Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Αυτό κάνετε λάθος: Γιατί δεν χάνετε Λίπος από την Κοιλιά όσο και να προσπαθείτε!

 

Πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να υποφέρουν από επίμονο λίπος στην κοιλιά παρά τη δίαιτα και την άσκηση, αλλά υπάρχουν αιτίες αύξησης του βάρους που δεν γνωρίζουμε. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από το επίμονο λίπος, είναι απολύτως απαραίτητο να εντοπίσετε τις υποκείμενες αιτίες που το προκαλούν.

Κακός μεταβολισμός των λιπαρών οξέων

Το λίπος δεν σας παχαίνει. Ωστόσο, αν το σώμα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το λίπος ως καύσιμο, δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να το αποθηκεύσει. Εάν τα κύτταρα στερούνται ζωτικών θρεπτικών συστατικών, η διαδικασία καύσης του λίπους για την παραγωγή ενέργειας είναι αναποτελεσματική. Για την καύση των λιπαρών οξέων, τα κύτταρα χρειάζονται καρνιτίνη και βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη).

Υπάρχουν δύο τρόποι για να διαπιστώσετε αν ο μεταβολισμός των λιπαρών οξέων είναι η αιτία της υπερβολικής συσσώρευσης λίπους. Ο πρώτος είναι να επισκεφθείτε έναν γιατρό για να διαπιστώσει αν καίτε σωστά το λίπος. Ο δεύτερος είναι να αλλάξετε τα λίπη που τρώτε από κακά φλεγμονώδη λίπη σε καλές πηγές λίπους. Τα καλά λιπαρά βρίσκονται στα φυσικά ψάρια, στο βιολογικό λάδι καρύδας, στο αβοκάντο και στο ελαιόλαδο.


Υπερανάπτυξη βακτηρίων στο λεπτό έντερο


Πολλοί υπέρβαροι άνθρωποι που είναι επιρρεπείς στο λίπος της κοιλιάς υποφέρουν από συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, όπως φούσκωμα, δυσκοιλιότητα και διάρροια. Όλα αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι σημάδια υπερανάπτυξης βακτηρίων στο λεπτό έντερο.
Οι άνθρωποι έχουν πολυάριθμα βακτήρια στο γαστρεντερικό σύστημα που φυσιολογικά υπάρχουν στο στόμα και στο παχύ έντερο. Περιστασιακά, αυτά τα βακτήρια μπορεί να επεκταθούν στο στομάχι και το λεπτό έντερο. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κακές επιλογές τροφίμων ή σε χαμηλά επίπεδα στομαχικού οξέος. Στο λεπτό έντερο, αυτά τα βακτήρια στερούν από την τροφή ζωτικά θρεπτικά συστατικά, προκαλώντας έλλειψη θρεπτικών συστατικών που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος. Εάν τρώτε σωστά αλλά δεν χάνετε βάρος, μπορεί να πάσχετε από βακτηριακή υπερανάπτυξη.

Υπάρχουν εξετάσεις για να διαπιστώσετε αν αυτή είναι η βασική αιτία της αδυναμίας σας να κάψετε λίπος και να χάσετε βάρος.

Ορμονική ανισορροπία.

Αμέτρητοι άνθρωποι υποφέρουν από ορμονικές ανισορροπίες. Αυτό περιλαμβάνει ανισορροπίες στα επίπεδα ινσουλίνης, στις ορμόνες των επινεφριδίων, στις ορμόνες του φύλου και στις ορμόνες του εγκεφάλου.
Οι ορμόνες μας ελέγχουν τις κυτταρικές μεταβολικές διαδικασίες, την ανταπόκρισή μας στα ερεθίσματα, την ικανότητα και το ρυθμό παραγωγής ενέργειας, τη φύση και την αποθήκευση ή τη χρήση των λιπών και των υδατανθράκων. Όλες οι ορμόνες επηρεάζουν η μία την άλλη, οπότε μια μεμονωμένη ορμονική ανισορροπία δεν μπορεί να προκαλέσει βλάβη.
Οι άνθρωποι που πάσχουν από ορμονικά προβλήματα έχουν πάντα προβλήματα βάρους. Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει με ειδικές εξετάσεις και την κατάλληλη θεραπεία.

Δεν τρώτε βιολογικά τρόφιμα.

Τα χημικά αυτά έχουν αρνητική επίδραση στα βακτήρια, τους ιούς, τους μύκητες και τα έντομα. Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι ορισμένες από τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται μπορούν να αντικαταστήσουν ορισμένα αμινοξέα και να προκαλέσουν δυσλειτουργία των πρωτεϊνών στο σώμα.

Είναι σημαντικό να αποφεύγονται αυτές οι χημικές ουσίες στο σώμα και η επιλογή βιολογικών τροφίμων μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Αν αρχίσετε να επιλέγετε βιολογικά φρούτα και λαχανικά, θα παρατηρήσετε σημαντική απώλεια βάρους. Δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και υδατάνθρακες
Είναι γνωστό ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Αυτές οι "τροφές" βλάπτουν τα επίπεδα ινσουλίνης και οδηγούν σε αποθήκευση λίπους, εάν η ζάχαρη παραμένει στην κυκλοφορία του αίματος και δεν χρησιμοποιείται αμέσως ως ενέργεια. Κάνουμε σχετικά καθιστική ζωή, καθόμαστε για ώρες μπροστά στον υπολογιστή ή την τηλεόραση.

Η μείωση των υδατανθράκων είναι μια από τις πιο βασικές αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε στη ζωή μας. Επιλέξτε μη επεξεργασμένες τροφές, τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και καλά λιπαρά.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram