Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Αποτοξίνωση και Δροσιά με Χυμό από Αγγούρι Λεμόνι και Νερό

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Ένας χυμός από αγγούρι, λεμόνι και νερό είναι μια δροσιστική και υγιεινή επιλογή που περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που μπορούν να ευεργετήσουν τον οργανισμό σας. 

Ας δούμε τα βασικά θρεπτικά συστατικά που περιέχονται σε ένα τέτοιο χυμό:

  • Αγγούρι: Πλούσιο σε νερό, περιέχει επίσης βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, βιταμίνη Β-5, βιταμίνη Β-6, φολικό οξύ, μαγνήσιο, ποτάσιο και μαγγάνιο.
  • Λεμόνι: Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνη Β-6, βιταμίνη Α, φολικό οξύ, καλίου και μαγνησίου.
  • Νερό: Αποτελεί το βασικό συστατικό του χυμού και βοηθά στην ενυδάτωση και στην καλή λειτουργία του οργανισμού.


Οι ωφέλειες που μπορεί να σας προσφέρει ο χυμός αυτός περιλαμβάνουν:

  • Ενυδάτωση: Λόγω του υψηλού περιεχομένου νερού σε αγγούρι και λεμόνι, ο χυμός αυτός βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού.
  • Πηγή βιταμινών: Η παρουσία βιταμινών, όπως η C και η Α, στον χυμό μπορεί να υποστηρίξει το ανοσοποιητικό σύστημα και την γενική υγεία του οργανισμού.
  • Αντιοξειδωτική δράση: Η βιταμίνη C και άλλες φυτικές ενώσεις που περιέχονται στα λαχανικά και τα φρούτα μπορούν να λειτουργήσουν ως αντιοξειδωτικά, προστατεύοντας τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες.


Όσον αφορά τις θερμίδες, ο χυμός αυτός είναι χαμηλός σε θερμίδες, καθώς περιέχει κυρίως νερό και λίγες θρεπτικές ουσίες από τα λαχανικά και τα φρούτα. Η ακριβής ποσότητα θερμίδων θα εξαρτάται από την ποσότητα των υλικών που χρησιμοποιείτε.

Ας δούμε τώρα πως μπορούμε να τον φτιάξουμε ...


Συστατικά:

  • 1 αγγούρι χωρίς σπόρους (προαιρετικά για την αφαίρεση τους)
  • 2 λεμόνια ή για γεύση
  • 4 κούπες φυσικό νερό 1 λίτρο
  • γλυκαντικό για γεύση

Προετοιμασία:
1. Αν θέλετε να αφαιρέσετε τους σπόρους από το αγγούρι, κόψτε στη μέση και ξύστε τους σπόρους με ένα κουτάλι. Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με το νερό, το χυμό λεμονιού και το γλυκαντικό για να δοκιμάσετε.
2. Αναμειγνύουμε το μείγμα μέχρι να γίνουν όλα πολύ υγρά και σερβίρουμε σε ποτήρι με πάγο ή ψυγείο.
3. Αν προτιμάτε μια πολύ φρέσκια και όξινη εκδοχή, μην γλυκαίνετε το νερό, αν σας αρέσει πιο γλυκό προσθέστε γλυκαντικό στη γεύση, ξεκινήστε με 1 έως 2 κουταλιές της σούπας και δοκιμάστε από εκεί. Αν χρησιμοποιείτε ζάχαρη, αναμειγνύετε την έτσι ώστε να διαλυθεί εντελώς στο νερό.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram