Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Τροφές που χορταίνουν & θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος!

Η απώλεια υπερβολικού βάρους απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και συνδυασμό σωστής διατροφής και άσκησης. 

Το σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται να πεινάτε όταν κάνετε δίαιτα.

Το μυστικό είναι να επιλέγετε τροφές που είναι χαμηλές σε θερμίδες αλλά ταυτόχρονα χορταστικές. 

Μερικές από τις καλύτερες επιλογές περιλαμβάνουν:

  • Όσπρια: Τα όσπρια είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και υδατανθράκων. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και είναι χαμηλά σε θερμίδες. Μερικά παραδείγματα οσπρίων είναι τα φασόλια, οι φακές και τα ρεβίθια.
  • Αυγά
  • Αν θέλετε να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων και επίσης να μειώσετε την πείνα κατά τη διάρκεια της ημέρας, φάτε ένα αυγό στην αρχή της ημέρας. Η καλής ποιότητας πρωτεΐνη στα αυγά μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι και σε εγρήγορση και να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος.
  • Βρώμη
  • Μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ ανέλυσε στατιστικά στοιχεία έξι ετών και άλλα δεδομένα σχετικά με τη διατροφή του μέσου ανθρώπου και διαπίστωσε ότι όσοι τρώνε πρωινό είχαν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) από εκείνους που νηστεύουν τα περισσότερα πρωινά. Ωστόσο, όσοι έτρωγαν δημητριακά με πλιγούρι βρώμης είχαν χαμηλότερο ΔΜΣ από οποιοδήποτε άλλο είδος πρωινού.
  • Φρούτα και λαχανικά: Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι χαμηλά σε θερμίδες και υψηλά σε νερό, φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Είναι μια καλή πηγή ενέργειας και μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και του μεταβολισμού. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αισθανθείτε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Καλές πηγές πρωτεΐνης είναι το κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί.
  • Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου και καλών βακτηρίων. Είναι επίσης χαμηλό σε θερμίδες και μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • Σπόροι: Οι σπόροι είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και θρεπτικών συστατικών. Είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Μερικά παραδείγματα σπόρων είναι οι chia, οι λιναρόσποροι και οι κολοκυθόσποροι.
  • Ξηροί καρποί
  • Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε θερμίδες, κυρίως σε "καλά" λιπαρά, αλλά η περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες σας κάνει να αισθάνεστε πιο χορτάτοι και μειώνει σημαντικά την ξαφνική επιθυμία για μεσημεριανό σνακ.


Εκτός από τις τροφές που αναφέρονται παραπάνω, υπάρχουν και άλλες τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

Αυτές περιλαμβάνουν:

  • Νερό: Το νερό είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αισθανθείτε χορτάτοι.
  • Φαγητά πλούσια σε φυτικές ίνες: Οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν την πέψη και σας βοηθούν να αισθανθείτε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Καλές πηγές φυτικών ινών είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και οι δημητριακά ολικής αλέσεως.
  • Μικρά και συχνά γεύματα: Τα μικρά και συχνά γεύματα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας σταθερά και να αποφύγετε τις λιγούρες.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram