Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Πιεσοθεραπεία - Το σημείο της Μακροζωίας και της Ευεξίας

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Το μασάζ ορισμένων σημείων του σώματος, γνωστό ως πιεσοθεραπεία, είναι μια αρχαία θεραπεία της Ανατολής που έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια. 

Το ανθρώπινο σώμα έχει 365 σημεία και 12 μεγάλους μεσημβρινούς, που αντιστοιχούν στους αριθμούς των ημερών και των μηνών ενός έτους.

Στην κινεζική ιατρική, το σώμα θεωρείται ως ενεργειακό σύστημα. Η ροή της ενέργειας, γνωστή ως τσι, είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία των οργάνων και των συστημάτων του σώματος. Η πιεσοθεραπεία σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ροής της ενέργειας και στη θεραπεία ή την πρόληψη ασθενειών.

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία πιεσοθεραπείας είναι το Zu San Li, γνωστό και ως «σημείο της μακροζωίας» ή «σημείο των εκατό ασθενειών». Βρίσκεται κάτω από την επιγονατίδα, μεταξύ των άκρων του μικρού δακτύλου και του παράμεσου.

Το Zu San Li επηρεάζει τη λειτουργία των οργάνων στο κάτω μέρος του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του γαστρεντερικού και του πεπτικού συστήματος, του αναπαραγωγικού συστήματος, των νεφρών και των επινεφριδίων. Η πιεσοθεραπεία σε αυτό το σημείο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της πέψης, στη θεραπεία γαστρεντερικών παθήσεων και στην αντιμετώπιση ζημιών που έχουν προκληθεί από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Επιπλέον, το Zu San Li βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, της γλυκόζης, της ινσουλίνης, της φλεγμονής και του ανοσοποιητικού συστήματος. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του στρες, της ανασφάλειας και άλλων ψυχολογικών προβλημάτων.

Για να κάνετε μασάζ στο Zu San Li, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Καθίστε ή ξαπλώστε σε μια άνετη θέση.
  2. Βάλτε το δείκτη και το μέσο δάχτυλο του ενός χεριού σας στο σημείο Zu San Li του άλλου ποδιού σας.
  3. Πιέστε απαλά το σημείο για 3-5 δευτερόλεπτα.
  4. Αφήστε το σημείο να χαλαρώσει για 1-2 δευτερόλεπτα.
  5. Επαναλάβετε τα βήματα 3-4 για 5-10 φορές.


Μπορείτε να κάνετε μασάζ στο Zu San Li οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. 

Για καλύτερα αποτελέσματα, κάντε το μασάζ καθημερινά.

Εκτός από το Zu San Li, υπάρχουν πολλά άλλα σημεία πιεσοθεραπείας που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας. Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τη πιεσοθεραπεία, μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο ή σε βιβλία σχετικά με την κινεζική ιατρική.

Επιπλέον πληροφορίες

Η πιεσοθεραπεία είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία ή την πρόληψη πολλών ασθενειών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε νέα θεραπεία.

Εδώ είναι μερικές επιπλέον πληροφορίες για τα οφέλη της πιεσοθεραπείας στο σημείο Zu San Li:Βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

  • Μειώνει το στρες και την ανησυχία
  • Βελτιώνει τη διάθεση
  • Αυξάνει την ενέργεια
  • Μειώνει τον πόνο
  • Βελτιώνει τη πέψη
  • Βοηθά στην απώλεια βάρους

 

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram