Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Πείτε αντίο στο Πόνο στις Αρθρώσεις σας με Φυσική αντιμετώπιση ! ( Συνταγή )

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Πείτε αντίο στο πόνο στις αρθρώσεις σας, τα πόδια 

Ο πόνος στους αστραγάλους, τα πέλματα, τα γόνατα και τους γοφούς συχνά οφείλεται στην έλλειψη φυσικής άσκησης, και αυτό είναι ακόμη πιο έντονο στις μεγάλες ηλικίες .

Η έλλειψη κίνησης έχει σημαντικό αντίκτυπο στη φυσική κατάσταση και την δομή των μυών.

Ωστόσο, ο πόνος μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες και καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων τραυματισμών, ουρικής αρθρίτιδας, οστεοαρθρίτιδας, διαστρεμμάτων, θυλακίτιδας και ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Ο χρόνιος πόνος στη μέση μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητα και την εργασία σας.

Ο πόνος προκαλείται από τη μακροχρόνια φθορά των οστών, των αρθρώσεων, των τενόντων, των μυών και των συνδέσμων. 

Επιπλέον, μπορεί να σχετίζεται με προβλήματα κυκλοφορίας.

Αντιμετώπιση:

Φυσικοθεραπεία: Η φυσικοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και την ενίσχυση των μυών και των αρθρώσεων.
Αντιφλεγμονώδη φάρμακα: Ορισμένα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως το ιβουπροφαίνη, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής.
Εφαρμογή πάγου: Η εφαρμογή πάγου στις περιοχές που πονάνε μπορεί να μειώσει τον πόνο και τη φλεγμονή.
Αποφυγή υπερβολικής φόρτωσης: Είναι σημαντικό να αποφεύγετε τις υπερβολικές φορτώσεις και τις επιβαρύνσεις που μπορεί να επιδεινώσουν τον πόνο.

Πρόληψη:

Φυσική άσκηση: Η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει την ισχύ και την ευλυγισία των μυών και των αρθρώσεων, βοηθώντας στην πρόληψη του πόνου.
Σωστή στάση και τεχνική: Καλή στάση και σωστή τεχνική κίνησης μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο τραυματισμών και πόνου.
Φορούστε κατάλληλα παπούτσια: Τα παπούτσια που παρέχουν καλή υποστήριξη και απορρόφηση κραδασμών μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του πόνου στα πόδια και τους γοφούς.
Κατάλληλη διατροφή: Η υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει αρκετά αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της φλεγμονής.

Δοκιμάστε αυτό το παυσίπονο

Συστατικά:


Παρασκευή:

Πρώτα θα πρέπει να ξεφλουδίσετε λεμόνι σας, και φυσικά, εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ​​τζίντζερ και κουρκουμά. Διαφορετικά, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε σκόνη.

Καθαρίστε και ξεφλουδίστε τον ανανά. Κόψτε σε χοντρές φέτες. Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Χρησιμοποιείτε πάντα φρέσκα βιολογικά προϊόντα για να αποφύγετε τους ΓΤΟ, τα σκληρά χημικά, τα φυτοφάρμακα και τα βαρέα μέταλλα.

Ορισμένοι προτιμούν να χρησιμοποιούν αποχυμωτή, αλλά αν το κάνουν, δεν θα καταναλώσουν φυτικές ίνες. Η παρασκευή smoothies από τα τρόφιμα θα εξασφαλίσει την πλήρη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.
Οι ειδικοί σε θέματα υγείας πιστεύουν ότι η ενσωμάτωση περισσότερων φυτικών ινών και βιταμίνης C μειώνει την C-αντιδρώσα πρωτεΐνη στον οργανισμό.

Αυτή η πρωτεΐνη θεωρείται δείκτης φλεγμονής και έχει συνδεθεί με ασθένειες όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.


Ιδιότητες για την υγεία

1.Το λεμόνι είναι ένας από τους γρηγορότερους εχθρούς ενάντια στα μικρόβια...

Σας παρουσιάζουμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει όλοι μας να υιοθετήσουμε το λεμόνι στην καθημερινότητα μας.

  • Διεργετικό ένζυμο λεμονιού. 
  • Το λεμόνι βοηθάει το συκώτι να απορρίπτει τις τοξίνες 
  • και βοηθάει στην τόνωση των φυσικών ενζύμων, τα οποία μας κρατούν υγιείς.

 Ρευματισμοί 

Παίρνετε το χυμό από μισό λεμόνι πριν από κάθε γεύμα, και πριν την κατάκλιση κάθε βράδυ. Μπορεί να διαλυθεί με αποσταγμένο νερό πριν το πάρετε, ή σαν δυνατή λεμονάδα, και ταυτόχρονα τοποθετήστε τον εξωτερικά δύο φορές την ημέρα. Οι περισσότεροι ιατροί δηλώνουν ότι μετά την πάροδο τριών ημερών η σίγουρη αλλά αργή δύναμη του λεμονιού δείχνει τις καθαριστικές και παυσίπονες ιδιότητές του.

2.Κουρκουμάς το πιο ισχυρό μπαχαρικό-φάρμακο της φύσης.
Ο κουρκουμάς ή τερμινανθός περιέχει πάνω από 300 συστατικά, όπως πτητικά/αιθέρια έλαια (πχ τουρμερόνη και ζιγγιβερόνη), σάκχαρα, πρωτεΐνες, ρητίνη, ενώ οφείλει το έντονο κίτρινο χρώμα του στις πολυφαινολικές χρωστικές, γνωστές ως κουρκουμινοειδή, συμπεριλαμβανομένων των δεμεθοξυκουρκουμίνης (demethoxycurcumin) και μπισδεμαθοξυκουρκουμίνης (bisdemethoxycurcumin). Θεωρείται ότι η αποτελεσματικότητά του οφείλεται εν μέρει στις ανοσορυθμιστικές του ιδιότητες και την ικανότητά του να επιδρά σε πολλαπλές οδούς σηματοδότησης της φλεγμονώδους και νευρολογικής ρύθμισης, μέσω πολλαπλών οδών (π.χ. COX-2, LOX-5, Nrf2, NF-KB κτλ). Μάλιστα, συγκρινόμενος ο κουρκουμάς με στατίνες, κορτικοστεροειδή και ασπιρίνη απεδείχθη ότι αποτελεί την απάντηση στην χωρίς παρενέργειες θεραπεία της φλεγμονής.

 3ανέλα κευλάνης, η οποία έχει αγαπημένο άρωμα και ευχάριστη γεύση.

Εδώ και γενιές, η κανέλα έχει εκτιμηθεί για τις ιδιότητες της στην ανθρώπινη υγεία. Συγκεκριμένα, έχει υποστηριχθεί ότι ωφελεί τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, κάτι που είναι σημαντικό για τα άτομα με διαβήτη.

Πέρα όμως από τα βιολογικά της χαρακτηριστικά, ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη διατροφική της αξία, η οποία θεωρείται θεραπευτική για πολλούς.

Αυτό οφείλεται κυρίως σε διάφορα ειδικά συστατικά της κανέλας, με κυριότερο την κανναμαλδεΰδη.

Η κανναμαλδεΰδη έχει μελετηθεί για τη δράση της στα αιμοπετάλια και έχει διαπιστωθεί ότι συμβάλλει στην πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων στο σώμα.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram