Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Τι προκαλούν η Ζάχαρη και το άσπρο Αλεύρι στο Σώμα & στην Ψυχική Υγεία σου



Η ψυχική ασθένεια είναι εξοντωτική. Είναι ένα πολύ ακριβό τίμημα και για τις πιο υγιείς οικογένειες και μπορεί να καταστρέψει μακροχρόνιες φιλίες. Λίγα πράγματα είναι πιο δύσκολα στη ζωή από το να βλέπεις κάποιον που αγαπάς, να χάνει την αίσθηση της χαράς, της ελπίδας, και του σκοπού στη ζωή, και να αναρωτιέσαι αν θα τα βρει ποτέ ξανά. Και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα για να το αλλάξεις αυτό, αναρωτώμενος αν θα έρθει ποτέ «πίσω» ο άνθρωπος που αγαπάς.

Συνήθως, η αλλαγή των συνθηκών, είναι αδύνατη. Μπορείτε, ωστόσο, να αλλάξετε την αντίδρασή σας. Εξισορροπείστε τη ζωή σας. Μην αγνοείτε τα προειδοποιητικά σημάδια του σώματός σας ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Μερικές φορές οι άνθρωποι είναι τόσο απασχολημένοι με τους άλλους, που χάνουν τον εαυτό τους.

Υπάρχουν φορές που μία φαρμακευτική συνταγή μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ισορροπίας του σώματός σας. Αλλά δεν είναι σαφές αν είναι το φάρμακο που παρέχει οφέλη, ή η απίστευτη δύναμη του μυαλού σας που είναι πεπεισμένο ότι πρόκειται να βοηθηθεί από αυτο.

Ένα «σπασμένο» σώμα μπορεί πολύ πιο εύκολα να φτιαχτεί από ένα σπασμένο μυαλό. Χρειάζεται να διερευνήσετε ασφαλείς και αποτελεσματικούς τρόπους για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων που δεν περιλαμβάνουν μη ασφαλή φάρμακα, και θα περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

Δραματική μείωση κατανάλωσης ζάχαρης (κυρίως φρουκτόζη), δημητριακών, και επεξεργασμένων τροφίμων. (Εκτός του ότι είναι υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και δημητριακά, τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν επίσης μια ποικιλία από πρόσθετα που μπορούν να επηρεάσουν την εγκεφαλική λειτουργία σας και την ψυχική σας κατάσταση, ειδικά οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες όπως η ασπαρτάμη.)

Τι προκαλούν η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι στο σώμα & στην ψυχή σου

• Αυξήστε την κατανάλωση τροφίμων που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση και κεφίρ, για την προώθηση της υγιούς εντερικής χλωρίδας. Αδιάσειστα στοιχεία μας λένε ότι η υγεία του εντέρου είναι εξαιρετικά σημαντική τόσο για τη σωματική όσο και τη ψυχική υγεία, καθώς και η τελευταία μπορεί να είναι συνέπεια μιας ανισορροπίας των εντερικών βακτηρίων.

• Λήψη επαρκούς βιταμίνης Β12. Η ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 μπορεί να συμβάλει στην κατάθλιψη και επηρεάζει ένα στα τέσσερα άτομα.

• Βελτιστοποίηση των επιπέδων της βιταμίνης D στον οργανισμό σας, μέσω της τακτικής έκθεσης στον ήλιο. Η βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική για τη διάθεσή σας και την ψυχική υγεία. Ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε βιταμίνη D είναι μέσω της έκθεσης στον ήλιο.

• Καταναλώστε άφθονα ωμέγα-3 λιπαρά. Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι ο εγκέφαλός τους αποτελείται από 60% λίπος, αλλά δεν είναι ένα οποιοδήποτε λίπος. Είναι DHA, ζωικά ω-3 λιπαρά που, μαζί με την EPA, είναι ζωτικής σημασίας για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και την ψυχική υγεία. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταναλώνουν αρκετά ωμέγα-3 από τη διατροφή τους. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε υψηλής ποιότητας ωμέγα-3 λιπαρά.

Ο Δρ Stoll, ένας ψυχίατρος του Χάρβαρντ, ήταν ένας από τους πρωτοπόρους στην κατάρτιση στοιχείων που υποστηρίζουν τη χρήση των ω-3 λιπαρων για τη θεραπεία της κατάθλιψης. Έγραψε ένα εξαιρετικό βιβλίο που περιγράφει με λεπτομέρειες την εμπειρία του σε αυτόν τον τομέα που ονομάζεται The Omega-3 Connection.

• Αξιολογήστε την πρόσληψη αλατιού. H ανεπάρκεια νατρίου δημιουργεί πραγματικά συμπτώματα που μοιάζουν πολύ με αυτά της κατάθλιψης. Βεβαιωθείτε όμως ότι δεν χρησιμοποιείτε επεξεργασμένο αλάτι (τακτικό επιτραπέζιο αλάτι). Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό, μη επεξεργασμένο αλάτι, όπως το αλάτι Ιμαλαΐων για παράδειγμα, το οποίο περιέχει πάνω από 80 διαφορετικά ιχνοστοιχεία.

• Επαρκής καθημερινή άσκηση, η οποία είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Μελέτες για την άσκηση ως θεραπεία για την κατάθλιψη έχουν δείξει ότι υπάρχει μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ βελτίωσης της διάθεσης και της αερόβιας κίνησης. Έτσι, υπάρχει μια αυξανόμενη αποδοχή ότι η σύνδεση μυαλού-σώματος είναι πολύ πραγματική, και ότι η διατήρηση της καλής σωματικής υγείας μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης.

• Κοιμηθείτε επαρκώς. Μπορεί να έχετε το καλύτερο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, αλλά είναι δυνατόν, αν δεν κοιμάστε καλά να γίνετε εύκολα καταθλιπτικοί. Ύπνος και κατάθλιψη είναι τόσο στενά συνδεδεμένα που μία διαταραχή του ύπνου αποτελεί μέρος του ορισμού της συμπτωματολογίας της κατάθλιψης.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram