Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Συνταγή ροφήματος για τη μείωση της περιμέτρου μέσης - Η κοιλιά σου σε προειδοποιεί για καρδιακή προσβολή !

 

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Η μέτρηση της περιμέτρου της μέσης είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να εκτιμηθεί ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων. Τα άτομα με αυξημένη περίμετρο μέσης έχουν αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, διαβήτη τύπου 2 και άλλα προβλήματα υγείας.

Η περιφέρεια μέσης είναι ένας δείκτης του συνολικού σωματικού λίπους, ειδικά του λίπους που συσσωρεύεται στην κοιλιά. Το λίπος στην κοιλιά είναι πιο επικίνδυνο από το λίπος που συσσωρεύεται σε άλλα μέρη του σώματος, επειδή είναι πιο πιθανό να συσχετιστεί με καρδιαγγειακά προβλήματα.

Η αύξηση της περιμέτρου μέσης μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως η ανθυγιεινή διατροφή, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας και ορισμένες ιατρικές καταστάσεις.

Συνταγή ροφήματος για τη μείωση της περιμέτρου μέσης

Τα συστατικά του ροφήματος είναι:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο
  • 1 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό γκρέιπφρουτ


Η μέθοδος παρασκευής είναι η εξής:Βάζουμε τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και τα ανακατεύουμε καλά.


Σερβίρουμε και πίνουμε αμέσως.

Ο τρόπος κατανάλωσης του ροφήματος είναι ο εξής:Πίνουμε ένα ποτήρι ροφήματος πριν από κάθε κύριο γεύμα, δηλαδή πριν από το μεσημεριανό ή το δείπνο.
Συνεχίζουμε τη θεραπεία για μια εβδομάδα.
Μετά από μια εβδομάδα, κάνουμε ένα διάλειμμα 7 ημερών.
Αν χρειαστεί, επαναλαμβάνουμε τη θεραπεία.

Εναλλακτική συνταγή


Αν δεν σας αρέσει ο χυμός γκρέιπφρουτ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χυμό πορτοκαλιού ως υποκατάστατο.

Επιπλέον πληροφορίες

Το μέλι είναι μια φυσική πηγή γλυκόζης και φρουκτόζης, που παρέχουν ενέργεια στο σώμα. Το μηλόξυδο είναι ένα φυσικό καθαρτικό που βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα. Ο χυμός γκρέιπφρουτ είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C και άλλων αντιοξειδωτικών, που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από βλάβες.

Το ρόφημα αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της περιμέτρου μέσης, καθώς βοηθά στην αποβολή του περιττού λίπους και του νερού από το σώμα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν αποτελεί πανάκεια και δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής, που περιλαμβάνει υγιεινή διατροφή και τακτική σωματική δραστηριότητα.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram