Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Η Θεραπευτική δύναμη του Γέλιου για το Σώμα και τον Νου !

Γνωρίζατε ότι η σωματική σας υγεία εξαρτάται από τη διάθεσή σας;

Η θετική ψυχολογία είναι μια νέα τάση που υπόσχεται να σας κάνει πιο ευτυχισμένους.

Το χαμόγελο είναι πολύ σημαντικό.

Μεταξύ άλλων, το γέλιο αυξάνει την ευτυχία, προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο.


Η θετική ψυχολογία εστιάζει στα θετικά συναισθήματα, όπως η χαρά, η ικανοποίηση και η ευγνωμοσύνη, και όχι στα αρνητικά συναισθήματα, για να προάγει την ανθρώπινη ευτυχία και ευεξία.

Φυσικά, δεν είναι τυχαίο ότι το γέλιο και το χιούμορ είναι από τις βασικές δυνάμεις που βοηθούν τους ανθρώπους να βρουν την προσωπική τους ευτυχία.

Το γέλιο έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας, και η επιστήμη έχει αποδείξει ότι η χαρά και το γέλιο έχουν θετικές επιδράσεις στο σώμα και τον νου. 

Ας δούμε ορισμένες από τις κύριες ιδιότητες του γέλιου που επηρεάζουν την υγεία μας:

Ανακούφιση από το άγχος: Το γέλιο μπορεί να μειώσει το επίπεδο του κορτιζόλης, η οποία είναι ορμόνη που σχετίζεται με το άγχος  και παράλληλα αυξάνει το επίπεδο των ορμονών που βελτιώνουν τη διάθεση, όπως η ενδορφίνες. 

Αυτό μπορεί να βελτιώσει την ψυχολογική κατάσταση και να μας βοηθήσει να νιώσουμε πιο χαλαρωμένοι και ευτυχισμένοι.

Αναβάθμιση της διάθεσης: Το γέλιο αυξάνει την παραγωγή ενδορφίνων, γνωστών και ως "ορμόνες της ευτυχίας". Ακόμη και τις πιο αγχωτικές στιγμές, όταν τις δεις μέσα από ένα χιουμοριστικό πρίσμα, παύουν να είναι τόσο «απειλητικές». Το γέλιο και το χιούμορ σε κάνουν να βλέπεις τον κόσμο, τα γεγονότα και τις καταστάσεις με μια πιο αισιόδοξη προοπτική.

Αυτό μπορεί να βελτιώσει την διάθεση μας και να μειώσει τον πόνο.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος: Το γέλιο έχει συσχετισθεί με αύξηση της παραγωγής αντισωμάτων και λευκοκυττάρων, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση λοιμώξεων και ασθενειών.

Άσκηση των μυών: Το γέλιο ενεργοποιεί διάφορους μύες στο σώμα, περιλαμβανομένων των κοιλιακών και των διαγραμμάτων. Έτσι, μπορεί να λειτουργεί σαν μια φυσική άσκηση, αν και βέβαια δεν αντικαθιστά την κανονική σωματική άσκηση.

Βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας: Μερικές μελέτες έχουν υποδείξει ότι το γέλιο μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και να μειώσει την αρτηριακή πίεση, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Μειώνει τον πανικό: Το γέλιο πολλές φορές έχει την ιδιότητα να αποσπά την προσοχή από διάφορες αρνητικές εξελίξεις, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν αίσθημα πανικού. Έτσι, θα μπορείς να αντιμετωπίσεις πιο ψύχραιμα συγκεκριμένες καταστάσεις.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι το γέλιο δεν είναι θαυματουργή θεραπεία, αλλά ένα συμπλήρωμα για την καλύτερη υγεία. Συνεπώς, θα πρέπει να ενσωματώνουμε το γέλιο και τη χαρά στην καθημερινότητά μας, μαζί με μια υγιεινή διατροφή, φυσική άσκηση και άλλες υγιεινές συνήθειες για την συντήρηση της υγείας μας.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram