Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Σκόρδο: 10 μυστικά που δεν ξέρεις ακόμα

Το σκόρδο είναι ένα ευέλικτο και αγαπημένο συστατικό που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σε διάφορες κουζίνες σε όλο τον κόσμο. 

Είναι γνωστό για την ξεχωριστή του γεύση και άρωμα, αλλά υπάρχει περισσότερο από αυτό το ταπεινό βολβό από ό, τι φαίνεται.

«Αφήστε το φαγητό να είναι το φάρμακο σας και το φάρμακο να είναι η τροφή σας». 


Αυτές είναι διάσημες λέξεις από τον αρχαίο Έλληνα γιατρό Ιπποκράτη, που συχνά αποκαλείται ο πατέρας της δυτικής ιατρικής. 

Συνταγογραφούσε το σκόρδο για τη θεραπεία μιας ποικιλίας ιατρικών παθήσεων – και η σύγχρονη επιστήμη έχει επιβεβαιώσει πολλές από αυτές τις ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία.

Σε αυτό το άρθρο, θα αποκαλύψουμε 10 μυστικά σχετικά με το σκόρδο που μπορεί να μην γνωρίζετε.


Οφέλη για την υγεία
Το σκόρδο είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά και βιοδραστικές ενώσεις που έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Γνωστό είναι ότι βοηθά στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακής νόσου. Επίσης, διαθέτει αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Εξάλειψη των οσμών:
Αν ανησυχείτε για τη μυρωδιά του σκόρδου, υπάρχουν μερικά κόλπα για να εξουδετερώσετε τη μυρωδιά. Το μάσημα φρέσκου μαιντανού, η κατανάλωση λεμονιού ή ενός μήλου μπορεί να βοηθήσουν να απομακρυνθεί η μυρωδιά.

Απόλαυση:
Το σκόρδο προσθέτει βάθος και γεύση σε μία μεγάλη ποικιλία πιάτων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε stir-fries, σάλτσες για ζυμαρικά, σούπες και μαρινάδες. Επίσης, το ψημένο σκόρδο διαθέτει μία πιο ήπια και γλυκύτερη γεύση, κάνοντάς το ένα νόστιμη επιλογή για να απλωθεί πάνω σε ψωμί ή να χρησιμοποιηθεί σε πουρέ πατάτας.

Θαυμαστή Ιατρικής:
Το σκόρδο χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική εδώ και αιώνες. Έχει αναγνωριστεί για τη δυνητική του ικανότητα να βελτιώνει την πέψη, να μειώνει το φλεγμονώδη προφίλ και να δρα ως φυσικό φάρμακο για το κοινό κρύωμα.

Φυσικό Εντομοαπωθητικό:
Το σκόρδο είναι γνωστό για τις φυσικές του ιδιότητες ως εντομοαπωθητικό. Μπορεί να απωθήσει εντόμους όπως κουνούπια, μύγες και ακόμη και κάποια επίμονα εντόμους κήπου. Η φύτευση του σκόρδου κοντά σε άλλες καλλιέργειες μπορεί να βοηθήσει στην προστασία τους από τη βλάβη των εντόμων.

Φυσικό Αντιβιοτικό:
Το σκόρδο περιέχει αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες και έχει χρησιμοποιηθεί ως φυσικό αντιβιοτικό σε διάφορες κουζίνες. Μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των βακτηριδίων και να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο του λαιμού και τον πονόλαιμο.

Φυσικό Αφροδισιακό:

Το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί ως φυσικό αφροδισιακό σε διάφορες κουζίνες. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική λειτουργία και να αυξήσει τη σταθερότητα των επιδόσεων.

Φυσικό Αντικαρκινικό:
Το σκόρδο έχει επίσης συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου καρκίνου. Περιέχει συγκεκριμένα φυτοχημικά που έχουν δείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου, του μαστού και άλλων μορφών καρκίνου.Φυσικό Αντικαρκινικό:
Το σκόρδο έχει αναγνωριστεί για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου, του μαστού και του πνεύμονα.

Φυσικό Αντιφλεγμονώδες:
Το σκόρδο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του φλεγμονώδους προφίλ. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, του διαβήτη και άλλων χρόνιων παθήσεων.

Φυσικό Αντιοξειδωτικό:
Το σκόρδο περιέχει αντιοξειδωτικά, που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της δράσης των ελεύθερων ριζών στο σώμα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, του καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram