Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Το Αφέψημα που θα σας κάνει να δείτε τα ΚΙΛΑ να "ΛΙΩΝΟΥΝ"

Καλημέρα , σήμερα 20/1/24 είναι μια πολύ καλή ημέρα για να ξεκινήσουμε την καλή διατροφή μας και να χάσουμε τα κιλά και το λίπος που πήραμε σε αυτή την μακρά περίοδο εορτών και υπερκατανάλωσης  λιπαρών τροφών και ζάχαρης.Οπότε ας δούμε το παρακάτω πολύ απλό ρόφημα που θα μας δώσει το boost που χρειαζόμαστε για να μπούμε σε αυτή την διαδικασία και αλλαγή διατροφής.

Ένα απλό και νόστιμο πρωινό μπορεί να αποτελέσει τη λύση για όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Το παρακάτω αφέψημα, φτιαγμένο με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα, μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση του μεταβολισμού και την απώλεια βάρους.


Το αφέψημα αυτό αποτελείται από τα εξής υλικά:

  • 2 φλιτζάνια νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 κουταλιές του γλυκού μηλόξιδο
  • 2 κουταλιές του γλυκού μέλι
  • Λίγο φρέσκο τζίντζερ τριμμένο


Τα υλικά αυτά έχουν τις εξής ιδιότητες:

Το νερό βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού και στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού.
Ο χυμός λεμονιού είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στη διάσπαση των λιπών.
Το μηλόξιδο είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Το μέλι είναι μια φυσική πηγή γλυκόζης, η οποία δίνει ενέργεια στον οργανισμό.
Το τζίντζερ έχει θερμαντικές ιδιότητες και βοηθά στην καύση του λίπους.

Πώς να το φτιάξετε

Για να φτιάξετε το αφέψημα, απλώς βράστε τα δύο φλιτζάνια νερό και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε το.

Πώς να το καταναλώσετε

Πιείτε ένα φλιτζάνι αφέψημα κάθε πρωί πριν από το πρωινό σας γεύμα. Το αφέψημα αυτό μπορεί να καταναλωθεί και κρύο ή χλιαρό.

Αποτελέσματα


Η τακτική κατανάλωση του αφέψηματος αυτού μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση του μεταβολισμού, στην καύση του λίπους και στην απώλεια βάρους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το αφέψημα αυτό δεν αποτελεί πανάκεια. Για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή και να ασκείστε τακτικά.

Ειδικές σημειώσεις

Το αφέψημα αυτό δεν συνιστάται για άτομα με διαβήτη ή προβλήματα υγείας του στομάχου.
Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν καταναλώσετε το αφέψημα αυτό.

Συμβουλές για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα


Για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα του αφέψηματος, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:Πίνετε το αφέψημα ζεστό, καθώς οι θερμαντικές ιδιότητες του τζίντζερ ενισχύονται όταν το αφέψημα είναι ζεστό.
Προσθέστε λίγο πιπέρι καγιέν στο αφέψημά σας, καθώς το πιπέρι καγιέν έχει επίσης θερμαντικές ιδιότητες και βοηθά στην καύση του λίπους.
Κάντε ασκήσεις με βάρη, καθώς οι ασκήσεις με βάρη βοηθούν στην αύξηση του μυϊκού ιστού, ο οποίος καίει περισσότερες θερμίδες ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram