Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ ΜΗΛΑ : Το μυστικό της Mακροζωίας και της Yγείας

Τα μήλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο, και για καλό λόγο. 

Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ωφέλιμα για την υγεία. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια μήλα που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα για τις εκπληκτικές τους ιδιότητες. Πρόκειται για τα μήλα της ποικιλίας "Μαύρο Διαμάντι"Black Diamond, τα οποία καλλιεργούνται στα 3.000+ μέτρα του Θιβέτ.

Τα μήλα αυτά έχουν ένα μαγικό βαθύ μωβ χρώμα, το οποίο οφείλεται στις ανθοκυανίνες, μια πολυφαινόλη με κορυφαίες αντικαρκινικές ιδιότητες. Οι ανθοκυανίνες βρίσκονται σε πολλά φρούτα και λαχανικά με έντονο κόκκινο, μπλε και μωβ χρώμα, όπως τα κεράσια, τα μύρτιλα, τα βατόμουρα και τα παντζάρια.

Τι κάνουν οι ανθοκυανίνες;

Οι ανθοκυανίνες έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων:

  • Αντικαρκινικές ιδιότητες: Οι ανθοκυανίνες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου, μπλοκάροντας τις μεταλλάξεις στο DNA που προκαλούν καρκίνο, καταστρέφοντας τα καρκινικά κύτταρα ή σταματώντας την ανάπτυξή τους.
  • Βελτιώνουν την υγεία του εγκεφάλου: Οι ανθοκυανίνες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης της μνήμης, της μάθησης και της προσοχής.
  • Μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων: Οι ανθοκυανίνες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης και του κινδύνου θρόμβωσης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
  • Βελτιώνουν την υγεία των ματιών: Οι ανθοκυανίνες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, μιας κατάστασης που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια όρασης.
  • Προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες: Οι ελεύθερες ρίζες είναι ασταθείς μόρια που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα του σώματος. Οι ανθοκυανίνες μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις.

Τα μήλα "Μαύρο Διαμάντι" είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ανθοκυανίνες, με επίπεδα που είναι έως και 20 φορές υψηλότερα από τα συμβατικά μήλα. Αυτό σημαίνει ότι έχουν ακόμα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία.

Πού μπορείτε να βρείτε μήλα "Μαύρο Διαμάντι";

Τα μήλα "Μαύρο Διαμάντι" καλλιεργούνται μόνο στο Θιβέτ και πωλούνται μόνο στην Κίνα. Ωστόσο, μπορείτε να τα βρείτε και σε ορισμένα καταστήματα υγιεινής διατροφής σε όλο τον κόσμο.

Συμπερασματικά, τα μήλα "Μαύρο Διαμάντι" είναι ένα πολύτιμο φρούτο με εκπληκτικές ιδιότητες για την υγεία. Είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, μια πολυφαινόλη με κορυφαίες αντικαρκινικές, νευροπροστατευτικές και καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες. Αν έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε αυτά τα μήλα, μην τη χάσετε!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram