Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Υγιεινή και δροσερή μακαρονοσαλάτα με γιαούρτι

Μια συνταγή για κρεμώδη σαλάτα ζυμαρικών, υγιεινή και δροσερή με απλά υλικά που υπάρχουν στο ντουλάπι και το ψυγείο σας και ετοιμάζεται σε μόλις 30 λεπτά.

Είναι ιδανική για το καλοκαίρι, για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο, καθώς σερβίρεται απευθείας από το ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Υλικά για τη Συνταγή


  • 225 γραμμάρια (2 ¼ φλιτζάνια) ζυμαρικό της επιλογής σας (κοφτό, τριβελάκι, φιογκάκι, κοράλι κτλ.)
  • 215 γραμμάρια (3/4 φλιτζανιού) στραγγιστό γιαούρτι, ελαφρύ 2%
  • 1 κόκκινη πιπεριά Είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα, δεν περιέχουν ανθυγιεινά λίπη και είναι χαμηλές σε θερμίδες.

    Τα 100 γραμμάρια, δηλαδή περίπου ένα φλιτζάνι με κόκκινες πιπεριές, μας παρέχουν μόνο 31 θερμίδες. Ενώ παράλληλα, δεν περιέχουν καθόλου λιπαρά ή χοληστερόλη. Οι κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης δεν περιέχουν καψαϊκίνη, όπως οι κόκκινες πιπεριές τσίλι.

    Οι κόκκινες πιπεριές έχουν υψηλή διατροφική αξία και περιέχουν πλούσια ποσότητα θρεπτικών συστατικών. Αποτελούν πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ενώσεων που είναι σημαντικά για την υγεία μας.
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 ξερό κρεμμύδι Τα κρεμμύδια έχουν μια σειρά από ιδιότητες και οφέλη για την υγεία του ανθρώπου καθώς περιέχουν πληθώρα από ισχυρά αντιοξειδωτικά στοιχεία και φυτοχημικές ενώσεις.


    Τα συστατικά που περιέχει έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση και σχετίζονται με μειωμένο ρίσκο εμφάνισης καρκίνου. Δεν είναι τυχαίο που από την αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν ως φάρμακο.
  • 10 τοματίνια
  • 10 μαύρες ελιές Καλαμών
  • 50-60 γραμμάρια τυρί τσένταρ (ή γκούντα, ένταμ κτλ.)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι

     Ο χυμός από το λάιμ περιέχει κιτρικό οξύ, το οποίο εξαλείφει εναποθέσεις ασβεστίου στις αρτηρίες. Εμποδίζει επίσης τον σχηματισμό πετρών σε πάγκρεας και νεφρά.
  • 1 σκελίδα σκόρδο ο Ιπποκράτης , που συχνά αποκαλείται ο πατέρας της δυτικής ιατρικής. Συνταγογραφούσε το σκόρδο για τη θεραπεία μιας ποικιλίας ιατρικών παθήσεων – και η σύγχρονη επιστήμη έχει επιβεβαιώσει πολλές από αυτές τις ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία.
  • ½ κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή - Οι χημικές ουσίες που δίνουν στην ρίγανη την μοναδική και ευχάριστη μυρωδιά της είναι οι θυμόλη, πινένιο, λιμονένιο, καρβακρόλη, οκιμένιο και καρυοφυλλένιο. Πιστεύεται ότι περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και ότι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες.
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο


Αλατοπίπερο κατά βούληση
 

Εκτέλεση

1.Αρχικά, βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να είναι al dente (να κρατάνε λίγο αντίσταση, να μην παραβράσουν). Στραγγίστε τα και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν, κρατώντας λίγο από το νερό του βρασμού για μετέπειτα χρήση.

2.Στο μεταξύ, ψιλοκόψτε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, το ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, κόψτε τα τοματίνια και τις ελιές στη μέση και τέλος το τυρί σε μικρά κυβάκια.

3.Μόλις κρυώσουν τα ζυμαρικά, μεταφέρετέ τα σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, μαζί με το γιαούρτι, όλα τα κομμένα λαχανικά και το τυρί. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το μαϊντανό και αλατοπίπερο και ανακατέψτε καλά να καλυφθούν ομοιόμορφα τα ζυμαρικά.

4.Σερβίρετε τη σαλάτα παγωμένη ή σε θερμοκρασία δωματίου και αποθηκεύστε την σε τάπερ που σφραγίζει για 5 μέρες στο ψυγείο. Αν σφίξει πολύ και πήξει η σάλτσα ανακατέψτε την με λίγο από το νερό που έχετε κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών, για να αραιώσει.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

με πληροφορίες από Εδώ