Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Χρυσό Μέλι: Συνταγή για το Ισχυρότερο Φυσικό Αντιβιοτικό

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Δημιουργήστε αυτό το υπέροχο μείγμα με χρυσό μέλι, που αποτελεί το πιο δυνατό φυσικό αντιβιοτικό.

Πολλοί έχουν ήδη εξετάσει την κουρκουμίνη. Κάποιοι τη χρησιμοποιούν ως μία επιλογή για μπαχαρικό, άλλοι την ενσωματώνουν στο "χρυσό γάλα", ενώ άλλοι απλώς βλέπουν τις σακούλες με την κίτρινη σκόνη στα μεγάλα σούπερ μάρκετ ή τα καταστήματα υγιεινής διατροφής και αναρωτιούνται τι είναι αυτό.

Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι η κουρκουμίνη, όταν συνδυάζεται με μέλι, μπορεί να αποτελέσει μια ανεκτίμητη φυσική θεραπεία.

Αυτό το μείγμα διαθέτει εξαιρετικά ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες όχι μόνο καταπολεμούν τα βακτήρια που προκαλούν ασθένειες, αλλά ενισχύουν επίσης το φυσικό ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Αντίθετα με τα συνθετικά αντιβιοτικά, τα οποία είναι ευρέως διαθέσιμα, αυτό το μείγμα δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εντερική χλωρίδα.

Η κουρκουμίνη περιέχει κουρκουμίνη, μια πολυφαινόλη που αποτελεί κρίσιμο δραστικό συστατικό και προσφέρει πάνω από 150 δυνητικές ιατρικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών, αντιφλεγμονώδων και αντικαρκινικών ιδιοτήτων.

Η κατανάλωση κουρκουμίνης με μέλι βελτιώνει σημαντικά την πέψη και ενισχύει την ευεργετική χλωρίδα του εντέρου, όπως έχει αποδειχθεί από επιστημονικές έρευνες. 

Στην Αγιουρβέδα, ένα σύστημα φυσικής θεραπείας με χίλια χρόνια ιστορία, που απορρέει από τον αρχαίο βεδικό πολιτισμό της Ινδίας, η κουρκουμίνη αποτελεί μια παραδοσιακή θεραπευτική πρακτική.

Έτσι, δεν είναι απαραίτητο να τρέξετε αμέσως στο φαρμακείο με τα πρώτα σημάδια ενός κρυολογήματος. Αντί αυτού, χρησιμοποιήστε αυτό το "χρυσό μέλι", ένα μείγμα κουρκουμίνης σε σκόνη με μέλι. Μπορεί να διατηρηθεί για έως και τρεις ημέρες όταν εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια.

Συστατικά:

  • 100 γραμμάρια ακατέργαστο μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας κουρκούμη


Τρόπος παρασκευής:

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας κουρκούμη σε 100 γραμμάρια ακατέργαστου μελιού. Ανακατέψτε καλά και τοποθετήστε το μείγμα σε ένα βάζο.

Τρόπος χρήσης:

Όταν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα του κρυολογήματος πρέπει να το λαμβάνετε ως εξής:

  • Ημέρα 1η – μισό κουταλάκι του γλυκού κάθε 1 ώρα όλη την ημέρα
  • Ημέρα 2η – μισό κουταλάκι του γλυκού κάθε 2 ώρες
  • Ημέρα 3η – μισό κουταλάκι του γλυκού 3 φορές την ημέρα

Κρατήστε το μείγμα στο στόμα σας μέχρι να διαλυθεί τελείως.
 

Συνήθως, μετά από 3 ημέρες το κρύωμα υποχωρεί και ο οργανισμός ανακάμπτει. Πολλά άτομα που το χρησιμοποίησαν ανέφεραν ότι απαλλάχτηκαν από το κρύωμα χωρίς να πάρουν καθόλου χάπια.
Η συνταγή αυτή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία αναπνευστικών προβλημάτων παίρνοντας 1 κουταλάκι του γλυκού 3 φορές την ημέρα.
Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για 1 εβδομάδα. Μπορείτε να προσθέσετε το χρυσό μέλι στο γάλα ή το τσάι σας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Σε περίπτωση που παίρνετε φάρμακα και θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα, συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας.
Επίσης, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν πάσχετε από αιμορροφιλία και υπέρταση, διότι η κουρκούμη αραιώνει το αίμα και μειώνει την αρτηριακή πίεση, αν και για τους περισσότερους αυτό θα αποτελέσει μεγάλο πλεονέκτημα.
Η κατανάλωση Κουρκούμης αντενδείκνυται σε άτομα που έχουν χολόλιθους και σε θηλάζουσες
Μερικές έξτρα συμβουλές:
Σύμφωνα με τη Θιβετιανή Ιατρική, η κατανάλωση κουρκούμης πριν από τα γεύματα επιδρά στον λαιμό και τους πνεύμονες, κατά τη διάρκεια του γεύματος επιδρά στο πεπτικό σύστημα και μετά το γεύμα στο έντερο και τα νεφρά.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram