Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Το κόλπο των 3 φύλλων δενδρολίβανο σε ένα βάζο : εδώ είναι ο λόγος και πώς να το θέσετε σε εφαρμογή !


Η σοφία και η εμπειρία των παππούδων μας συχνά μας προσφέρουν πολύτιμες συμβουλές και κόλπα για να κάνουμε την καθημερινή μας ζωή πιο εύκολη και πιο ανταποδοτική. 

Ανάμεσα στα πολλά μυστικά που περνούν από γενιά σε γενιά, υπάρχει ένα ευωδιαστό, μαγικό συστατικό που έχει υπάρξει συνεχής παρουσία στις κουζίνες και τα σπίτια εδώ και αιώνες: το δενδρολίβανο. 

Αυτό το άρθρο θα δει μια παράδοση που ήταν πολύ συνηθισμένη μέχρι πριν από λίγα χρόνια, αλλά έχει χαθεί από τότε - χρησιμοποιώντας κλαδάκια ρίγανης σε ένα βάζο για να εξουδετερώσει τις δυσάρεστες οσμές, ειδικά στο ψυγείο.

το δενδρολίβανο  είναι ένα αρωματικό φυτό με αναζωογονητική και ευχάριστη ευωδιά. 

Αυτό το βότανο είναι επίσης γνωστό για τις αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν να κρατήσετε το ψυγείο σας πιο καθαρό και να καταπολεμήσετε τις δυσάρεστες οσμές. 

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

Αγοράστε φρέσκα κλαδιά δενδρολίβανο από το τοπικό σας σούπερ μάρκετ ή καλλιεργήστε τα σε εσωτερικούς χώρους αν είναι δυνατόν. 

το δενδρολίβανο ευνοεί την καλλιέργεια σε γλάστρα ή στον κήπο.
Πάρτε ένα βάζο ή ένα μικρό δοχείο με καπάκι που να χωράει άνετα στο ψυγείο.


Αφαιρέστε τα φύλλα από τα κλαδάκια από το δενδρολίβανο και τοποθετήστε τα στο βάζο. 

Μπορείτε να τα συνθλίψετε ελαφρά με τα δάχτυλά σας για να απελευθερώσετε περισσότερη γεύση.
Κλείστε το βάζο με το καπάκι και τρυπήστε μικρές τρύπες στην κορυφή για να επιτρέψετε στο άρωμα να διαχέεται.
Τοποθετήστε το βάζο με το δενδρολίβανο στο ψυγείο, κατά προτίμηση στο ανώτερο ράφι ή κάπου που δεν θα ενοχλήσει την οργάνωση των τροφίμων.
Αλλάζετε τα κλαδάκια δενδρολίβανο κάθε δύο εβδομάδες για να εξασφαλίσετε ένα φρέσκο και διαρκές άρωμα.

Τρεις άλλες οικιακές συμβουλές με το δενδρολίβανο

Φυσικός διαχυτής αρωμάτων:

Δημιουργήστε έναν φυσικό διαχύτη τοποθετώντας μερικά κλαδάκια ρίγανης σε ένα ποτήρι ή βάζο με νερό. Προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο ρίγανης για να ενισχύσετε το άρωμα. Αυτός ο φυσικός διαχυτής μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού για μια λεπτή ευωδιά. 

Φυσική απολύμανση του αέρα:

Για να καθαρίσετε τον αέρα στο σπίτι σας, μπορείτε να φτιάξετε ένα φυσικό αρωματικό χώρου με το δενδρολίβανο. Ρίξτε ζεστό νερό σε ένα δοχείο και προσθέστε μερικά κλαδάκια δενδρολίβανο και φλούδα λεμονιού. Αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγο, στη συνέχεια φιλτράρετε το υγρό και μεταφέρετέ το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Αυτό το μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποβάλει τις οσμές από τον αέρα στην κουζίνα, στο μπάνιο ή σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού. 

Απωθητικό εντόμων:

Το δενδρολίβανο έχει απωθητικές ιδιότητες για πολλά ανεπιθύμητα έντομα. Για να προστατεύσετε το σπίτι σας από κουνούπια και μύγες, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας διάλυμα απωθητικό. Βράστε μερικά κλαδάκια δενδρολίβανο σε νερό για περίπου 20 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει, στη συνέχεια ρίξτε το υγρό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες για να αποτρέψετε τα έντομα.Το δενδρολίβανο είναι ένα ευέλικτο περιουσιακό στοιχείο που δεν παρέχει μόνο μια φρέσκια, ευωδιαστή ατμόσφαιρα στο ψυγείο, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους για να αρωματίσει, να καθαρίσει και να προστατεύσει το σπίτι σας. Δοκιμάστε αυτές τις απλές, φυσικές συμβουλές για να απολαύσετε ένα πιο ευχάριστο και υγιεινό περιβάλλον σε όλο το σπίτι σας.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram