Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Προσοχή, γυναίκες άνω των 50: Η κατανάλωση αυτού του ροφήματος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος !

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας (JAMA) διαπίστωσε ότι οι γυναίκες ηλικίας άνω των 50 ετών που πίνουν καθημερινά αναψυκτικά ή φρουτοχυμούς με ζάχαρη έχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του ήπατος και θανάτου από χρόνια ηπατοπάθεια.

Η μελέτη παρακολούθησε 98.786 γυναίκες για 22 χρόνια. Οι γυναίκες που έπιναν καθημερινά 1 ή περισσότερα ροφήματα με ζάχαρη είχαν 85% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του ήπατος και 68% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από χρόνια ηπατοπάθεια από τις γυναίκες που έπιναν 3 ή λιγότερα ροφήματα με ζάχαρη τον μήνα.

Η μελέτη δεν διαπίστωσε καμία διαφορά στην επίπτωση του καρκίνου του ήπατος ή των θανάτων από χρόνια ηπατοπάθεια μεταξύ των γυναικών που έπιναν αναψυκτικά με ζάχαρη και των γυναικών που έπιναν φρουτοχυμούς με ζάχαρη. Δεν υπήρχε επίσης καμία συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης ροφημάτων με τεχνητά γλυκαντικά και του καρκίνου του ήπατος ή των θανάτων από χρόνια ηπατοπάθεια.

Οι ερευνητές υποθέτουν ότι η πρόσθετη ζάχαρη στα αναψυκτικά και τους φρουτοχυμούς μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του ήπατος και θανάτου από χρόνια ηπατοπάθεια με διάφορους τρόπους. Η πρόσθετη ζάχαρη μπορεί να αυξήσει το βάρος, το οποίο είναι ένας παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του ήπατος. Η πρόσθετη ζάχαρη μπορεί επίσης να προκαλέσει φλεγμονή, η οποία μπορεί να βλάψει το ήπαρ. Επιπλέον, η πρόσθετη ζάχαρη μπορεί να αλλάξει την εντερική χλωρίδα, η οποία μπορεί επίσης να βλάψει το ήπαρ.

Η μελέτη αυτή παρέχει πρόσθετες ενδείξεις ότι η κατανάλωση αναψυκτικών και φρουτοχυμών με ζάχαρη μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία. Οι γυναίκες ηλικίας άνω των 50 ετών θα πρέπει να περιορίσουν την κατανάλωση αναψυκτικών και φρουτοχυμών με ζάχαρη και να προτιμήσουν υγιεινά υγρά, όπως νερό, τσάι και καφέ.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram