Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Οδηγός για τη Διατήρηση Φυσιολογικών Επιπέδων Χοληστερόλης και την Ενίσχυση της Ευεξίας

Συχνά, απλές καθημερινές ενέργειες είναι αρκετές για να διατηρήσουμε την υγεία μας σε καλά επίπεδα. Όσον αφορά την ρύθμιση της χοληστερόλης, είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί με τις καθημερινές μας συνήθειες και τη διατροφή μας.

Παρακάτω παραθέτουμε τέσσερις χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας (NHS) για να διατηρήσουμε τα επίπεδα της χοληστερόλης στα φυσιολογικά επίπεδα, χωρίς τη χρήση φαρμάκων.

Μειώστε την κατανάλωση κακών λιπαρών τροφίμων: 

Τα τρόφιμα πλούσια σε κορεσμένα λίπη μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης. Αποφύγετε τα λιπαρά κρέατα, τα λουκάνικα, τα τρόφιμα με φοινικέλαιο ή λάδι καρύδας, την κρέμα γάλακτος και τα σκληρά τυριά, όπως το τσένταρ και το βούτυρο. Αντίθετα, επιλέξτε τρόφιμα πλούσια σε πολυακόρεστα και ακόρεστα λίπη, όπως καρποί, ελαιόλαδο και ψωμί ολικής άλεσης.

Αυξήστε την πρόσληψη λιπαρών ψαριών, καστανού ρυζιού και φυτικών προϊόντων: 

Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας λιπαρά ψάρια όπως σκουμπρί και σολομό, καστανό ρύζι, ψωμί ολικής άλεσης, ζυμαρικά ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς, σπόρους, φρούτα και λαχανικά.

Ασκηθείτε περισσότερο: 

Κάθε μορφή άσκησης προστατεύει την καρδιά, ακόμα και απλές δραστηριότητες όπως το περπάτημα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ιδανική εβδομαδιαία ποσότητα άσκησης είναι 150 λεπτά την εβδομάδα. Δοκιμάστε διάφορες μορφές άσκησης για να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει και διατηρήστε την τακτικά χωρίς υπερβολική προσπάθεια.

Αποφύγετε το κάπνισμα και περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ: 

Το κάπνισμα αυξάνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και συνδέεται με σοβαρές παθήσεις όπως οι καρδιακές προσβολές και το καρκίνο. Αν επιθυμείτε να κόψετε το κάπνισμα, ζητήστε βοήθεια από ειδικό ή από τα Ιατρεία Διακοπής του Καπνίσματος. Όσον αφορά το αλκοόλ, προσπαθήστε να τον περιορίσετε και να αφήσετε αρκετές ημέρες χωρίς αλκοόλ κάθε εβδομάδα, ή συμβουλευτείτε ειδικό για αποτελεσματική μείωση.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram