδιαφέρει. Αν η ζωή σας είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε η δουλειά σας να είναι ένα "αναγκαίο κακό" για να πληρώνετε τους λογαριασμούς σας, θα περνάτε τη ζωή σας ονειροπολώντας για τις ζωές άλλων ανθρώπων. Σκεφτείτε το. Είναι η ζωή σας και η δουλειά σας αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της. Αγνοήστε την προπαγάνδα, ειδικά από εκείνους που χρησιμοποιούν τη φράση "μην αφήνετε τη δουλειά σας να σας καθορίζει". Αλλάξτε αυτή τη φράση, διαλογιστείτε πάνω της και πείτε "κάνω τη δουλειά που με καθορίζει". Ακόμα και αν ένα μέρος σας βρίσκει ουσία στη δουλειά σας, θα σας δώσει ικανοποίηση. Με άλλα λόγια, αν ενδιαφέρεστε για τη δουλειά σας, αυτή θα προσθέσει αυτόματα ποιότητα στη ζωή σας και θα φέρει ευτυχία στην καρδιά σας. Μην επαναπαύεστε στις δάφνες σας με έναν καλό μισθό. Αναζητήστε εργασία που σας ενδιαφέρει και σας γεμίζει. Και πάνω απ' όλα, μην επιτρέψετε στα μέσα ενημέρωσης να σας πείσουν ότι θα πρέπει να είστε ευγνώμονες που μπορείτε να ζείτε με έναν πενιχρό μισθό, επειδή η ανεργία είναι στο 30%. Αγωνιστείτε για τις ιδέες και τη ζωή σας και "οι νεκροί δεν έχουν λόγο".


4. Να είστε σκλάβος του μίσους.

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ είπε: "Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ είπε: "Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζ. 'Το σκοτάδι δεν μπορεί να νικήσει τον εαυτό του. Το μίσος δεν μπορεί να νικήσει τον εαυτό του. Η αλήθεια είναι ότι, όταν τρέφουμε αισθήματα μίσους, αυτά ρουφάνε το καλύτερο από μέσα μας και καταλαμβάνουν τον εαυτό μας. Τελικά ξεχνάμε γιατί μισούμε, τι μισούμε και ποιον μισούμε. Κάποια στιγμή, βέβαια, φτάνουμε να μισούμε τον εαυτό μας. Το πρόσωπο ή το πράγμα που μισείτε καταλαμβάνει μόνιμο χώρο στην καρδιά σας. Έτσι, αν θέλετε να ξεφορτωθείτε κάποιον από την καρδιά σας, σταματήστε να τον μισείτε. Αντίθετα, απομακρυνθείτε και προχωρήστε χωρίς να κοιτάτε πίσω.

5. Να ανησυχείτε και να φοβάστε πάντα.

Μια μέρα θα κοιτάξετε πίσω στη ζωή σας και θα συνειδητοποιήσετε ότι οι περισσότεροι από τους φόβους και τις ανησυχίες σας δεν υλοποιήθηκαν ποτέ και ήταν εντελώς αβάσιμοι. Αλλά γιατί δεν το συνειδητοποιείτε αυτό τώρα; Κοιτάζοντας πίσω τα τελευταία χρόνια, πόσες ευκαιρίες για να είστε ευτυχισμένοι έχετε καταστρέψει απλά και μόνο επειδή ανησυχήσατε; Δεν μπορούμε πια να πάρουμε πίσω τις ευκαιρίες που χάσαμε, αλλά μπορούμε να προσπαθήσουμε να μην καταστρέφουμε τις ευκαιρίες που θα έρθουν στο δρόμο μας. Θα διαπιστώσετε ότι είναι σημαντικό να αφήσετε στο παρελθόν οτιδήποτε σας βαραίνει ή σας αναστατώνει. Είναι πολύ εύκολο να απολαμβάνετε τη ζωή στο παρόν, ακόμη και αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφεθείτε. Αφήστε τον φόβο και την ανησυχία, τον θυμό και τη ζήλια, την αλαζονεία και το πείσμα. Από κάτω υπάρχει ένας άλλος εαυτός, ένας χαρούμενος και παραγωγικός εαυτός, και όταν αυτός αποκαλύπτεται, η ζωή είναι υπέροχη.

6. Πάντα παραπονιέστε.

Μια κακή μέρα είναι απλά μια κακή μέρα. Μην το κάνετε μεγάλο θέμα. Οι δύσκολες στιγμές έρχονται και φεύγουν, και όταν το κάνουν, είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσουν τις συνθήκες στις οποίες ζείτε και εργάζεστε. Παρατηρήστε και προσαρμοστείτε στην κατάσταση, αλλά μην την αφήσετε να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στη ζωή σας από αυτόν που πραγματικά της αξίζει. Κάθε νέα μέρα φέρνει νέα μαθήματα και νέες δυνατότητες. Υπάρχει πάντα ένας τρόπος να κάνετε το επόμενο βήμα και να προχωρήσετε μπροστά. Τα πράγματα στη ζωή μπορεί να μην είναι καλά και μερικές φορές μπορεί να είναι αναπόφευκτα, αλλά πάντα υπάρχει επιλογή.

7. Αναζητήστε την πρόσκαιρη ικανοποίηση.

Υπάρχουν δύο είδη ικανοποίησης στη ζωή: η φευγαλέα και η πραγματική. Η πρόσκαιρη ικανοποίηση προέρχεται από τις υλικές ανέσεις, ενώ η πραγματική ικανοποίηση προέρχεται από τη σταδιακή ανάπτυξη του νου και του πνεύματος. Με την πρώτη ματιά δεν είναι δυνατόν να διακρίνουμε το ένα από το άλλο, αλλά με την πάροδο του χρόνου γίνεται σαφές ποιο από τα δύο είδη επικρατεί. Η διαρκής και αληθινή ικανοποίηση διατηρείται ανεξάρτητα από τις παροδικές συνθήκες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτές οι συνθήκες, καλές ή κακές, είναι οι μόνες που μπορούν να διατηρήσουν τον ανθρώπινο νου σε ισορροπία. Από την άλλη πλευρά, αν ακόμη και οι συνεχείς αλλαγές στη ζωή οδηγούν το νου σε ανεξέλεγκτη φρενίτιδα, ακόμη και οι πιο περίτεχνες υλικές ανέσεις δεν θα σας κάνουν για λίγο ευτυχισμένους.

8. Προσπαθείτε να τα αλλάξετε όλα ταυτόχρονα.

Αν θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο, ξεκινήστε αλλάζοντας τον εαυτό σας και μετά τον κόσμο γύρω σας. Δεν μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο με τη μία και αν προσπαθήσετε, θα διαπιστώσετε ότι θα σας προκαλέσει πολύ άγχος. Για να καταλάβετε πόσο αδύνατο είναι να αλλάξετε τους άλλους, πρέπει να συνειδητοποιήσετε πόσο δύσκολο είναι να αλλάξετε τον εαυτό σας. Μπορείτε όμως να κάνετε αλλαγές στη ζωή κάποιων ανθρώπων, αν το θελήσετε. Αλλά πρώτα αναρωτηθείτε γιατί θέλετε να αλλάξετε αυτό το άτομο. Αν το πρόβλημα είναι ότι δεν τους αποδέχεστε, τότε θα πρέπει να αλλάξετε τον εαυτό σας και να τους αποδεχτείτε. Απλά, αν θέλετε ειλικρινά να βοηθήσετε, μπορείτε να ξεκινήσετε αλλάζοντας τη διάθεση του ατόμου. Για παράδειγμα, αν καταφέρετε να κάνετε κάποιον να χαμογελάσει, αυτό το χαμόγελο μπορεί να προκαλέσει περισσότερα. Με αυτόν τον έξυπνο τρόπο, μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο χωρίς να εξουθενώσετε τον εαυτό σας.

9. Μείνετε μαζί με τους ανθρώπους που σας πληγώνουν.

Όχι επειδή δεν σας νοιάζει, αλλά επειδή δεν τους νοιάζει. Όταν κάποιος σας πληγώνει ξανά και ξανά, πρέπει να αποδεχτείτε ότι δεν νοιάζεται για εσάς. Είναι μια δύσκολη αλλά απαραίτητη διαδικασία. Μην προσπαθείτε να τραβήξετε την προσοχή τους προκειμένου να τους κρατήσετε κοντά σας. Μη σπαταλάτε ούτε ένα δευτερόλεπτο προσπαθώντας να τους αποδείξετε την αξία σας. Διαγράψτε τους εντελώς από τη ζωή σας.

10. Δίνετε υπερβολική προσοχή στην εμφάνιση.

Το να βγαίνετε με κάποιον με βάση μόνο την εμφάνισή του είναι σαν να επιλέγετε ένα βιβλίο από το χρώμα του εξωφύλλου του. Δεν έχει κανένα νόημα. Είναι τα εσωτερικά, αόρατα, μη μετρήσιμα χαρακτηριστικά που κάνουν μια σχέση να διαρκεί. Υπάρχει μια αναμφισβήτητη έλξη για ορισμένα χαρακτηριστικά ενός προσώπου, ενός πράγματος ή ενός τόπου, για παράδειγμα, κάποιοι άνθρωποι έλκονται από τη μυρωδιά της μέντας, ενώ άλλοι προτιμούν τη μυρωδιά της κανέλας. Μερικές φορές οι άνθρωποι έλκονται ακόμη και από το γεγονός ότι μοιράζονται το ίδιο τραύμα με κάποιον άλλον. Αυτά και πολλά άλλα κριτήρια δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια μακροχρόνια και επιτυχημένη σχέση.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram