Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Νυχτερινές Αφυπνίσεις: Ένας κίνδυνος για την Υγεία σας;

Το να ξυπνάτε κάποιες φορές στη διάρκεια της νύχτας δεν είναι απαραίτητα ανησυχητικό. Ωστόσο, όταν οι νυχτερινές αφυπνίσεις γίνονται συχνές και παρατεταμένες, μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας.

Συγκεκριμένα, οι νυχτερινές αφυπνίσεις μπορεί να οδηγήσουν σε:

  • Αϋπνία: Η αϋπνία είναι μια διαταραχή του ύπνου που χαρακτηρίζεται από δυσκολία στην έναρξη, στη συντήρηση ή στην ποιότητα του ύπνου. Μπορεί να προκαλέσει κόπωση, μειωμένη συγκέντρωση, ευερεθιστότητα και αυξημένο κίνδυνο ατυχημάτων.
  • Υπνική άπνοια: Η υπνική άπνοια είναι μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες διακοπές της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μπορεί να προκαλέσει υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και διαβήτη τύπου 2.
  • Άλλα προβλήματα υγείας: Οι νυχτερινές αφυπνίσεις μπορεί να είναι σύμπτωμα άλλων προβλημάτων υγείας, όπως το άγχος, η κατάθλιψη, οι ημικρανίες, η αρθρίτιδα και ορισμένες χρόνιες ασθένειες.


Τι πρέπει να κάνετε αν ξυπνάτε τη νύχτα

Εάν ξυπνάτε τη νύχτα, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας:

  • Αφήστε τον εαυτό σας να ξυπνήσει φυσικά: Μην σηκωθείτε από το κρεβάτι αν δεν είστε πραγματικά ξύπνιοι.
  • Αφήστε το μυαλό σας να χαλαρώσει: Μην σκεφτείτε τις υποχρεώσεις σας της επόμενης μέρας ή τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε.
  • Προσπαθήστε να ξανακοιμηθείτε για 15-20 λεπτά: Εάν δεν τα καταφέρετε, σηκωθείτε από το κρεβάτι και κάντε κάτι χαλαρωτικό, όπως να διαβάσετε ή να ακούσετε μουσική. Μόλις νιώσετε υπνηλία, επιστρέψτε στο κρεβάτι.


Εάν οι νυχτερινές αφυπνίσεις σας προκαλούν σο

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

βαρά προβλήματα, συμβουλευτείτε έναν ειδικό ύπνου.