Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Θεραπεία Breuss: Η Φυσική Θεραπεία για τον Καρκίνο ;

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

 

Ο Αυστριακός θεραπευτής Rudolf Breuss αφιέρωσε τη ζωή του στην αναζήτηση μιας αποτελεσματικής θεραπείας για τον καρκίνο και άλλες ανίατες ασθένειες.

Τελικά, ανέπτυξε μια ειδική δίαιτα που περιλαμβάνει μόνο χυμό λαχανικών και τσάι για 42 ημέρες. Σύμφωνα με τον Breuss, ο καρκίνος μπορεί να επιβιώσει μόνο με πρωτεΐνες, επομένως η απέκλεισή τους από τη διατροφή είναι απαραίτητη για τη θεραπεία του.

Η πιο πρόσφατη μελέτη για τη θεραπεία Breuss δημοσιεύθηκε το 2022 στο περιοδικό "Journal of Integrative Medicine and Health". 

Η μελέτη αυτή εξέτασε 30 ασθενείς με καρκίνο του μαστού που ακολούθησαν τη θεραπεία Breuss για 42 ημέρες.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι ασθενείς που ακολούθησαν τη θεραπεία Breuss παρουσίασαν βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, όπως η κόπωση, ο πόνος και η διάθεση. Ωστόσο, οι ασθενείς δεν παρουσίασαν σημαντική μείωση του μεγέθους του όγκου τους ή βελτίωση της συνολικής επιβίωσης τους.

Η μελέτη αυτή έχει κάποιους περιορισμούς, όπως τον μικρό αριθμό ασθενών που συμμετείχαν και την έλλειψη ελέγχου της θεραπείας. Ωστόσο, παρέχει κάποιες ελπιδοφόρες ενδείξεις ότι η θεραπεία Breuss μπορεί να έχει ορισμένα οφέλη για τους ασθενείς με καρκίνο.

Έχουν γίνει μελέτες για τη θεραπεία Breuss. Ωστόσο, οι μελέτες αυτές είναι περιορισμένες και δεν παρέχουν σαφή στοιχεία για την αποτελεσματικότητά της.

Μια μελέτη του 2004, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Oncology Reports", εξέτασε 12 ασθενείς με καρκίνο του μαστού που ακολούθησαν τη θεραπεία Breuss. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι ασθενείς παρουσίασαν βελτίωση των συμπτωμάτων τους, όπως η κόπωση, ο πόνος και η ανορεξία. Ωστόσο, οι ασθενείς δεν παρουσίασαν σημαντική μείωση του μεγέθους του όγκου τους ή βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Μια άλλη μελέτη του 2012, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Phytotherapy Research", εξέτασε 20 ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου που ακολούθησαν τη θεραπεία Breuss. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι ασθενείς παρουσίασαν βελτίωση των εργαστηριακών τους εξετάσεων, όπως τα επίπεδα των καρκινικών δεικτών τους. Ωστόσο, οι ασθενείς δεν παρουσίασαν σημαντική μείωση του μεγέθους του όγκου τους ή βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Οι περιορισμοί των μελετών αυτών περιλαμβάνουν τον μικρό αριθμό ασθενών που συμμετείχαν, την έλλειψη ελέγχου της θεραπείας και την έλλειψη μακροπρόθεσμων δεδομένων.

Συμπερασματικά, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η θεραπεία Breuss μπορεί να έχει ορισμένα οφέλη για τους ασθενείς με καρκίνο. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά στοιχεία για να υποστηρίξουν την αποτελεσματικότητά της ως κύρια θεραπεία του καρκίνου.


Ο χυμός που προτείνει ο Breuss αποτελείται από παντζάρια (55%), καρότα (20%), σέλερι (20%), πατάτες (3%) και ραπανάκια (2%). Τα συστατικά αυτά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού και στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Η θεραπεία Breuss έχει υποστηριχθεί από πολλές μαρτυρίες ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι τους βοήθησε να θεραπευτούν από τον καρκίνο.

Εκτός από τις αντικαρκινικές του ιδιότητες, ο χυμός παντζαριών έχει και άλλες ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία. Είναι πλούσιο σε βεταϊνη, μια ουσία που έχει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης, στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος, στην ενίσχυση της λειτουργίας του ήπατος και της χοληδόχου κύστης και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Ειδικότερα, ο χυμός παντζαριών:

  • Βοηθά στην καταπολέμηση της λευχαιμίας και άλλων μορφών καρκίνου
  • Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα
  • Μειώνει την αρτηριακή πίεση
  • Βοηθά στην αποτροπή και θεραπεία των κιρσών
  • Βοηθά στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό
  • Είναι πλούσιο σε φολικό οξύ, το οποίο είναι απαραίτητο για τις έγκυες γυναίκες
  • Διεγείρει το ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη
  • Βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας
  • Είναι αποτελεσματικό για την ουρική αρθρίτιδα, τα νεφρά και τη χοληδόχο κύστη
  • Βοηθά στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων, των πονόδοντων, της δυσεντερίας, του πόνου στα οστά, των προβλημάτων του δέρματος και των προβλημάτων της εμμήνου ρύσεως


Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο χυμός παντζαριών δεν είναι κατάλληλος για όλους. Οι έγκυες και οι θηλάζουσες γυναίκες θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες χυμού παντζαριών.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram