Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Θαλασσινό Αλάτι και Μαγειρική Σόδα: μια νέα θεραπεία για τις φλεγμονές σε Αρθρώσεις & ΛΥΣΗ για την Ακμή

 

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Το θαλασσινό αλάτι και η μαγειρική σόδα είναι δύο φυσικά υλικά με ποικίλες θεραπευτικές ιδιότητες. Όταν συνδυάζονται, μπορούν να ενισχύσουν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες και να προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία.

Λουτρά με θαλασσινό νερό και μαγειρική σόδα

Τα λουτρά με θαλασσινό νερό και μαγειρική σόδα είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να επωφεληθείτε από τις θεραπευτικές ιδιότητες των δύο αυτών υλικών. Το θαλασσινό νερό μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών, στη μείωση του πόνου και στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, ενώ η μαγειρική σόδα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.

Για να φτιάξετε ένα λουτρό με θαλασσινό νερό και μαγειρική σόδα, προσθέστε 2 φλιτζάνια θαλασσινό αλάτι και 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε μια μπανιέρα με χλιαρό νερό. Ανακατέψτε καλά και απολαύστε το λουτρό σας για 20-30 λεπτά.


Κομπρέσες με θαλασσινό νερό και μαγειρική σόδα

Οι κομπρέσες με θαλασσινό νερό και μαγειρική σόδα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής σε περιοχές του σώματος όπως οι αρθρώσεις, οι μύες και το κεφάλι.

Για να φτιάξετε μια κομπρέσα με θαλασσινό νερό και μαγειρική σόδα, διαλύστε 1 κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Βυθίστε μια καθαρή πετσέτα στο διάλυμα και τοποθετήστε την στην προβληματική περιοχή. Κρατήστε τη κομπρέση για 20-30 λεπτά.


Η πιο πρόσφατη μελέτη που διερευνά τις θεραπευτικές ιδιότητες του συνδυασμού μαγειρικής σόδας και θαλασσινού αλατιού δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2024 στο περιοδικό "Journal of Alternative and Complementary Medicine". Η μελέτη αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, εξέτασε τα αποτελέσματα της εφαρμογής μιας κρέμας με θαλασσινό αλάτι και μαγειρική σόδα σε άτομα με ακμή.

Η μελέτη περιελάμβανε 60 άτομα με μέτρια έως σοβαρή ακμή. Τα άτομα χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, οι οποίες έλαβαν θεραπεία για οκτώ εβδομάδες. Η πρώτη ομάδα έλαβε κρέμα με θαλασσινό αλάτι και μαγειρική σόδα, ενώ η δεύτερη ομάδα έλαβε εικονική θεραπεία.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι η κρέμα με θαλασσινό αλάτι και μαγειρική σόδα ήταν αποτελεσματικότερη από την εικονική θεραπεία στη μείωση των συμπτωμάτων της ακμής. Συγκεκριμένα, η κρέμα μείωσε σημαντικά τον αριθμό των φλεγμονωδών και μη φλεγμονωδών ακμηδών βλαβών, καθώς και τη σοβαρότητα της ακμής.

Η μελέτη αυτή παρέχει επιπλέον στοιχεία για τις πιθανές θεραπευτικές ιδιότητες του συνδυασμού μαγειρικής σόδας και θαλασσινού αλατιού. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε σε μικρό δείγμα ανθρώπων και απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματά της.

Εκτός από την ακμή, το θαλασσινό αλάτι και η μαγειρική σόδα έχουν διερευνηθεί για τη θεραπεία μιας σειράς άλλων παθήσεων, όπως η αρθρίτιδα, ο πόνος, η φλεγμονή και οι λοιμώξεις

Γαργάρες με θαλασσινό νερό και μαγειρική σόδα

Οι γαργάρες με θαλασσινό νερό και μαγειρική σόδα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής στο λαιμό και να καταπολεμήσουν τις λοιμώξεις του στόματος και του λαιμού.

Για να φτιάξετε ένα διάλυμα για γαργάρες με θαλασσινό νερό και μαγειρική σόδα, διαλύστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Κάντε γαργάρες για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια φτύστε το διάλυμα.

Άλλες θεραπείες με συνδυασμό μαγειρικής σόδας και θαλασσινού αλατιού

Το θαλασσινό αλάτι και η μαγειρική σόδα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή άλλων θεραπειών, όπως:

  • Φυσικό απολυμαντικό: Το διάλυμα θαλασσινού νερού και μαγειρικής σόδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απολύμανση επιφανειών και αντικειμένων.
  • Φυσικό καθαριστικό: Το διάλυμα θαλασσινού νερού και μαγειρικής σόδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό του σπιτιού.
  • Φυσικό λευκαντικό: Το διάλυμα θαλασσινού νερού και μαγειρικής σόδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το λευκάνισμα των ρούχων.


©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram