Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Πίνετε το πρωί καφέ με άδειο στομάχι ; Δείτε τι θα πάθετε...

Ο καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη σοβαρών καταστάσεων υγείας, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου.

Τα αντιοξειδωτικά του καφέ αποτελούν μέρος ενός τύπου οξέος (χλωρογενικό οξύ) που βρίσκεται επίσης σε πολλά φρούτα που καταναλώνονται καθημερινά.

Ωστόσο, αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες στον οργανισμό, ειδικά αν έχετε την τάση να πίνετε καφέ πριν φάτε οτιδήποτε το πρωί.

Συγκεκριμένα, η κατανάλωση ενός φλιτζανιού μαύρου καφέ (φιλτραρισμένου, χωρίς γάλα ή ζάχαρη) με άδειο στομάχι προάγει την έκκριση υδροχλωρικού οξέος στον πεπτικό σωλήνα. Αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό σε άτομα που πάσχουν από γαστρίτιδα. Το υδροχλωρικό οξύ χρησιμοποιείται για τη διάσπαση της τροφής στο στομάχι. Αυτό μπορεί να γίνει πιο έντονο αργότερα στη ζωή, όταν το στομάχι και το έντερο δυσκολεύονται ιδιαίτερα να διασπάσουν τις πρωτεΐνες και επομένως αδυνατούν να χωνέψουν βαριά γεύματα.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα επίπεδα κορτιζόλης στον οργανισμό αυξάνονται γρήγορα σε αυτή την περίπτωση και χρειάζονται χρόνο για να σταθεροποιηθούν. Επομένως, ο καφές πρέπει να καταναλώνεται μόνο μία ώρα μετά το πρωινό ξύπνημα και αφού φάτε κάτι.

Η κορτιζόλη ρυθμίζει το "βιολογικό ρολόι" του σώματος και τα επίπεδα διέγερσης του οργανισμού. Ως εκ τούτου, η κατανάλωση καφέ με άδειο στομάχι μπορεί να αυξήσει την οξύτητα του στομάχου, προκαλώντας φούσκωμα και εμετό.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram