Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Η Δύναμη της Θέλησης: Ένας Μυς που μπορεί να Δυναμώσει !

Η δύναμη της θέλησης είναι σαν ένας μυς που μπορεί να κουραστεί και να εξαντληθεί. Ωστόσο, με τη σωστή άσκηση, μπορεί να ενισχυθεί και να βελτιωθεί.

Η δύναμη της θέλησης είναι η ικανότητα να αντιστέκεσαι στις παρορμήσεις και να επιμένεις σε έναν στόχο, ακόμα και όταν είναι δύσκολο. Είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων μας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ειδικότερα, οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι η δύναμη της θέλησης μπορεί να ενισχυθεί με τις ακόλουθες 10 πρακτικές
:

  • 10 λεπτά διαλογισμού: Ο διαλογισμός βοηθά στην ανάπτυξη της συγκέντρωσης και της αυτογνωσίας, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ενίσχυση της δύναμης της θέλησης.
  • Φροντίστε τη στάση του σώματός σας: Η σωστή στάση του σώματος απαιτεί προσπάθεια, η οποία βοηθά στην ανάπτυξη της δύναμης της θέλησης.
  • Κρατήστε ημερολόγιο διατροφής: Η καταγραφή των τροφών που τρώμε απαιτεί αυτοέλεγχο, ο οποίος βοηθά στην ενίσχυση της δύναμης της θέλησης.
  • Μην χρησιμοποιείτε το κυρίαρχο χέρι σας: Η χρήση του αντίθετου χεριού απαιτεί προσπάθεια, η οποία βοηθά στην ανάπτυξη της δύναμης της θέλησης.
  • Διορθώστε την ομιλία σας: Η αλλαγή της φυσικής ομιλίας απαιτεί αυτοέλεγχο, ο οποίος βοηθά στην ενίσχυση της δύναμης της θέλησης.
  • Φτιάξτε και ακολουθήστε τις δικές σας προθεσμίες: Η τήρηση των προθεσμιών απαιτεί αυτοέλεγχο και συγκέντρωση, οι οποίες βοηθούν στην ενίσχυση της δύναμης της θέλησης.
  • Παρακολουθήστε τα έξοδά σας: Η παρακολούθηση των εξόδων απαιτεί αυτοέλεγχο και συγκέντρωση, οι οποίες βοηθούν στην ενίσχυση της δύναμης της θέλησης.
  • Σφίξτε ένα ελατήριο γυμναστικής: Η συμπίεση ενός ελατηρίου γυμναστικής απαιτεί προσπάθεια και επιμονή, οι οποίες βοηθούν στην ενίσχυση της δύναμης της θέλησης.
  • Έχετε πάντα μαζί σας κάτι που αποτελεί πειρασμό για σας: Η αντίσταση στον πειρασμό απαιτεί αυτοέλεγχο και συγκέντρωση, οι οποίες βοηθούν στην ενίσχυση της δύναμης της θέλησης.
  • Αποκτήστε περισσότερη επίγνωση όσον αφορά τις αυθόρμητες αποφάσεις σας: Η συνειδητή σκέψη και απόφαση απαιτεί αυτοέλεγχο και συγκέντρωση, οι οποίες βοηθούν στην ενίσχυση της δύναμης της θέλησης.

Προτεινόμενες πρακτικές

Για να ξεκινήσετε την ενίσχυση της δύναμης της θέλησής σας, συνιστώ να επιλέξετε μία από τις παραπάνω πρακτικές και να την εφαρμόσετε για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Αφού κατακτήσετε την πρώτη πρακτική, μπορείτε να προσθέσετε μια δεύτερη και ούτω καθεξής.

Εάν δυσκολεύεστε να εφαρμόσετε μια πρακτική, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας. Μπορείτε επίσης να βρείτε διαθέσιμα online ή σε βιβλία προγράμματα ενίσχυσης της δύναμης της θέλησης.

Συμπέρασμα

Όπως και με κάθε σωματική ικανότητα, η δύναμη της θέλησης μπορεί να βελτιωθεί με την κατάλληλη προπόνηση. Οι 10 πρακτικές που περιγράφονται παραπάνω μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της δύναμης της θέλησης και στην επίτευξη των στόχων μας.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram