Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Πως θα έχω ενέργεια ; Φυσικοί τρόποι για τόνωση

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η ενέργεια μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το άτομο και τις συνθήκες της κάθε ημέρας.

Το 56% των γυναικών στηρίζονται στον καφέ για να τονωθούν το πρωί, σύμφωνα με έρευνα.

Δε χρειάζεται όμως να καταφεύγεις κάθε πρωί στην καφεΐνη για να σε "ξυπνήσει".

Απλώς δοκίμασε αυτές τις συμβουλές των ειδικών για μία φυσική τόνωση.

Πώς θα έχω ενέργεια;

Σήκω αμέσως το πρωί από το κρεβάτι
Αν και είναι δύσκολο, πρέπει το πρωί να αντισταθείς και να μην πατήσεις το κουμπί της αναβολής στο ξυπνητήρι σου, αλλά να πεταχτείς αμέσως από το κρεβάτι, επειδή αυτό ανεβάζει την ενέργειά σου.

Πάρε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες
Ένα πρωινό γεμάτο με πρωτεΐνες βοηθά τα κύτταρα του εγκεφάλου σου να λειτουργούν φυσιολογικά, αναφέρει ο Joy Bauer, R.D., συγγραφέας του βιβλίου The Joy Fit Club.

Υγιεινή διατροφή: Καταναλώστε ισορροπημένα γεύματα που περιλαμβάνουν φρούτα, λαχανικά, ολικά δημητριακά, πρωτεΐνες, υγρασία και υγιεινά λιπαρά. Αποφύγετε τις υψηλές ποσότητες ζάχαρης και επεξεργασμένων τροφίμων που μπορούν να προκαλέσουν αισθητή πτώση της ενέργειας μετά από την αρχική αύξηση.

Υδροθεραπεία: Πίνετε αρκετό νερό καθημερινά. Η ανεπάρκεια υδροδότησης μπορεί να προκαλέσει αίσθηση κόπωσης.

Καλός ύπνος: Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7-9 ώρες τη νύχτα. Ο καλός ύπνος ανανεώνει τον οργανισμό και βοηθά στην αύξηση της ενέργειας.

Σωματική άσκηση: Ασκηθείτε τακτικά, ακόμα και με έναν μικρό περίπατο ή γυμναστική. Η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει την αίσθηση ευεξίας.

Μείωση στρες: Προσπαθήστε να ασκήσετε τεχνικές χαλάρωσης όπως η γιόγκα, η αναπνοή και η μεσογειακή διατροφή για να μειώσετε τον στρες που μπορεί να εξαντλήσει την ενέργειά σας.

Πράσινο τσάι: Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού περιέχει καφεΐνη και αντιοξειδωτικά που μπορούν να βελτιώσουν την αίσθηση της ενέργειας.

Προσέχετε τις φυσικές ανάγκες σας: Ακούστε το σώμα σας και δώστε του την ανάπαυση που χρειάζεται όταν νιώθετε κουρασμένοι ή εξουθενωμένοι.

Να αποφεύγεις να τρως αργά τη νύχτα
Όταν τρως ένα βαρύ γεύμα αργά τη νύχτα πριν κοιμηθείς, μπορεί να σε επηρεάσει μέχρι και το επόμενο πρωί Αν δεν μπορείς να κρατηθείς, καλύτερα να φας κάτι ελαφρύ, με λιγότερες από 150 θερμίδες, ώστε να μη νιώθεις πρησμένη και κουρασμένη το πρωί. 

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η ενέργεια μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το άτομο και τις συνθήκες της κάθε ημέρας. 

Αν αισθάνεστε συχνά κουρασμένοι ή έχετε ανησυχίες για την ενέργειά σας, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν ιατρό ή ειδικό στη διατροφή για περαιτέρω συμβουλές.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram