Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Το "Θαύμα" του Εκχυλίσματος Σκόρδου: Η Φυσική Συνταγή για Υγεία και Ευεξία !

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Το σκόρδο (Allium sativum) έχει μακρά ιστορία χρήσης ως φυσικό φάρμακο λόγω των πολλαπλών θεραπευτικών του ιδιοτήτων.

Το σκόρδο, ένα από τα παλαιότερα φυτά που γνωρίζει ο άνθρωπος, έχει παραδοσιακά χρησιμοποιηθεί για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά προϊόντα που προέρχονται από το σκόρδο είναι το εκχύλισμα με λάδι. 

Πρόκειται για μια συμπυκνωμένη φόρμουλα που συνδυάζει τα ευεργετικά συστατικά του σκόρδου με τα οφέλη του λαδιού, προσφέροντας μια πολυδιάστατη λύση για την υγεία και την ευεξία μας.

Οι κύριες θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου περιλαμβάνουν:

  • Αντιμικροβιακή δράση: Το σκόρδο περιέχει φυτικές ενώσεις που έχουν ισχυρή αντιμικροβιακή δράση κατά βακτηρίων, ιών, και μυκήτων. Αυτό το καθιστά χρήσιμο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση λοιμώξεων.
  • Αντιοξειδωτικές ιδιότητες: Το σκόρδο περιέχει φυτικά αντιοξειδωτικά, όπως αλλιίνη και σεληνίουμ, που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από την οξειδωτική ζημιά που προκαλείται από ελεύθερες ρίζες.
  • Καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες: Οι μελέτες έχουν υποδείξει ότι το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στην μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, και να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.
  • Αντιφλεγμονώδης δράση: Το σκόρδο έχει φυσικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της φλεγμονής στον οργανισμό.
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος: Οι φυτικές ενώσεις του σκόρδου έχουν ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και να βοηθήσουν τον οργανισμό να αντιμετωπίσει λοιμώξεις.
  • Αντικαρκινικές ιδιότητες: Ορισμένες έρευνες υποδεικνύουν ότι το σκόρδο μπορεί να έχει προστατευτικό ρόλο κατά του καρκίνου, καθώς περιέχει ενώσεις που μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.


Πώς παράγεται το εκχύλισμα σκόρδου με λάδι;

Η διαδικασία παραγωγής του εκχυλίσματος σκόρδου με λάδι είναι απλή και φυσική, διασφαλίζοντας τη διατήρηση των ενεργών συστατικών του σκόρδου. Καταρχάς, τα σκόρδα ψιλοκοπούνται και τοποθετούνται σε ένα βαζάκι, ενώ προστίθενται λάδι ελιάς ή άλλο λάδι με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.

Έπειτα, το βαζάκι αφήνεται να κλείσει για αρκετές εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, τα ευεργετικά φυτοχημικά του σκόρδου διαλύονται στο λάδι, μεταβιβάζοντας τις ευεργετικές τους ιδιότητες.


Η δράση του φυσικού βολβού είναι πιο ευεργετική.
Η αλλισίνη στο σκόρδο είναι καταλυτική στην πρόληψη του κρυολογήματος, των ιών και της γρίπης.

Το εκχύλισμα σκόρδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες μορφές και εφαρμογές, και ορισμένες από αυτές περιλαμβάνουν:

  • Φυσικό αντιβιοτικό: Λόγω των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του, το εκχύλισμα σκόρδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση βακτηριακών, ιογενών και μυκητιασικών λοιμώξεων.
  • Ενίσχυση καρδιαγγειακής υγείας: Οι εντονότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες του εκχυλίσματος σκόρδου μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής και στην προστασία των καρδιαγγειακών ιστών.
  • Αντιφλεγμονώδης δράση: Το εκχύλισμα σκόρδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά, εφαρμόζοντας το σε πληγές ή φλεγμονώδεις περιοχές, για να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και του πόνου.
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος: Το εκχύλισμα σκόρδου μπορεί να ληφθεί προφυλακτικά για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να βοηθήσει τον οργανισμό να αντιμετωπίσει λοιμώξεις.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του εκχυλίσματος σκόρδου με λάδι

  • Αντιμικροβιακή δράση: Το σκόρδο είναι γνωστό για τις ισχυρές αντιμικροβιακές του ιδιότητες. Το εκχύλισμα με λάδι διαθέτει αυτές τις ιδιότητες, προσφέροντας προστασία από μια πληθώρα μικροοργανισμών και βοηθώντας στην πρόληψη λοιμώξεων.
  • Αντιοξειδωτική δράση: Οι φυτικοί αντιοξειδωτικοί παράγοντες που περιέχονται στο σκόρδο μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα από την οξειδωτική ζημιά, αντιμετωπίζοντας τον διαβήτη και τις καρδιαγγειακές νόσους.
  • Υγιής λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος: Το εκχύλισμα σκόρδου μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας τον οργανισμό να αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά λοιμώξεις και ασθένειες.
  • Υγιής πέπλο καρδιάς: Η κατανάλωση εκχυλίσματος σκόρδου με λάδι μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή υγεία, χαρίζοντας στην καρδιά έναν υγιή πεπλούχο.
  • Ενίσχυση της πέψης: Το σκόρδο έχει μακρά παράδοση ως διεγερτικό της πέψης. Το εκχύλισμα με λάδι μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων πέψης και να βελτιώσει την εντολή του γαστρεντερικού συστήματος.
  • Υγιεινή επιδερμίδα: Το εκχύλισμα σκόρδου με λάδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά σε προβληματικές περιοχές του δέρματος για να βελτιώσει την επιδερμίδα και να μειώσει τις φλεγμονές.

Το εκχύλισμα σκόρδου με λάδι είναι ένας φυσικός τρόπος να απολαύσουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου. Ωστόσο, πάντα συνιστάται να συμβουλευτείτε τον ιατρό ή τον διατροφολόγο σας πριν να ξεκινήσετε οποιαδήποτε νέα διατροφική συμπλήρωση, ιδιαίτερα αν πάσχετε από κάποια υπάρχουσα πάθηση ή λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή. Η φύση μας προσφέρει πλούσια δώρα για την υγεία μας, και το εκχύλισμα σκόρδου με λάδι είναι ένα από αυτά τα πολύτιμα δώρα.

ΕΧΤΡΑ TIP 

Το εκχύλισμα σκόρδου είναι μια ισχυρή φυσική θεραπεία και όταν εφαρμόζεται στα πόδια, εισέρχεται αμέσως στην κυκλοφορία του αίματος και έχει θετική επίδραση στους πνεύμονες.

Ψιλοκόψτε μερικές σκελίδες σκόρδου, αναμείξτε τις με μικρή ποσότητα ελαιολάδου και εφαρμόστε τις στα πόδια.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram