Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Πώς να φτιάξετε μείγμα Ξυδιού και Γαρύφαλλου για να διώξετε τα ενοχλητικά έντομα από το σπίτι σας

Το ξύδι και τα γαρύφαλλα είναι δύο υλικά που μπορούν να βρεθούν στα περισσότερα νοικοκυριά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν ένα φυσικό αντικουνουπικό που είναι και αποτελεσματικό και ασφαλές. 

Αυτά είναι όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το απλό και οικολογικό μείγμα:

Γιατί Ξύδι και Γαρύφαλλα;

Το ξύδι είναι ένα ισχυρά μυρωδάτο υγρό που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως φυσικό απολυμαντικό και καθαριστικό. Είναι επίσης ένα αποτελεσματικό αντικουνουπικό. Η όξινη φύση του ξυδιού βοηθά να απωθούν τα έντομα και άλλες παράσιτα διαταράσσοντας την αισθητική της μυρωδιάς τους.

Τα γαρύφαλλα είναι μπαχαρικά που συχνά χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα και το ψήσιμο, αλλά έχουν επίσης ιδιότητες αντικουνουπικής προστασίας. 

Η έντονη, δυνατή μυρωδιά των γαρυφάλλων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απωθήσει έντομα, συμπεριλαμβανομένων των κουνουπιών, μυγών και μυρμηγκιών.

Πώς να φτιάξετε το Μείγμα


Η παρασκευή του μείγματος ξυδιού και γαρυφάλλων είναι πολύ απλή. 

Ακολουθούν οι οδηγίες:

Υλικά: 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι 10-15 γαρύφαλλα Ένα μπουκαλάκι με σπρέι

Οδηγίες: Προσθέστε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι σε ένα μπουκαλάκι με σπρέι. Προσθέστε 10-15 γαρύφαλλα στο μπουκαλάκι με σπρέι. Ανακινήστε καλά το μπουκαλάκι για να αναμειχθούν τα υλικά. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα, ώστε τα γαρύφαλλα να αρωματίσουν το ξύδι. Ψεκάστε το μείγμα γύρω από το σπίτι ή τον κήπο σας για να απωθήσετε τα έντομα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Μείγμα

Το μείγμα ξυδιού και γαρυφάλλων μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους για να απωθήσει τα έντομα. Ορίστε μερικές συμβουλές: Ψεκάστε το μείγμα γύρω από τα όρια του σπιτιού σας για να αποτρέψετε την είσοδο των εντόμων. Ψεκάστε το μείγμα στα φυτά για να απωθήσετε τα έντομα χωρίς να τα βλάψετε. Ψεκάστε το μείγμα σε επιφάνειες όπου γνωρίζετε ότι συγκεντρώνονται έντομα, όπως πάγκοι κουζίνας ή τραπέζια για πικνίκ. Πάρτε ένα μικρό μπουκάλι του μείγματος μαζί σας όταν βρίσκεστε στον εξωτερικό χώρο για να απωθήσετε τα κουνούπια και άλλα πετούμενα έντομα.

Οφέλη της Χρήσης Ξυδιού και Γαρυφάλλων


Η χρήση ξυδιού και γαρυφάλλων ως αντικουνουπικού έχει αρκετά οφέλη: 

Είναι ασφαλές: Το ξύδι και τα γαρύφαλλα είναι φυσικά υλικά που είναι ασφαλή για χρήση γύρω από παιδιά και κατοικίδια ζώα.  

Είναι αποτελεσματικό: Η έντονη μυρωδιά του ξυδιού και των γαρυφάλλων αποτελεί ένα ισχυρό αντικουνουπικό που μπορεί να κρατήσει τα ενοχλητικά έντομα μακριά. 

Είναι οικονομικό: Το ξύδι και τα γαρύφαλλα είναι φθηνά υλικά που μπορούν να βρεθούν στα περισσότερα νοικοκυριά. 

Είναι οικολογικό: Η χρήση φυσικών υλικών όπως το ξύδι και  γαρύφαλλα για να απωθηθούν τα έντομα είναι μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση σε χημικά εντομοκτόνα.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram