Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Τα Παιδιά μας : Η δική μας Ευθύνη !

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Τα παιδιά μας, με τη συμπεριφορά τους, μας δείχνουν από νωρίς τι είδους ενήλικες θα γίνουν. Τα σημάδια αυτά είναι συχνά εμφανή, αλλά εμείς συχνά τα αγνοούμε, νομίζοντας ότι το παιδί είναι μικρό και ότι η συμπεριφορά του θα αλλάξει με την ενηλικίωσή του.

Για παράδειγμα, ένα παιδί που είναι θυμωμένο μπορεί να γίνει ένας νευρικός ενήλικας. Ένα παιδί που χτυπάει μπορεί να λύνει τις διαφορές του με βία. Ένα παιδί που βαριέται μπορεί να συνεχίσει να το κάνει και ως μεγάλος. Ένα παιδί που είναι ντροπαλό μπορεί να του λείπει το θάρρος. Ένα παιδί που είναι απόμακρο μπορεί να ζει μοναχικά. Ένα παιδί που δεν μοιράζεται μπορεί να τα θέλει όλα δικά του. Ένα παιδί που δεν εκφράζεται μπορεί να είναι πάντα κλεισμένο στον εαυτό του. Ένα παιδί που δεν συγχωρεί μπορεί να ζει με τον θυμό. Ένα παιδί που είναι μελαγχολικό μπορεί να έχει μέσα του θλίψη.

Η συμπεριφορά των παιδιών μας είναι αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασής τους με το περιβάλλον τους, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας, του σχολείου και της κοινωνίας. Τα σημάδια που στέλνουν τα παιδιά μας μας παρέχουν πληροφορίες για τις ανάγκες τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Είναι σημαντικό να παρατηρούμε προσεκτικά τα παιδιά μας και να μην προσπερνάμε τα μηνύματά τους. Όταν ένα παιδί μας στέλνει ένα σημάδι, είναι σημαντικό να το λάβουμε σοβαρά υπόψη και να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τι προσπαθεί να μας πει.

Με την κατάλληλη υποστήριξη και καθοδήγηση, μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αναπτύξουν υγιείς συμπεριφορές και να γίνουν ισορροπημένοι ενήλικες.

Παραδείγματα

Για παράδειγμα, αν ένα παιδί είναι θυμωμένο, μπορούμε να του μάθουμε πώς να εκφράζει τον θυμό του με υγιή τρόπο. Μπορούμε να του δείξουμε πώς να διαχειρίζεται το άγχος του και πώς να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της ζωής. Μπορούμε επίσης να του παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου μπορεί να εκφράζει τα συναισθήματά του χωρίς να φοβάται την απόρριψη ή την τιμωρία.

Αν ένα παιδί χτυπάει, μπορούμε να του μάθουμε πώς να επιλύει τις διαφορές του με ειρηνικό τρόπο. Μπορούμε να του δείξουμε πώς να διαχειρίζεται τη βία και πώς να βρίσκει εναλλακτικούς τρόπους για να εκφράζει τα συναισθήματά του. Μπορούμε επίσης να του παρέχουμε πρότυπα υγιών σχέσεων.

Αν ένα παιδί βαριέται, μπορούμε να του δώσουμε κίνητρα για να αναλάβει νέες δραστηριότητες και να μάθει νέα πράγματα. Μπορούμε να του δείξουμε πώς να βρίσκει νόημα και σκοπό στη ζωή του. Μπορούμε επίσης να του παρέχουμε ευκαιρίες για να εκφράσει τη δημιουργικότητά του.

Με την αγάπη, την υποστήριξη και τη καθοδήγηση των γονέων τους, τα παιδιά μπορούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους και να γίνουν τα άτομα που θέλουν να γίνουν.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram