Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Φτιάχνω φυσικό προβιοτικό με βιταμίνη Β12 (Συνταγή)

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Η κατεστραμμένη χλωρίδα του σώματος πρέπει να αντικατασταθεί, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ανισορροπίες στο σώμα. Το γιαούρτι δεν είναι αποτελεσματικό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα περισσότερα γιαούρτια παρασκευάζονται από ένα μόνο στέλεχος, το οποίο, αν και αρκετά χρήσιμο, δεν κάνει το απαραίτητο έργο. Τα πολλαπλά στελέχη του οξύφιλου είναι το καλύτερο.

Μέθοδος παρασκευής

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι σιτάρι (μη αποφλοιωμένο, βιολογικό και μη επεξεργασμένο)
  • 3 φλιτζάνια νερό


Διαδικασία : Μουλιάστε για 24-48 ώρες ανάλογα με τη θερμοκρασία.

Για τη δεύτερη και την τρίτη εμβάπτιση, χρησιμοποιήστε τους ίδιους κόκκους και δεν χρειάζεται να πλύνετε τους κόκκους ενδιάμεσα. Αυτές οι ποσότητες πρέπει να μουλιάσουν μόνο για 24 ώρες. Όπως βλέπετε, αυτό το αναψυκτικό είναι φθηνό αλλά παρέχει ένζυμα που αποκαθιστούν τη χλωρίδα του οργανισμού.


Συστατικα

Φτιάξτε 2 λίτρα Rejuvelac.

  • 1 φλιτζάνι σπόρους σιταριού (βιολογικοί) από κατάστημα υγιεινής διατροφής.
  • 2 λίτρα φιλτραρισμένο νερό
  • 2 λίτρων μακρύ γυάλινο βάζο με καπάκι

Μέθοδος: Με τη χρήση του υγροποιημένου υγρού, το οποίο θα πρέπει να είναι έτοιμο για χρήση σε ένα δοχείο με νερό.

1. Ξεπλύνετε το σιτάρι σε νερό για να απομακρύνετε τη σκόνη και τις ξένες ύλες.

2. Τοποθετήστε το σιτάρι σε ένα γυάλινο βάζο. Γεμίστε το με φιλτραρισμένο νερό, στερεώστε το με ένα λεπτό πανί από γάζα με λαστιχάκι και βάλτε το καπάκι. (Είναι σημαντικό να κρατήσετε τα έντομα μακριά.) Μουλιάστε το σιτάρι για 12 ώρες.
 

3. Αδειάστε το μουλιασμένο νερό και ξαναγεμίστε με νερό. Τοποθετήστε το δοχείο σε έναν πάγκο της κουζίνας μακριά από το φως του ήλιου. κάθε 12 ώρες, ανακινήστε το δοχείο απαλά. Όταν σχηματιστεί ένας ελαφρύς αφρός, το Rejuvelac είναι έτοιμο για χρήση. Η ζύμωση του Rejuvelac διαρκεί 2-5 ημέρες, ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Σε θερμά κλίματα, η ζύμωση μπορεί να είναι πολύ γρήγορη (περίπου 24 ώρες) και το Rejuvelac μπορεί να μολυνθεί. Το Rejuvelac πρέπει να έχει λεμονάτη γεύση και ευχάριστη μυρωδιά ζύμης.

4. Όταν το Rejuvelac είναι έτοιμο, μεταφέρετε το υγρό σε ένα καθαρό δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο. Το ίζημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια δεύτερη επώαση. Γεμίστε ξανά το δοχείο με φιλτραρισμένο νερό και αφήστε το να ζυμωθεί για 24-36 ώρες (ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος). Μεταφέρετε το rejuvelac σε ένα καθαρό δοχείο και αποθηκεύστε το στο ψυγείο. Απορρίψτε τους σπόρους σιταριού και το ίζημα.

Συμβουλές :

1. Το rejuvelac μπορεί να αλλοιωθεί (όπως μπορούν να αλλοιωθούν οι προ-σπαρμένοι σπόροι και πιθανώς οποιοδήποτε μέσο ζύμωσης). Σε γενικές γραμμές, το rejuvelac μπορεί να κριθεί ότι είναι εντάξει από τη μυρωδιά και τη γεύση- πρέπει να είναι όξινο, με ph 3,9 ή λιγότερο.

Είναι καλή πρακτική να παρατηρείτε την καλλιέργεια Rejuvelac από καιρό σε καιρό, να την μυρίζετε και να την δοκιμάζετε για να μάθετε και να εξοικειωθείτε με τις αλλαγές που συμβαίνουν (όπως συμβαίνει με κάθε καλλιέργεια ζύμωσης). Το Rejuvelac μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για μια εβδομάδα ή περισσότερο και θα γλυκάνει σταδιακά με την πάροδο του χρόνου.

2. Όλα τα βακτήρια και οι ζύμες έχουν μια βέλτιστη θερμοκρασία καλλιέργειας. Η ψύξη αναστέλλει την ανάπτυξη ορισμένων βακτηρίων, αλλά δίνει σε άλλα την ευκαιρία να πολλαπλασιαστούν. Ο ζεστός καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να ενθαρρύνουν την ταχεία ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών πριν ενεργοποιηθούν οι ωφέλιμοι οργανισμοί, με αποτέλεσμα μια καλλιέργεια που μυρίζει άσχημα.

3. Εάν η καλλιέργεια Rejuvelac γίνει ξινισμένη, απορρίψτε την καλλιέργεια, απολυμάνετε τα βάζα και περιμένετε για ψυχρότερο καιρό.

4. σε ζεστό καιρό, οξύνετε το νερό προσθέτοντας μικρή ποσότητα χυμού λεμονιού στην αρχή της ζύμωσης για να δημιουργήσετε ένα ακατάλληλο περιβάλλον για πιθανούς παθογόνους οργανισμούς.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram