Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Τρώτε Ρύζι; Δείτε ποιο είναι το καλύτερο για την Υγεία σας !

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Από τα πιο αγαπημένα πιάτα, το ρύζι κυριαρχεί σε πολλές συνταγες και είναι πολύ διαδεδομένο σε πολλές χώρες, καθώς μπορεί να «σταθεί» μόνο του ή να συνοδεύσει άλλα τρόφιμα. 

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ρυζιού, που διαφέρουν σε χρώμα, γεύση και θρεπτική αξία.

Εδώ κοιτάμε τέσσερις διαφορετικούς τύπους ρυζιού (λευκό, καστανό, μαύρο και κόκκινο) με βάση το χρώμα και τη συμβολή που μπορεί να έχουν ή όχι στη διατροφή μας.

Λευκό Ρύζι

Το πιο συνηθισμένο είδος ρυζιού είναι το λευκό ρύζι. Είναι φτηνό και εύκολο στην παρασκευή, αλλά έχει υποστεί επεξεργασία και έχει χάσει πολλά από τα θρεπτικά συστατικά του. Το λευκό ρύζι είναι μια καλή πηγή υδατανθράκων, αλλά δεν είναι καλή πηγή φυτικών ινών, πρωτεΐνης ή βιταμινών.

Καστανό Ρύζι

Το καστανό ρύζι είναι μια καλύτερη επιλογή από το λευκό ρύζι, καθώς δεν έχει υποστεί επεξεργασία και διατηρεί τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά του. Το καστανό ρύζι είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, πρωτεΐνης και βιταμινών.

 Το ρύζι μπορεί να κάνει καλό στην καρδιά και τον εγκέφαλο. Το ρύζι είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία της καρδιάς. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, η οποία είναι ένας παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Το ρύζι είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του εγκεφάλου. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β βοηθούν στη μείωση του κινδύνου για άνοια και άλλες νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Ειδικότερα, το καστανό ρύζι και το μαύρο ρύζι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Το μαύρο ρύζι είναι επίσης μια καλή πηγή ανθοκυανινών, οι οποίες είναι φυτοχημικά συστατικά με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από βλάβες που μπορεί να οδηγήσουν σε καρδιακές παθήσεις και άλλες χρόνιες ασθένειες.

Μαύρο Ρύζι

Το μαύρο ρύζι είναι ένας άλλος τύπος ρυζιού ολικής αλέσεως που είναι ιδιαίτερα θρεπτικός. Είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, πρωτεΐνης, βιταμινών και ανθοκυανινών. Οι ανθοκυανίνες είναι φυτοθρεπτικά συστατικά που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών.

Κόκκινο Ρύζι

Το κόκκινο ρύζι είναι ένας λιγότερο γνωστός τύπος ρυζιού που έχει επίσης ορισμένα οφέλη για την υγεία. Είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, πρωτεΐνης και αντιοξειδωτικών.

Όταν επιλέγετε ρύζι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τη γεύση και την θρεπτική αξία. 

Εάν ψάχνετε για ένα θρεπτικό ρύζι, το μαύρο ρύζι ή το καστανό ρύζι είναι οι καλύτερες επιλογές.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram