Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Αρτεμισία : Νέα μελέτη δείχνει ότι μπορεί να καταπολεμήσει τον καρκίνο του πνεύμονα

Η Αρτεμισία είναι ένα φαρμακευτικό βότανο που έχει χρησιμοποιηθεί για θεραπευτικούς σκοπούς για χιλιάδες χρόνια. Το φυτό προέρχεται από την Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική και έχει πολλές διαφορετικές ποικιλίες. Η πιο γνωστή ποικιλία είναι η Αρτεμισία το φαρμακευτικό (Artemisia vulgaris), η οποία είναι γνωστή και ως αψιθιά.

Η Αρτεμισία περιέχει μια ποικιλία δραστικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των φλαβονοειδών, των αιθέριας έλαια και των αλκαλοειδών. 

Αυτά τα συστατικά έχουν μια σειρά από θεραπευτικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  • Αναλγητικές ιδιότητες: Η Αρτεμισία μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου, συμπεριλαμβανομένου του πονοκέφαλου, του πόνου στο στομάχι και του πόνου στις αρθρώσεις.
  • Αρτεμισία, βότανο
  • Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες: Η Αρτεμισία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής, η οποία μπορεί να είναι υπεύθυνη για μια σειρά από ιατρικές καταστάσεις, όπως η αρθρίτιδα, η ινομυαλγία και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.
  • Αντιμικροβιακές ιδιότητες: Η Αρτεμισία έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της λοίμωξης. Έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική έναντι ενός ευρέως φάσματος βακτηριδίων, συμπεριλαμβανομένων των στελεχών που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.
  • Αντιπαρασιτικές ιδιότητες: Η Αρτεμισία έχει αντιπαρασιτικές ιδιότητες, οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των παρασίτων, όπως τα σκουλήκια και τα παράσιτα του αίματος. Έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική στη θεραπεία της ελονοσίας, μιας σοβαρής παρασιτικής λοίμωξης που μεταδίδεται από τα κουνούπια.
  • Αντικαρκινικές ιδιότητες: Έρευνες έχουν δείξει ότι η Αρτεμισία μπορεί να έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καρκίνου. Έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική έναντι ενός ευρέως φάσματος καρκινικών κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του καρκίνου του μαστού, του καρκίνου του πνεύμονα και του καρκίνου του προστάτη.
Η πιο πρόσφατη μελέτη για την αντικαρκινική δράση της Αρτεμισίας δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Communications τον Ιανουάριο του 2023. Η μελέτη αυτή, η οποία διεξήχθη από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία, έδειξε ότι η Αρτεμισία μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου του πνεύμονα.

Οι ερευνητές εξέτασαν τα αποτελέσματα της χορήγησης εκχυλίσματος Αρτεμισίας σε πειραματόζωα με καρκίνο του πνεύμονα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το εκχύλισμα Αρτεμισίας ήταν σε θέση να προκαλέσει απόπτωση, δηλαδή προγραμματισμένο θάνατο, στα καρκινικά κύτταρα του πνεύμονα. Επιπλέον, το εκχύλισμα Αρτεμισίας ήταν σε θέση να μειώσει την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων και να βελτιώσει την επιβίωση των πειραματόζωων.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η Αρτεμισία μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα.


Η Αρτεμισία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  • Τσάι: Το τσάι από Αρτεμισία είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να πάρετε τα οφέλη του βοτάνου. Για να φτιάξετε τσάι από Αρτεμισία, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φύλλα ή άνθη Αρτεμισίας σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και αφήστε το να βράσει για 5-10 λεπτά.
  • Εκχύλισμα: Το εκχύλισμα Αρτεμισίας είναι μια πιο συμπυκνωμένη μορφή του βοτάνου που μπορεί να ληφθεί σε κάψουλες ή σταγόνες.
  • Σάμπουνονειδή: Τα σαπούνια από Αρτεμισία είναι ένας φυσικός τρόπος για να καθαρίσετε το δέρμα και να αποτρέψετε τις λοιμώξεις.

Σαπούνι από Αρτεμισία

Η Αρτεμισία είναι γενικά ασφαλής για χρήση, αλλά μπορεί να προκαλέσει ορισμένες παρενέργειες, όπως ναυτία, έμετο και διάρροια. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν χρησιμοποιήσετε Αρτεμισία, ειδικά αν είστε έγκυος, θηλάζετε ή έχετε ιατρικές παθήσεις.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram