Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Το Βότανο που έχει Αντικαρκινική Δράση & μειώνει τους Μυϊκούς Πόνους

Πολύτιμο βότανο που έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα για ιατρικούς σκοπούς. 

Η πρώτη αναφορά στη χρήση του για ιατρικούς σκοπούς εντοπίζεται στην αρχαία Αίγυπτο, όπου χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία της διάρροιας και της δυσεντερίας. 

Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι επίσης  το χρησιμοποιούσαν  για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων, όπως η πνευμονία, η βρογχίτιδα και ο βήχας.

Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική,  χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της αρθρίτιδας, της δυσπεψίας και των στοματικών λοιμώξεων. 

Στην παραδοσιακή ινδική ιατρική,  χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ημικρανίας, της ιγμορίτιδας και της αλλεργίας.

Σύγχρονες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τις παραδοσιακές χρήσεις της ρίγανης για την υγεία. 

Έχει βρεθεί ότι η ρίγανη έχει αντικαρκινικές, αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες.

Η ρίγανη περιέχει επίσης βιταμίνες και μέταλλα που είναι απαραίτητα για την καλή υγεία. 

Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την υγεία των ματιών, η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για το ανοσοποιητικό σύστημα και η βιταμίνη K είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος.

Η ρίγανη έχει επίσης αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στη καταπολέμηση των λοιμώξεων, στη μείωση της φλεγμονής και στον πόνο.

Αντικαρκινικές ιδιότητες

Μελέτες έχουν δείξει ότι το αιθέριο έλαιο της ρίγανης έχει την ικανότητα να καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα. Οι αντικαρκινικές ιδιότητες της ρίγανης οφείλονται κυρίως στα αντιοξειδωτικά που περιέχει, όπως τα καροτενοειδή, η βιταμίνη C και η βιταμίνη E. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα και να οδηγήσουν σε καρκίνο.

Ειδικότερα, το αιθέριο έλαιο της ρίγανης έχει βρεθεί ότι έχει αντικαρκινική δράση σε διάφορους τύπους καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού, του παχέος εντέρου, του προστάτη και του δέρματος.

Αντιβακτηριακές ιδιότητες

Η ρίγανη έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν λοιμώξεις, όπως το E. coli, το Staphylococcus aureus και το Salmonella.

Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες της ρίγανης οφείλονται κυρίως στα αιθέρια έλαια που περιέχει, όπως η θυμόλη, η καρβακρόλη και η καμφορά.

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες


Η ρίγανη έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής που προκαλείται από καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα, η βρογχίτιδα και το άσθμα.

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της ρίγανης οφείλονται κυρίως στα αιθέρια έλαια που περιέχει, όπως η θυμόλη, η καρβακρόλη και η καμφορά.

Αναλγητικές ιδιότητες

Η ρίγανη έχει επίσης αναλγητικές ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου που προκαλείται από καταστάσεις όπως ο πονοκέφαλος, η ημικρανία και ο μυϊκός πόνος.

Οι αναλγητικές ιδιότητες της ρίγανης οφείλονται κυρίως στα αιθέρια έλαια που περιέχει, όπως η θυμόλη, η καρβακρόλη και η καμφορά.

Η ρίγανη είναι ένα ασφαλές βότανο για κατανάλωση, αλλά η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, όπως ναυτία, έμετο και πονοκέφαλο.

Πώς να καταναλώσετε ρίγανη

Η ρίγανη μπορεί να καταναλωθεί ως καρύκευμα σε διάφορα φαγητά, όπως σαλάτες, σούπες, σάλτσες και ψητά κρέατα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αφέψημα ή αιθέριο έλαιο.

Συμπερασματικά, η ρίγανη είναι ένα πολύτιμο βότανο με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Η κατανάλωση ρίγανης μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην προστασία από ασθένειες και στη βελτίωση της γενικής ευεξίας.

Προειδοποιήσεις

Η ρίγανη είναι ένα ασφαλές βότανο για κατανάλωση. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, όπως ναυτία, έμετο και πονοκέφαλο.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram