Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Αυτοάνοσα Νοσήματα - Το «φάρμακο» της φύσης που τα καταπολεμά

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JCI Insight διαπίστωσε ότι τα συμπληρώματα τζίντζερ μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και των συμπτωμάτων σε άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα.

Η μελέτη, η οποία διεξήχθη σε υγιείς εθελοντές, διαπίστωσε ότι η καθημερινή λήψη ενός συμπληρώματος τζίντζερ για επτά ημέρες μείωσε τον σχηματισμό εξωκυττάριων ουδετεροφιλικών παγίδων (NETs), οι οποίες είναι μικρά σωματίδια που απελευθερώνονται από τα λευκά αιμοσφαίρια και εμπλέκονται στη φλεγμονή.

Τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι μια ομάδα παθήσεων στις οποίες το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στους υγιείς ιστούς του σώματος. Η φλεγμονή είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των αυτοάνοσων νοσημάτων και μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από συμπτώματα, όπως πόνο, κόπωση και δυσκαμψία.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους υποδηλώνουν ότι το τζίντζερ μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό συμπλήρωμα για την αντιμετώπιση της φλεγμονής σε άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μελέτη διεξήχθη σε υγιείς εθελοντές και απαιτούνται περαιτέρω έρευνες για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματά της σε άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα.

Πώς λειτουργεί το τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι μια ρίζα που έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JCI Insight, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το τζίντζερ εμπόδισε την παραγωγή NETs από ουδετερόφιλα, τα οποία είναι ένα είδος λευκών αιμοσφαιρίων. Τα NETs απελευθερώνονται όταν τα ουδετερόφιλα ενεργοποιούνται, όπως συμβαίνει σε περιπτώσεις φλεγμονής.

Η παραγωγή NETs εμπλέκεται σε μια σειρά από αυτοάνοσα νοσήματα, όπως ο λύκος, το αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Συμπεράσματα


Τα ευρήματα της μελέτης υποδηλώνουν ότι το τζίντζερ μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό συμπλήρωμα για την αντιμετώπιση της φλεγμονής σε άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα. Ωστόσο, απαιτούνται περαιτέρω έρευνες για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα αυτά σε άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα.

Συνιστώμενη δόση

Η συνιστώμενη δόση τζίντζερ για την αντιμετώπιση της φλεγμονής είναι 200-400 mg ημερησίως. 

Το τζίντζερ διατίθεται σε διάφορες μορφές, όπως συμπληρώματα διατροφής, τσάι και τρόφιμα.

Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε τη λήψη συμπληρωμάτων τζίντζερ, ειδικά εάν παίρνετε άλλα φάρμακα.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram