Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Το Μυστηριώδες "Απαγορευμένο" Ρύζι - Ένα από τα Ισχυρότερα Διατροφικά Φάρμακα του Πλανήτη


Το ρύζι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή δημητριακά στον κόσμο. Είναι μια καλή πηγή υδατανθράκων, πρωτεΐνης, φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων. Το ρύζι είναι επίσης μια πολύ οικονομική τροφή, γεγονός που το καθιστά μια δημοφιλή επιλογή για ανθρώπους όλων των κοινωνικοοικονομικών τάξεων.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ρυζιού, καθένας με τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά. Οι πιο κοινοί τύποι ρυζιού είναι το λευκό ρύζι, το καστανό ρύζι, το άγριο ρύζι και το ρύζι basmati.

Το μαύρο ρύζι είναι μια μοναδική ποικιλία ρύζι που έχει μια ελαφρώς γλυκιά γεύση και μια εξωτική μωβ-μαύρη απόχρωση. Είναι επίσης εξαιρετικά υγιεινό και θεωρείται ο βασιλιάς των ρυζιών.

Γιατί ονομάζεται απαγορευμένο;

Το μαύρο ρύζι, επίσης γνωστό ως απαγορευμένο ή ρύζι του αυτοκράτορα, δεν είναι απλό φαγητό, αλλά φάρμακο της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής. Στην αρχαία Κίνα, ήταν αποκλειστικά για τους πλούσιους και ισχυρούς, οι οποίοι το θεωρούσαν ως ένα μυστικό για τη μακροζωία και την καλή υγεία.

Γιατί έχει αυτές τις ιδιότητες;

Το μαύρο ρύζι ανήκει στο είδος Oryza sativa, και οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι περιέχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, ιδιαίτερα ανθοκυανινών. Οι ανθοκυανίνες είναι μια κατηγορία πολυφαινολών που έχουν αποδειχθεί ότι έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις, αντικαρκινικές και καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες.

Ειδικότερα, το μαύρο ρύζι περιέχει

  • 33 φορές περισσότερες ανθοκυανίνες από το κόκκινο κρασί
  • 10 φορές περισσότερες ανθοκυανίνες από τα βατόμουρα
  • 5 φορές περισσότερες ανθοκυανίνες από το μαύρο τσάι

Αυτό το καθιστά ένα από τα ισχυρότερα διατροφικά φάρμακα του πλανήτη.

Το μαύρο ρύζι μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως βραστό, ψητό ή σε σαλάτες. Είναι επίσης μια εξαιρετική προσθήκη σε smoothies και επιδόρπια.

Εάν σας αρέσει το ρύζι, αναζητήστε αυτή την ποικιλία με τα κορυφαία στοιχεία για την υγεία μας!

Εδώ είναι μερικές επιπλέον πληροφορίες για τα οφέλη για την υγεία του μαύρου ρυζιού: