Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Αγκαλιά: Ένα απλό αλλά Ισχυρό Αγαθό

 

Σήμερα, 21 Ιανουαρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς.

Μια ημέρα αφιερωμένη στην απλή αλλά τόσο σημαντική πράξη της αγκαλιάς.

Μια αγκαλιά μπορεί να εκφράσει πολλά πράγματα: αγάπη, υποστήριξη, συμπαράσταση, κατανόηση, ενθάρρυνση. Μπορεί να είναι ένας τρόπος να δείξουμε σε κάποιον ότι τον φροντίζουμε, τον αγαπάμε, τον νοιαζόμαστε. Μπορεί να είναι ένας τρόπος να τον παρηγορήσουμε, να τον ενισχύσουμε, να τον κάνουμε να νιώσει ασφαλής και προστατευμένος.

Η αγκαλιά έχει πολλά οφέλη για την ψυχική μας υγεία. Μπορεί να μας βοηθήσει να:Μειώσουμε το στρες και την ανησυχία. Όταν αγκαλιάζουμε ή αγκαλιαζόμαστε, ο οργανισμός μας απελευθερώνει ωκυτοκίνη, μια ορμόνη που έχει χαλαρωτικές και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.
Βελτιώσουμε τη διάθεσή μας. Οι αγκαλιές μας κάνουν να νιώσουμε πιο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.
Αυξήσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Όταν μας αγκαλιάζουν, νιώθουμε ότι είμαστε αγαπητοί και αποδεκτοί.
Μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών προβλημάτων. Οι αγκαλιές μας βοηθούν να δημιουργήσουμε ισχυρούς δεσμούς με τους άλλους και να ενισχύσουμε το αίσθημα της κοινότητας.

Σε έναν κόσμο που είναι γεμάτος άγχος, πίεση και μοναξιά, οι αγκαλιές είναι πιο σημαντικές από ποτέ. Είναι ένα απλό αλλά ισχυρό αγαθό που μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη ζωή μας.

Μην ξεχνάτε να αγκαλιάζετε τους ανθρώπους που αγαπάτε. Είναι ένα δώρο που δεν έχει καμία αξία.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram