Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Φύλλα Παπάγιας: Θαυματουργό Προϊόν Κατά του Καρκίνου - Πώς να καταναλώσετε φύλλα παπάγιας !

Τα οφέλη της παπάγιας είναι εξαιρετικά γνωστά. Η περιεκτικότητα αυτού του φρούτου σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και πεπτικά ένζυμα αποτελεί βασικό συστατικό μιας υγιεινής διατροφής. 

Ωστόσο, δεν πρέπει να παραβλέπονται τα οφέλη των φύλλων παπάγιας.

Καταπολεμά τον καρκίνο

Τα αντιοξειδωτικά στα φύλλα παπάγιας είναι πολύ χρήσιμα για να βοηθήσουν το ανθρώπινο σώμα να καταπολεμήσει σοβαρές παθήσεις, όπως ο καρκίνος, χωρίς να προκαλέσει παρενέργειες.

Τα εκχυλίσματα φύλλων παπάγιας διαθέτουν μεγάλες αντικαρκινικές ιδιότητες κυρίως λόγω της ένωσης ακετογόνης. Σύμφωνα με μελέτη που διενήργησε το περιοδικό Ethnopharmacology, τα ένζυμα στα φύλλα παπάγιας μπορούν να καταπολεμήσουν τον καρκίνο του ήπατος, του πνεύμονα, του παγκρέατος και του μαστού. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των φύλλων παπάγιας μπορεί επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και των παρενεργειών της χημειοθεραπείας.

Προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών

Είναι ένα σημαντικό συστατικό που χρησιμοποιείται σε αντικυρωτικά σαμπουάν λόγω της ένωσης καρπαΐνης. Αυτό το αλκαλοειδές συστατικό είναι αποτελεσματικό στην απομάκρυνση της βρωμιάς και του λαδιού από το τριχωτό της κεφαλής σας. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως φυσικό μαλακτικό και να επαναφέρει τη χαμένη λάμψη στα μαλλιά σας.

Ετοιμάστε αυτό το έγχυμα και προσθέστε το στο σαμπουάν σας, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το ως συνήθως.

Υποστηρίζει την πέψη

Τα φύλλα παπάγιας είναι επίσης πλούσια σε πρωτεάση και αμυλάση. Αυτά τα ένζυμα βοηθούν στη διάσπαση των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των μετάλλων που βοηθούν στην πέψη. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μειώνουν επίσης τη φλεγμονή στο στομάχι και το κόλον. Ο χυμός μπορεί επίσης να θεραπεύσει τα πεπτικά έλκη σκοτώνοντας τα βακτήρια H.Pylori λόγω των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του.

Καταπολεμά την πρόωρη γήρανση

Χάρη στην περιεκτικότητά τους σε αμινοξέα, τα φύλλα παπάγιας βοηθούν στη διατήρηση του δέρματος νεανικού και υγιούς.

Εάν καταναλώνετε ένα φλιτζάνι έγχυμα φύλλων παπάγιας την ημέρα, θα μπορέσετε να σφίξετε και να ανανεώσετε το δέρμα σας, προστατεύοντάς το από τις ρυτίδες και την εμφάνιση εκφραστικών γραμμών.

Χυμός φύλλων παπάγιας

Εάν έχετε αποχυμωτή, βάλτε καθαρισμένα φύλλα παπάγιας και ετοιμάστε φυσικό χυμό χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Τοποθετήστε τον χυμό σε γυάλινα μπουκάλια και φυλάξτε το στο ψυγείο. Θα πρέπει να πίνετε τον χυμό εντός 4 έως 5 ημερών.

Σημείωση: Τα φύλλα παπάγιας είναι πολύ πικρά και είναι καλύτερο να ξεκινήσετε την κατανάλωση 1 κουταλιάς την ημέρα. Μέγιστο δύο κουταλιές της σούπας την ημέρα.

Βελτιώνει την υγεία του ήπατος

Τα φύλλα παπάγιας είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του ήπατος από τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες είναι ασταθείς μόρια που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του ήπατος.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Journal of Ethnopharmacology" διαπίστωσε ότι τα φύλλα παπάγιας μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων των ηπατικών ενζύμων, τα οποία είναι δείκτες βλάβης του ήπατος.


Βοηθά στην καταπολέμηση των λοιμώξεων

Τα φύλλα παπάγιας έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων που προκαλούνται από βακτήρια, ιούς και μύκητες.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Journal of Natural Products" διαπίστωσε ότι τα φύλλα παπάγιας μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν γαστρεντερίτιδα, ουρολοιμώξεις και πνευμονία.
 

Βοηθά στην αντιμετώπιση του πόνου και της φλεγμονής

Τα φύλλα παπάγιας έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής που σχετίζονται με διάφορες καταστάσεις, όπως αρθρίτιδα, πονοκέφαλος και ημικρανία.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Phytotherapy Research" διαπίστωσε ότι τα φύλλα παπάγιας μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής που προκαλούνται από την αρθρίτιδα.
 

Βελτιώνει την υγεία του δέρματος

Τα φύλλα παπάγιας είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα που είναι απαραίτητα για την υγεία του δέρματος, όπως βιταμίνη Α, βιταμίνη C και κάλιο.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Dermatology Research and Practice" διαπίστωσε ότι τα φύλλα παπάγιας μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ρυτίδων και στην ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος.
 

Βελτιώνει την υγεία των μαλλιών

Τα φύλλα παπάγιας είναι πλούσια σε αμινοξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία των μαλλιών.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Journal of Cosmetic Dermatology" διαπίστωσε ότι τα φύλλα παπάγιας μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της πυκνότητας των μαλλιών και στη μείωση της τριχόπτωσης.

Συμπέρασμα

Τα φύλλα παπάγιας είναι ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά φυτό με πολλά πιθανά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθούν τα οφέλη αυτά.

Πώς να καταναλώσετε φύλλα παπάγιας

Τα φύλλα παπάγιας μπορούν να καταναλωθούν με διάφορους τρόπους, όπως:

  • Εγχύμμα: Βράστε 5-10 φύλλα παπάγιας σε 2 φλιτζάνια νερό για 10 λεπτά. Στραγγίστε το έγχυμα και πιείτε το.
  • Χυμός: Αφαιρέστε τους μίσχους από τα φύλλα παπάγιας και περάστε τα από αποχυμωτή. Πιείτε τον χυμό αμέσως ή φυλάξτε τον στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.
  • Σαμπουάν: Βράστε 10 φύλλα παπάγιας σε 1 φλιτζάνι νερό για 15 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει και προσθέστε το στο σαμπουάν σας. Χρησιμοποιήστε το σαμπουάν ως συνήθως.


Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν καταναλώσετε φύλλα παπάγιας.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram