Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Μπρόκολο : Ο Ήρωας κατά του Καρκίνου!

Στον αγώνα για την καταπολέμηση του καρκίνου, ένα λαχανικό ξεχωρίζει, και δεν είναι άλλο από το... ΜΠΡΌΚΟΛΟ! 

Ένα μικρό πράσινο θαύμα που προέρχεται από τα βάθη της φύσης και που φημίζεται για τις εκπληκτικές ιδιότητές του. 

Είμαστε έτοιμοι να ανακαλύψουμε γιατί το μπρόκολο είναι ο καρκίνος των καρκίνων!

Πρώτα απ' όλα, ας εξερευνήσουμε τη συναρπαστική σύνθεση του μπρόκολου. Πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτοχημικά, αυτό το μικρό υπερήρωας κατέχει το ισχυρό του όπλο για να αντιμετωπίσει τον αρχηγό των νόσων. Το μπρόκολο περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως τη βιταμίνη C, τη βιταμίνη Ε και το γλουκοραφανίνη, που του προσδίδουν τις ασπίδες της αντίστασης κατά των καρκινικών κυττάρων.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα σταυροφόρα λαχανικά , όπως το μπρόκολο, περιέχουν ουσίες που μπορούν να έχουν οφέλη για την υγεία μας. Το μπρόκολο περιέχει φυτοχημικά, όπως οι γλουκοσινολικές, που έχουν ενδείξεις αντικαρκινικής δράσης και μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου. Οι μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση λαχανικών, συμπεριλαμβανομένου του μπρόκολου, συσχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων καρκίνων, όπως οι καρκίνοι του παχέος εντέρου και του μαστού.

Έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι οι φυτοχημικές ενώσεις του μπρόκολου μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη καρκινικών όγκων, αποτρέποντας την ανεξέλεγκτη διαίρεση των κακόβουλων κυττάρων. 


Αλλά αυτό δεν είναι όλο! 

Το μπρόκολο ενισχύει και το ανοσοποιητικό σύστημα μας, αναπληρώνοντας τις ενεργειακές μας ανάγκες με λίγες θερμίδες και πλούσιες ποσότητες βιταμινών. 

Συγκεκριμένα, μία μεσαία μπροκολοκορυφή (περίπου 150 γραμμάρια) περιέχει περίπου 50 θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε το μπρόκολο χωρίς να ανησυχείτε για υπερβολική πρόσληψη θερμίδων. Επιπλέον, το μπρόκολο είναι πλούσιο σε ίνες, πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην αίσθηση κορεσμού και την καλή διατήρηση της ενεργείας σας.

Συνεπώς, το μπρόκολο είναι ένα εξαιρετικό λαχανικό που σας επιτρέπει να απολαύσετε το γεύμα σας με χαμηλή πρόσληψη θερμίδων, ενώ ταυτόχρονα σας παρέχει πλούσια θρεπτικά συστατικά για μια υγιεινή διατροφή.

Η βιταμίνη C που περιέχεται στο μπρόκολο, πέρα από την ικανότητά της να ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μπορεί να πυροδοτήσει ακόμα και την ανανέωση του κολλαγόνου, δίνοντάς μας ένα ανανεωμένο, νεανικό δέρμα!

Το μπρόκολο είναι πραγματικά ένα θαύμα της φύσης! 

Από τη μείωση του καρκίνου μέχρι την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, δεν υπάρχει τίποτα που αυτό το μικρό λαχανικό δεν μπορεί να επιτύχει. 


Σημείωση: δεν πρέπει να θεωρηθεί ως ακριβής επιστημονική αναφορά. Πάντα συμβουλευθείτε τον ιατρό σας για ακριβείς πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με την υγεία σας.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram