Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Έχεις ένα από ΑΥΤΑ τα 10 Προβλήματα ; Άφησε τα Χάπια και πιες Λεμόνι με Νερό! (Οφέλη & Παρενέργειες)

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Όλοι έχουμε δει τα οφέλη του νερού με λεμόνι και λογικό είναι, αφού ένα λεμόνι μπορεί να σας παρέχει το 64% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας σε βιταμίνη C.

Επίσης, τα λεμόνια περιέχουν πολλά δυνατά φυτοχημικά, που βρίσκονται στην φυσική τους κατάσταση, σε αντίθεση με τα συμπληρώματα διατροφής.

Η κατανάλωση νερού με λεμόνι έχει πολλά οφέλη για την υγεία. 

Ορισμένα από αυτά :

  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος: Το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση λοιμώξεων.
  • Προώθηση της υδροδότησης: Η προσθήκη λεμονιού στο νερό μπορεί να κάνει τη γεύση πιο ελκυστική και να προωθήσει την κατανάλωση μεγαλύτερων ποσοτήτων νερού, βοηθώντας έτσι στην ενυδάτωση του σώματος.
  • Αντιοξειδωτική προστασία: Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βιταμίνης C που περιέχεται στο λεμόνι μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες και να μειώσουν τον φυσικό αντιγηραντικό διαβρωτικό αποτελεσματικότητα.
  • Υποστήριξη πέψης: Το λεμόνι περιέχει καταπραϋντικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη και να ανακουφίσουν από προβλήματα όπως η δυσπεψία και η κοιλιακή διαταραχή.


Παρόλα αυτά, υπάρχουν και ορισμένες πιθανές παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν από την κατανάλωση νερού με λεμόνι, αν και σπάνια συμβαίνουν. 

Οι πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν:

  • Ερεθισμό του οδοντοστοιχίας: Η υψηλή περιεκτικότητα σε οξύτητα του λεμονιού μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα δόντια και το σμάλτο. Για να μειωθεί αυτός ο κίνδυνος, μπορεί να είναι χρήσιμο να πίνετε το νερό με λεμόνι με καλαμάκι ή να ξεπλένετε το στόμα σας με νερό μετά την κατανάλωσή του.
  • Ερεθισμό του γαστρεντερικού συστήματος: Ορισμένα άτομα μπορεί να αντιδρούν ευαισθητοποιημένα στο λεμόνι, ιδίως αν έχουν προβλήματα με το γαστρεντερικό σύστημα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε γαστρικές διαταραχές, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν καούρες ή δυσπεψία. Αν αντιμετωπίζετε αυτά τα προβλήματα, μπορεί να είναι καλύτερο να αποφεύγετε την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων λεμονιού.
  • Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι παρενέργειες είναι συνήθως ατομικές και εξαρτώνται από την ευαισθησία και την υγεία του κάθε ατόμου. Εάν ανησυχείτε για τυχόν παρενέργειες, είναι πάντα σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή εναλλακτικά ειδικό για περαιτέρω συμβουλές και πληροφορίες.

Το νερό με λεμόνι είναι ένας τέλειος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας. 

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βράσετε λίγο νερό, να το αφήσετε να κρυώσει και να προσθέσετε φέτες λεμονιού.
Είναι ένας φτηνός, εύκολος και φυσικός τρόπος για να αντικαταστήσετε τα συμπληρώματα διατροφής.


Δείτε 10 προβλήματα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε πίνοντας νερό με λεμόνι κάθε μέρα.


1. Ακμή
2. Όταν έχετε συνέχεια όρεξη για φαγητό.
3. Πέτρες στα Νεφρά
4. Αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα
5. Για το απλό κρύωμα
6. Φλεγμονή
7. Hangover
8. Πιασμένοι Μυς
9. Τροφική Δηλητηρίαση
10.Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση


Έχετε παρατηρήσει ποτέ κάποια άλλα οφέλη από την κατανάλωση νερού με λεμόνι;

Παρακαλώ γράψτε μας  τις εμπειρίες σας στα σχόλια ...

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram