Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Το Πολυχρηστικό Βότανο για το Σπίτι

Το δενδρολίβανο, ένα αειθαλές βότανο με αρωματικό άρωμα, έχει εορταστεί εδώ και καιρό στις μαγειρικές παραδόσεις, αλλά η ευελιξία του εκτείνεται πολύ πέρα ​​από την κουζίνα. Αυτό το ανθεκτικό βότανο δεν είναι μόνο κατάλληλο για καρύκευμα. 

Είναι ένα πολυεργαλείο για το νοικοκυριό και προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα που θα μπορούσαν να το κάνουν ένα απαραίτητο εργαλείο για το σπίτι.


Αποκαλύπτοντας τη Μαγεία του Νερού Δενδρολίβανου

Η παραδοσιακή χρήση του δενδρολιβάνου στο μαγείρεμα είναι γνωστή, αλλά μια λιγότερο γνωστή εφαρμογή είναι η ομορφιά των σπιτιών. Το βράσιμο του δενδρολιβάνου δημιουργεί μια απλή, αλλά εξαιρετική λύση που προσφέρει μια ποικιλία χρήσεων που θα εκπλήξουν τις νοικοκυρές.


Δημιουργία ενός Φυσικού Αποσμητικού για το Σπίτι

Μία από τις αξιοσημείωτες χρήσεις του νερού δενδρολιβάνου είναι η χρήση του ως φυσικό αποσμητικό. 

Η διαδικασία είναι απλή:

  • Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και προσθέστε περίπου δέκα κλαδάκια φρέσκου δενδρολιβάνου.
  • Βράστε το νερό και μετά αφήστε το να σιγο βράσει για πέντε λεπτά.
  • Αφού σβήσετε τη φωτιά, αφήστε το μείγμα να τραβήξει και προσθέστε αιθέριο έλαιο δενδρολιβάνου στο νερό.


Το αποτέλεσμα είναι μια φυσική, αρωματική λύση που εξουδετερώνει αποτελεσματικά τις κακές οσμές και τις αντικαθιστά με ένα αναζωογονητικό, βοτανικό άρωμα. Σε αντίθεση με τα συμβατικά αρωματικά χώρου, το νερό δενδρολιβάνου είναι απαλλαγμένο από χημικά και προσδίδει στο σπίτι ένα διακριτικό άρωμα χωρίς να υπερφορτώνει τις αισθήσεις.


Αναζωογονητική Φροντίδα Μαλλιών


Εκτός από τη χρήση του ως αποσμητικό για το σπίτι, το νερό δενδρολιβάνου είναι ένα παραδοσιακό μέσο για τη φροντίδα των μαλλιών. Ιστορικές πρακτικές και ανεκδοτικά στοιχεία δείχνουν ότι το δενδρολίβανο μπορεί να δυναμώσει τα μαλλιά, να ενισχύσει την ανάπτυξη και να αποτρέψει την τριχόπτωση. Για να αξιοποιήσετε αυτά τα οφέλη:Αφήστε το νερό δενδρολιβάνου να κρυώσει μετά το βράσιμο.
Σουρώστε το μείγμα για να αφαιρέσετε τα κλαδάκια.
Ρίξτε το υγρό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.
Ψεκάστε στην τριχωτή κεφαλή και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

Η τακτική χρήση, περίπου τρεις φορές την εβδομάδα, λέγεται ότι οδηγεί σε αισθητές βελτιώσεις και κάνει τα μαλλιά πιο δυνατά και ζωντανά, χωρίς να χρειάζονται ακριβά προϊόντα γεμάτα χημικά.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram