Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Μοναξία: Ένας σημαντικός κίνδυνος για την υγεία των ατόμων με Παχυσαρκία

Η αντιμετώπιση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων υγείας σε παχύσαρκα άτομα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open, εξέτασε δεδομένα από τη βρετανική τράπεζα BioBank για σχεδόν 400.000 άτομα. Οι ερευνητές παρακολούθησαν τους συμμετέχοντες για 15 χρόνια και διαπίστωσαν ότι τα παχύσαρκα άτομα με χαμηλά επίπεδα μοναξιάς και κοινωνικής απομόνωσης είχαν 36% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

Διαπιστώθηκε ότι η κοινωνική απομόνωση αποτελούσε μεγαλύτερο παράγοντα κινδύνου για τη θνησιμότητα από παράγοντες όπως η κατάθλιψη, το άγχος και παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως η διατροφή και η άσκηση.

Η μελέτη αυτή αναδεικνύει τη σημασία της κοινωνικής και ψυχικής υγείας για τη βελτίωση της υγείας των παχύσαρκων ατόμων. Η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία με διάφορους τρόπους, όπως

Αύξηση του στρες και των επιπέδων κορτιζόλης, προκαλώντας φλεγμονή και αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρκίνου και άλλων χρόνιων ασθενειών.

Μειώνει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση, οδηγώντας σε ανθυγιεινές συνήθειες του τρόπου ζωής, όπως η υπερκατανάλωση τροφής και η έλλειψη άσκησης.

Μειωμένη κοινωνική υποστήριξη, καθιστώντας πιο δύσκολη τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορούν να κάνουν οι παχύσαρκοι άνθρωποι για να μειώσουν την απομόνωση και την κοινωνική απομόνωση:

Συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες, όπως ομάδες υποστήριξης παχύσαρκων ατόμων, εθελοντικές οργανώσεις και αθλητικές ομάδες.

Δημιουργήστε ισχυρούς δεσμούς με την οικογένεια και τους φίλους.

Χρησιμοποιήστε τη νέα τεχνολογία για να συνδεθείτε με άλλους.

Η αντιμετώπιση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης αποτελεί σημαντικό μέρος της συνολικής πρόληψης ασθενειών που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram