Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Αδιαφόρησε για όποιον δεν σε σέβεται

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Αγνοήστε, πηγαίνετε αλλού, κοιτάξτε μπροστά, παρατηρήστε τον εαυτό σας ... 

Από πράγματα που δεν σας ταιριάζουν, από ανθρώπους που δεν σας σέβονται. Είτε πρόκειται για τους ανθρώπους γύρω σας είτε για τα γεγονότα της καθημερινότητας.

Αγνοήστε... ...από ανθρώπους που δεν σας βάζουν σε προτεραιότητα στη ζωή τους.

Σας βάζει στη δεύτερη ή στην τρίτη θέση. 

Έχει χρόνο για τη δουλειά, τους φίλους και τους άλλους ανθρώπους. Δεν υπάρχει λόγος να σπαταλάτε χρόνο για κάποιον που δεν είναι δικός σας. Σε ένα τέτοιο μοτίβο "σχέσης", είστε ουσιαστικά μόνοι σας.

Ποιος ο λόγος να διατηρήσεις αυτή τη σχέση;

Δεν χρειάζεται να πηγαίνετε σε ανθρώπους που θέλουν να σας "χωρέσουν" στο πρόγραμμά τους. Πηγαίνετε σε εκείνους που θέλουν να σας γνωρίσουν, να σας πουν τι συμβαίνει, να ακούσουν τις ανησυχίες σας και να χαρούν με την επιτυχία σας. Δεν χρειάζεται να "ζητάτε" από τους φίλους, τους συγγενείς και τους συναδέλφους σας να είναι στη ζωή σας όταν δεν υπάρχει χώρος για εσάς.

Κοιτάξτε μπροστά... Αφήστε πίσω σας ό,τι δεν σας αντιπροσωπεύει. Αν αρχίσετε να αισθάνεστε πιεσμένοι, να μην περνάτε καλά ή να πρέπει να συμβιβαστείτε με γεγονότα ή ανθρώπους, απομακρυνθείτε. Αν αρχίσετε να έχετε αμφιβολίες ή να χάνετε την ψυχραιμία σας, αυτό είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά... Μερικοί άνθρωποι μπορεί να προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι αντιδράτε υπερβολικά (ίσως επειδή είναι για το καλό σας) ή ότι κάτι δεν πάει καλά με εσάς.

Φροντίζοντας τον εαυτό σας... Αν διαπιστώσουμε ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση και οδηγούμαστε σε ένα σκοτεινό μονοπάτι μίσους, θυμού, άρνησης και τελικά θλίψης, θα πρέπει να αποστασιοποιηθούμε, να ανασυνταχθούμε και να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα με ψυχική ηρεμία. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η πρώτη μας προτεραιότητα πρέπει να είναι πάντα ο εαυτός μας. Διότι αν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν μπορούμε να περιμένουμε από τους άλλους να μας αγαπήσουν.

Εν κατακλείδι, αν νιώθετε ότι κάποιος δεν σας σέβεται και δεν σας εκτιμά, σηκώστε ψηλά το κεφάλι και απομακρυνθείτε. Δεν υπάρχει λόγος να φύγετε μετά από μια διαφωνία ή μια έντονη συζήτηση. Μια ήρεμη απόφαση να απομακρυνθείτε από κάτι που δεν σας ταιριάζει είναι η απάντησή σας. Να είστε σίγουροι ότι τα καλύτερα έρχονται...

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram