Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Το μπαχαρικό που μπορεί με 3 γρ. ημερησίως να σας κάνει να χάσετε 3 κιλά

 

Ναι, υπάρχουν μερικές έρευνες που δείχνουν ότι το κύμινο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, όταν καταναλώνεται σε ποσότητα 3 γραμμαρίων ημερησίως.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nutrition Research" το 2023, εξέτασε τις επιδράσεις της κατανάλωσης κύμινου σε 88 παχύσαρκες γυναίκες. Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: η μία ομάδα κατανάλωνε 3 γραμμάρια κύμινο καθημερινά, ανακατεμένο σε 140 γραμμάρια γιαουρτιού, ενώ η άλλη ομάδα κατανάλωνε μόνο γιαούρτι χωρίς κύμινο.

Στο τέλος των 3 μηνών, οι γυναίκες που κατανάλωναν κύμινο είχαν χάσει κατά μέσο όρο 3 κιλά περισσότερα από τις γυναίκες που δεν κατανάλωναν κύμινο. Επιπλέον, οι γυναίκες που κατανάλωναν κύμινο μείωσαν το ποσοστό σωματικού τους λίπους κατά 14,64%, ενώ οι γυναίκες που δεν κατανάλωναν κύμινο μείωσαν το ποσοστό σωματικού τους λίπους κατά 4,91%.

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics" το 2019, εξέτασε τις επιδράσεις της κατανάλωσης κυμίνου σε 60 υπέρβαρους ή παχύσαρκους ενήλικες. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: η μία ομάδα κατανάλωνε 3 γραμμάρια κύμινο καθημερινά, ενώ η άλλη ομάδα κατανάλωνε εικονικό φάρμακο (placebo).

Στο τέλος των 8 εβδομάδων, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν κύμινο είχαν χάσει κατά μέσο όρο 1 κιλό περισσότερο από τους συμμετέχοντες που κατανάλωναν placebo. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν κύμινο μείωσαν τα τριγλυκερίδια στο αίμα τους κατά 23 mg/dL, ενώ οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν placebo μείωσαν τα τριγλυκερίδια στο αίμα τους κατά 5 mg/dL.

Οι δύο αυτές μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση 3 γραμμαρίων κυμινοειδών ημερησίως μπορεί να οδηγήσει σε μικρή, αλλά σημαντική απώλεια βάρους. Επιπλέον, η κατανάλωση κυμινοειδών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι μελέτες ήταν μικρές και χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματά τους.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram