Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Έβρος: Οι μέλισσες μπορούν να δώσουν ξανά ζωή στην καμένη γη

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Για 10 συνεχόμενη ημέρα έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες οι κάτοικοι περιοχών του Έβρου και της Ροδόπης.

Όταν οι άνθρωποι συνεργάζονται, μπορούμε να κάνουμε θαύματα και να μετατρέψουμε ακόμη και τα πιο άπιαστα όνειρα σε πραγματικότητα.
Το ίδιο συνέβη και στη Βόρεια Εύβοια, η οποία βίωσε μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές στη χώρα, όταν ξέσπασαν πυρκαγιές το 2021. Το ίδιο συνέβη και στο νησί του Έβρου, όπου η έκταση που κάηκε υπολογίζεται σε 734.090 εκτάρια, η οποία περιγράφεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Copernicus ως "η μεγαλύτερη έκταση που έχει καταγραφεί σε ευρωπαϊκό έδαφος τα τελευταία χρόνια".
Τι ακριβώς συνέβη στην Εύβοια; Ξεκίνησε μια συλλογική προσπάθεια για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Υποστηρίχθηκαν ενεργά οι μελισσοκόμοι, δηλαδή οι άνθρωποι που φροντίζουν άμεσα τις μέλισσες, προκειμένου να προστατεύσουν τις αποικίες μελισσών. Επειδή το ...... Αρχίζοντας να υποστηρίζουμε τις μέλισσες και τους μελισσοκόμους, μπορούμε να βοηθήσουμε τη φύση στο σύνολό της και να της δώσουμε το χώρο και το χρόνο να "ανθίσει" ξανά.
Αυτό επεσήμανε και ο Γιώργος Καραφειρίδης, ένας μελισσοκόμος από το Κιργιστάν που έχασε 10 εκατομμύρια μέλισσες στην καταιγίδα.

Σε επικοινωνία που είχε με τον Νίκο Ευαγγελάτο, είπε: "Οι μελισσοκόμοι πρέπει να αφήσουν τις μέλισσες στο καμένο δάσος.
Με άλλα λόγια, όσο περισσότερες μέλισσες είναι ενεργές στο καμένο δάσος, τόσο πιο γρήγορα η φύση θα μπορέσει να ξαναβρεί την ισορροπία της και να "ανθίσει".
Αυτό αφορά άμεσα όλους μας, μελισσοκόμους ή μη. Οι μέλισσες είναι ρυθμιστές του περιβάλλοντος και είναι απαραίτητο οι μελισσοκόμοι να υποστηρίζονται από το κράτος.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

με πληροφορίες από ΕΔΩ