Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Η Δύναμη της Λαβής: Ενας Δείκτης Υγείας που μπορεί να ΣΩΣΕΙ Ζωές

 

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι η δύναμη λαβής της παλάμης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προβλεφθεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και πρόωρου θανάτου.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Lancet, περιελάμβανε σχεδόν 140.000 ανθρώπους από 14 διαφορετικές χώρες. Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε τεστ δύναμης λαβής, το οποίο μέτρησε την ποσότητα δύναμης που μπορούσαν να ασκήσουν με τα χέρια τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι με χαμηλότερη δύναμη λαβής είχαν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και πρόωρου θανάτου. Για κάθε 5 κιλά μείωσης της δύναμης λαβής, ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου αυξανόταν κατά 16%, ο κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου αυξανόταν κατά 17% και ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου αυξανόταν κατά 9%.

Η σχέση μεταξύ δύναμης λαβής και υγείας δεν είναι πλήρως κατανοητή. Ωστόσο, οι ερευνητές πιστεύουν ότι η δύναμη λαβής μπορεί να είναι ένας δείκτης της συνολικής υγείας και της φυσικής κατάστασης.

Οι άνθρωποι με ισχυρά χέρια έχουν συχνά:

  • Υψηλότερο μυϊκό τόνο
  • Καλύτερη ισορροπία
  • Καλύτερη κινητικότητα
  • Χαμηλότερη αρτηριακή πίεση
  • Χαμηλότερο σωματικό βάρος
  • Χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα


Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορεί να συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και πρόωρου θανάτου.

Η μελέτη των ερευνητών υποδηλώνει ότι η μέτρηση της δύναμης λαβής θα μπορούσε να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τους γιατρούς για την αξιολόγηση της υγείας των ασθενών τους.

Η μέτρηση της δύναμης λαβής είναι μια απλή και μη επεμβατική διαδικασία που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε ιατρείο. Η μέτρηση μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να εντοπίσουν τους ασθενείς που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και πρόωρου θανάτου.


Η μελέτη αυτή παρέχει νέες ενδείξεις ότι η δύναμη λαβής μπορεί να είναι ένας σημαντικός δείκτης υγείας. Η μέτρηση της δύναμης λαβής θα μπορούσε να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τους γιατρούς για την αξιολόγηση της υγείας των ασθενών τους και την πρόληψη της εμφάνισης σοβαρών ιατρικών προβλημάτων.

Προτάσεις

Οι παρακάτω προτάσεις μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της υγείας και τη βελτίωση της δύναμης λαβής:Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή και διατηρήστε ένα υγιές σωματικό βάρος.
Γυμναστείτε τακτικά, συμπεριλαμβανομένων ασκήσεων που ενισχύουν τους μυς των χεριών.
Αποφύγετε το κάπνισμα και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.
Διαχειριστείτε τα ιατρικά προβλήματα που μπορεί να επηρεάζουν τη δύναμη λαβής, όπως ο διαβήτης και η αρθρίτιδα.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram