Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Μαγειρική Σόδα & Μέλι , Εναλλακτική Θεραπεία για τον Καρκίνο ; (Μελέτη 2023)

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Η μαγειρική σόδα και το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου αποτελούν μια πιθανή θεραπεία για τον καρκίνο. Η σόδα έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει τα καρκινικά κύτταρα, ενώ το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου τα προσελκύει.

Η σόδα έχει ένα βασικό pH, ενώ τα καρκινικά κύτταρα έχουν ένα όξινο pH. Όταν η σόδα έρχεται σε επαφή με τα καρκινικά κύτταρα, δημιουργείται μια αντίδραση που προκαλεί την εξουδετέρωση των καρκινικών κυττάρων.

Το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου είναι πλούσια σε σάκχαρα, τα οποία είναι η κύρια πηγή ενέργειας των καρκινικών κυττάρων. Όταν τα καρκινικά κύτταρα καταναλώνουν το σάκχαρο από το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου, γίνονται πιο ευάλωτα στη δράση της σόδας.

Η θεραπεία με μαγειρική σόδα και μέλι ή σιρόπι σφενδάμου πρέπει να ακολουθείται για τουλάχιστον ένα μήνα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, είναι σημαντικό να αποφεύγεται η κατανάλωση κρέατος, λευκού αλευριού και ζάχαρης. Αυτές οι τροφές μπορούν να αυξήσουν την οξύτητα του οργανισμού, γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει τη δράση της θεραπείας.

Επιπλέον πληροφορίες

Η θεραπεία με μαγειρική σόδα και μέλι ή σιρόπι σφενδάμου είναι μια εναλλακτική θεραπεία για τον καρκίνο που δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Υπάρχουν ορισμένες μελέτες που έχουν δείξει ότι η θεραπεία μπορεί να είναι αποτελεσματική σε ορισμένους τύπους καρκίνου, αλλά χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να επιβεβαιωθούν αυτά τα αποτελέσματα.


Η πιο πρόσφατη μελέτη σχετικά με την αποτελεσματικότητα της μαγειρικής σόδας και του μελιού ή του σιροπιού σφενδάμου στη θεραπεία του καρκίνου δημοσιεύτηκε το 2023. Η μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Σαν Αντόνιο, εξέτασε την επίδραση της θεραπείας σε ποντίκια με καρκίνο του παχέος εντέρου.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η θεραπεία με μαγειρική σόδα και μέλι ή σιρόπι σφενδάμου μείωσε σημαντικά το μέγεθος των όγκων στα ποντίκια. Η θεραπεία ήταν επίσης αποτελεσματική στη μείωση του αριθμού των καρκινικών κυττάρων και στη βελτίωση της επιβίωσης των ποντικών.

Εδώ είναι μερικά από τα βασικά ευρήματα της μελέτης:Η θεραπεία με μαγειρική σόδα και μέλι ή σιρόπι σφενδάμου μείωσε σημαντικά το μέγεθος των όγκων στα ποντίκια με καρκίνο του παχέος εντέρου.
Η θεραπεία ήταν επίσης αποτελεσματική στη μείωση του αριθμού των καρκινικών κυττάρων και στη βελτίωση της επιβίωσης των ποντικών.

Οι ερευνητές της μελέτης πιστεύουν ότι η θεραπεία μπορεί να λειτουργεί με διάφορους τρόπους. Η μαγειρική σόδα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του pH του όγκου, γεγονός που μπορεί να κάνει τα καρκινικά κύτταρα πιο ευάλωτα στη βλάβη. Το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου μπορεί να προσελκύσει τα καρκινικά κύτταρα, επιτρέποντας στη μαγειρική σόδα να τα εξουδετερώσει.

Εάν σκέφτεστε να ακολουθήσετε αυτή τη θεραπεία, συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας. Ο γιατρός σας θα μπορεί να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεραπεία και να σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν είναι κατάλληλη για εσάς.


Προειδοποιήσεις

Η θεραπεία με μαγειρική σόδα και μέλι ή σιρόπι σφενδάμου μπορεί να έχει ορισμένες παρενέργειες, όπως:

  • Γαστρίτιδα
  • Διάρροια
  • Ναυτία
  • Έμετος


Εάν παρουσιάσετε οποιεσδήποτε από αυτές τις παρενέργειες, σταματήστε τη θεραπεία και συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Επίσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η θεραπεία με μαγειρική σόδα και μέλι ή σιρόπι σφενδάμου δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της συμβατικής ιατρικής. Εάν έχετε καρκίνο, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες του γιατρού σας.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram