Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Κανελάδα - Tο ξεχασμένο ρόφημα που «εξαφανίζει» το περιττό λίπος

Πολλοί θέλουν να χάσουν τα περιττά κιλά τους και να κάψουν λίπος.

Η κανελάδα το παραδοσιακό σκούρο κόκκινο ρόφημα μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτό. 

Πρόσφατα, ανακαλύφτηκε ότι η κανέλα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ενώ παράλληλα προστατεύει από τη δυσλιπιδαιμία. Μερικές ακόμη ιδιότητες αυτού του μπαχαρικού περιλαμβάνουν τη βελτίωση της πέψης και την ανακούφιση από τη δυσφορία του εντέρου. Και επιπλέον την εξάλειψη του πρηξίματος και τη μείωση των φλεγμονών στην κοιλιακή χώρα.

Οι φαινολικές ενώσεις της κανέλας (που συναντόνται επίσης στα σταφύλια και στο κόκκινο κρασί) προσφέρουν σε αυτό το μπαχαρικό ισχυρότατες αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Θα πρέπει να τονίσουμε επίσης και την περιεκτικότητά της σε μεγάλες ποσότητες φλαβονοειδών, όπως αυτών που βρίσκονται στα μύρτιλα.

Κάποιοι ίσως να θυμόμαστε αυτό το γευστικότατο ρόφημα από την γιαγιά μας.

Η έντονη μυρωδιά της κανέλας και η γλυκιά γεύση με μια υπόνοια κάψας στη γλώσσα –όπως αυτή που αφήνουν μερικές τσίχλες κανέλας – ήταν τα χαρακτηριστικά αυτού του  ροφήματος.

Αντί για να καταναλώνουμε τα ¨λιποδιαλυτικά¨ προϊόντα που μας υπόσχονται πολλά και συνήθως καταφέρνουν τίποτα εμείς σας συμβουλεύουμε να φτιάξετε το ρόφημα αυτό μόνοι σας. Είναι ένα ρόφημα με φυσικά συστατικά που θα σας κοστίσει ελάχιστα χρήματα. Λέγεται πως έχει πολλά λιποδιαλυτικά οφέλη.


Πιο συγκεκριμένα:

Το μέλι περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. 

Η κανέλα ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, την καύση περισσότερων θερμίδων και μειώνει το πρήξιμο της κοιλιάς. 

Κατεβάζει τα Επίπεδα της Χοληστερόλης

«Έχει αποδειχθεί πως μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα την ημέρα μειώνει σημαντικά τα επίπεδα του σακχάρουστο αίμα, των τριγλυκεριδίων, της LDL (κακής) χοληστερόλης και τα συνολικά επίπεδα χοληστερόλης σε άτομα μεσακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.»

Το μέλι, από την άλλη πλευρά, εμποδίζει την οξείδωση της LDL χοληστερόλης «κακή χοληστερόλη», που βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Μπορεί επίσης να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να διευκολύνει την ροή του αίματος στην καρδιά και τοφλεβικό σύστημα

Το λεμόνι έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και λιποδιαλυτική δράση.

 Προσοχή στην εγκυμοσύνη

Οι γυναίκες μπορούν να επωφεληθούν ακόμη περισσότερο από την κανέλα καθώς έχει τη δυνατότητα να μειώνει τις κράμπες της περιόδου και προωθεί την κυκλοφορία του αίματος. Ωστόσο, αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος προσπαθήστε να μην καταναλώνετε πολύ μεγάλη ποσότητα από αυτό το μπαχαρικό επειδή μπορεί να έχει αντισυλληπτική δράση. Επιπλέον, αν είστε έγκυος αποφύγετε εξ’ ολοκλήρου την κατανάλωσή της – καθώς συνδέεται άμεσα με αποβολές.


Κανελάδα: Ποια είναι τα υλικά που θα χρειαστούμε πριν ξεκινήσουμε

Για την παρασκευή του ροφήματος θα χρειαστούμε:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (βιολογικό κατά προτίμηση)
  • λίγο χυμό φρέσκου λεμονιού
  • κανέλα σε σκόνη στη μύτη του κουταλιού
  • 1 ποτήρι βραστό νερό


Κανελάδα: Η απλή διαδικασία της παρασκευής

Διαλύστε την κανέλα στο ζεστό νερό και περιμένετε λίγο μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέστε το μέλι και το λεμόνι και ανακατέψτε καλά. Για καλύτερα αποτελέσματα, πίνετε ένα ποτήρι πριν το πρωινό σας γεύμα για να αυξήσετε τις καύσεις του οργανισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βεβαια μην ξεχάσετε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram