Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Συνταγή για την ΕΥΤΥΧΙΑ - Πέντε τρόποι για να ζήσεις μια καλύτερη ΖΩΗ

 

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

• Μόνο για σήμερα μην θυμώνεις
• Μόνο για σήμερα μην ανησυχείς
• Μόνο για σήμερα κέρδισε τίμια το ψωμί σου
• Μόνο για σήμερα να σέβεσαι κάθε έμβιο ον
• Μόνο για σήμερα δείξε ευγνωμοσύνη για τις ευλογίες του

Μόνο για σήμερα μην θυμώνεις

Οι αρχές αυτές μπορούν να εμπλουτιστούν με τα ακόλουθα στοιχεία:

Μην θυμώνεις σήμερα

Ο θυμός είναι μια ισχυρή συναισθηματική κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες, όπως βία, εχθρότητα και απομόνωση. Για να αποφύγουμε τον θυμό, μπορούμε να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τις αιτίες του και να βρούμε τρόπους να τις αντιμετωπίσουμε με υγιεινό τρόπο. Για παράδειγμα, μπορούμε να μάθουμε να διαχειριζόμαστε το άγχος και το στρες, να καλλιεργούμε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση και να αναπτύξουμε θετικές σχέσεις με τους άλλους.

Μην ανησυχείς σήμερα

Η ανησυχία είναι ένα φυσιολογικό ανθρώπινο συναίσθημα, αλλά όταν γίνεται υπερβολική μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία και την ευημερία μας. Για να αντιμετωπίσουμε την ανησυχία, μπορούμε να προσπαθήσουμε να εστιάσουμε στο παρόν, να καλλιεργήσουμε τη θετική σκέψη και να αναπτύξουμε τεχνικές χαλάρωσης. Για παράδειγμα, μπορούμε να ασκηθούμε τακτικά, να κάνουμε διαλογισμό ή να ασχοληθούμε με δραστηριότητες που μας ευχαριστούν.

Κέρδισε τίμια το ψωμί σου σήμερα

Η εργασία είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας και μας προσφέρει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε, να αναπτυχθούμε και να συνεισφέρουμε στην κοινωνία. Για να εργαστούμε τίμια, μπορούμε να προσπαθήσουμε να είμαστε ειλικρινείς, να τηρούμε τις υποσχέσεις μας και να αποδίδουμε τα εύσημα όπου πρέπει. Για παράδειγμα, μπορούμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, να σεβόμαστε τους συναδέλφους μας και να συμβάλλουμε στην επιτυχία της εταιρείας μας.

Σεβάσου κάθε έμβιο ον σήμερα

Ο σεβασμός για τη ζωή είναι μια βασική αξία που πρέπει να καλλιεργούμε όλοι. Για να σεβόμαστε κάθε έμβιο ον, μπορούμε να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τις ανάγκες του και να αποφύγουμε να το βλάψουμε. Για παράδειγμα, μπορούμε να αποφύγουμε να καταναλώνουμε ζωικά προϊόντα, να προστατεύουμε το περιβάλλον και να είμαστε ευγενικοί με τα ζώα και τα φυτά.

Δείξε ευγνωμοσύνη για τις ευλογίες του σήμερα

Η ευγνωμοσύνη είναι μια ισχυρή δύναμη που μπορεί να μας βοηθήσει να ζήσουμε μια πιο ευτυχισμένη και ικανοποιητική ζωή. Για να δείξουμε ευγνωμοσύνη, μπορούμε να προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε στα θετικά πράγματα στη ζωή μας και να εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους άλλους. Για παράδειγμα, μπορούμε να κρατάμε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης, να αφιερώνουμε χρόνο για να περάσουμε με τους αγαπημένους μας και να προσφέρουμε βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Εφαρμογή

Οι πέντε αρχές αυτές μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινή μας ζωή με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, μπορούμε:

Να ξεκινάμε την ημέρα μας με μια θετική σκέψη, όπως "Σήμερα θα είναι μια καλή μέρα".
Να κάνουμε μια άσκηση χαλάρωσης πριν από το ύπνο για να αποβάλλουμε το άγχος και την ένταση της ημέρας.
Να σκεφτούμε πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε στην κοινωνία με την εργασία μας.
Να κάνουμε μια πράξη καλοσύνης για κάποιον άλλο.
Να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να σκεφτούμε τα θετικά πράγματα στη ζωή μας.

Με την εφαρμογή αυτών των αρχών, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πιο ευτυχισμένη, πιο γαλήνια και πιο ολοκληρωμένη ζωή.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram