Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Το άγχος κρύβει περισσότερα από ό,τι νομίζετε : Πώς επηρεάζει το σώμα μας και ποια είναι τα σημάδια...

Πιθανώς, κατά καιρούς, να αισθανόμαστε λίγο περίεργα για το σώμα μας. Αυτό μπορεί να εκδηλώνεται με εξάνθημα, μικρό πόνο, κρύωμα, ή αύξηση του βάρους. Αυτά τα φαινόμενα είναι φυσιολογικά και συμβαίνουν σε όλους μας. 

Ωστόσο, αν αυτά τα συμπτώματα διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να υποδηλώνουν κάτι πιο σοβαρό.

Εάν αντιμετωπίζετε δυσφορία για πολύ καιρό, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στην υγεία σας. Μπορεί να συνδέεται με το άγχος, καθώς πολλοί επαγγελματίες υγείας πιστεύουν ότι το χρόνιο άγχος μπορεί να προκαλέσει διάφορες ασθένειες.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικά από τα συνηθέστερα συμπτώματα που δείχνουν πως το σώμα σας επηρεάζεται από το άγχος:


  • Δερματικές ασθένειες: Η ψωρίαση, η ακμή και άλλες δερματικές παθήσεις μπορεί να προκληθούν από το άγχος. Ερευνητές ανακάλυψαν ότι υψηλό επίπεδο ψυχολογικού άγχους σχετίζεται άμεσα με προβλήματα δέρματος.
  • Αλλαγή βάρους: Το άγχος μπορεί να επηρεάσει το βάρος σας. Κάποιες έντονες εμπειρίες μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση ή απώλεια βάρους. Η κορτιζόλη, μια ορμόνη που παράγεται κατά το άγχος, μπορεί να επηρεάσει τον μεταβολισμό και την ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.
  • Συχνά κρυολογήματα: Το άγχος μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, καθιστώντας το πιο ευάλωτο σε κρυολογήματα. Συχνές καταστάσεις άγχους μπορούν να καταστήσουν το σώμα περισσότερο επιρρεπές σε λοιμώξεις.
  • Διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος: Το άγχος μπορεί να επηρεάσει το γαστρεντερικό σας σύστημα, προκαλώντας διαταραχές όπως κοιλιακή διάταση, πόνος στο στομάχι και προβλήματα με τον ύπνο.
  • Προβλήματα με τον ύπνο: Το άγχος μπορεί να προκαλέσει αϋπνία ή δυσκολία στον ύπνο, επηρεάζοντας την ικανότητά σας να ξεκουραστείτε και να αναζωογονηθείτε.
  • Πονοκέφαλοι: Οι πονοκέφαλοι μπορούν να προκληθούν από συναισθηματικό στρες και αγχώδεις καταστάσεις.
  • Χαμηλή λίμπιντο: Το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη σεξουαλική επιθυμία και λίμπιντο.
  • Καρδιαγγειακές παθήσεις: Το χρόνιο άγχος έχει συνδεθεί με τις καρδιαγγειακές παθήσεις.


Εάν αναγνωρίζετε κάποια από αυτά τα συμπτώματα στον εαυτό σας, ίσως είναι καιρός να δώσετε προσοχή στο άγχος σας και να αναζητήσετε τρόπους για να το μειώσετε. 

Σε περίπτωση που τα συμπτώματα επιμένουν, συστήνεται να απευθυνθείτε σε ιατρικό ειδικό για περαιτέρω αξιολόγηση και συμβουλές.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram